ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Paul: Έντονες γεύσεις σε γαλλική φινέτσα

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γιωργάλλα δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Με τη γαλλική αλυσίδα Paul έχω συναισθηματική σύνδεση. Έχοντας ζήσει για 4 χρόνια στις Βρυξέλλες, αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας μου: η πρωινή στάση πριν τη δουλειά για ένα “pain au chocolat” (σφολιάτα με γέμιση σοκολάτας), το μεσημεριανό διάλειμμα για ένα quiche Lorraine με σαλάτα, ή η στάση το Σάββατο πρωί πριν βγούμε στον αυτοκινητόδρομο, για εκείνα τα διάσημα τεραστίου μεγέθους macaron. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τον ενθουσιασμό μου όταν έμαθα ότι τα Paul ανοίγουν και στην Κύπρο.

Η διακόσμηση ακολουθεί πιστά την αλυσίδα, σε νεοκλασσικό στιλ που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. Τα τραπέζια είναι έξυπνα διαρρυθμισμένα στο χώρο, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, που σου δίνουν μια αίσθηση ιδιωτικότητας. Το καλοκαίρι λειτουργεί και με τεράστια εξωτερική βεράντα. Το όλο concept έχει εμπλουτιστεί με μια upmarket νότα, με υποδοχή στην είσοδο κι επιμελή εξυπηρέτηση.

Στο Paul θα βρεις φρεσκοζυμωμένα ψωμιά και πλούσια ποικιλία γαλλικών γλυκών, ενώ το μενού καλύπτει όλες τις ώρες της μέρας, από πρόγευμα και brunch, μέχρι μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό καφέ και δείπνο.

Το επισκεφθήκαμε για δείπνο και κάναμε αρχή με υπέροχο vol-au-vent, με τραγανή σφολιάτα και γέμιση από κοτόπουλο, κρέμα κι επικάλυψη τυριών. Ακολούθησε η σαλάτα με κοτόπουλο, με διάφορα είδη μαρουλιών, τριμμένο τυρί Έμενταλ, μήλο, καρύδια και σταφίδες. Καλής ποιότητας υλικά και φρέσκα χορταρικά, αλλά το ντρέσινγκ μουστάρδας υπολειπόταν βαρύτητας και δεν απογείωσε το πιάτο. Εύγεστες οι ταλιατέλλες με κοτόπουλο, κρέμα, σάλτσα πέστο, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια και παρμεζάνα, πιάτο πλούσιο και με ποικιλία εντάσεων. Και βεβαίως, δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθώ στο “confit de canard”. Πρόκειται για κομμάτι πάπιας, σιγοψημένο αρχικά σε λίπος, που στη συνέχεια σοτάρεται για να αποκτήσει το δέρμα του τραγανή υφή. Η εκτέλεση του πιάτου ήταν εξαιρετική και η πάπια συνοδεύτηκε με ψιλές φακές με ραγού λαχανικών και σάλτσα από βατόμουρα.

Οι τιμές κυμαίνονται στα €15-€20 το άτομο χωρίς ποτά.

Η λίστα κρασιών δεν είναι εκτενής, αλλά επικεντρώνεται σε mainstream, value for money ετικέτες από Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία με τιμές γύρω στα €5 για ατομικά κρασιά και από €15 μέχρι €32 για μπουκάλι.

 Βαθμολογία: 4/5

Για την συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο Λογαριασμός πληρώθηκε από την κα. Γιωργαλλά.