ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαμε για dinner στο φινετσάτο LPM

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Όταν ακούς ότι ένα εστιατόριο αντλεί έμπνευση από τα κομψά εστιατόρια και μπαρ της Γαλλικής Ριβιέρας κι έχοντας δει κατά καιρούς εικόνες από τη Νίκαια, τις Κάννες, το Σαιντ Τροπέ και φυσικά το Μόντε Κάρλο, όπου η γαλλική φινέτσα απαντάται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν στη νότια ακτή της Γαλλίας, θέλοντας και μη πας με πολλές προσδοκίες στο LPM.

Ως γνωστό, το LPM Restaurant & Bar εδώ και μερικές βδομάδες έχει λειτουργήσει και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol. H Κύπρος αποτελεί τον 7ο προορισμό για το LPM, μετά το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, το Μαϊάμι, το Ριάντ και φυσικά το Λονδίνο, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα το 2007.

Αντικρύζοντας τη γεμάτη από κόσμο βεράντα -τι κι ήταν καθημερινή-, τους σερβιτόρους με τι σικάτες ριγέ ποδιές, τα σχέδια με τα ζωηρά χρώματα στον τοίχο, τα ψηλά φοινικόδεντρα, τα πανέμορφα πιάτα και τα δροσερά κοκτέιλ που πηγαινοέρχοταν κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης και φυσικά, τη Μεσόγειο που απλωνόταν μπροστά μας σε απόσταση αναπνοής, πήραμε σίγουρα μια γερή πρώτη γεύση από Côte d'Azur!

Με το που καθίσαμε ήρθαν στο τραπέζι οι ντομάτες, το λεμόνι και το ελαιόλαδο, δίνοντάς μας -μέσω αυτών των λιτών υλικών- την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθούσε.

Υπό τους groovy/funky ήχους του DJ που έκανε «παιχνίδι» σε μια άκρη, παραγγείλαμε τα κοκτέιλ μας. Μιας και όπως μάθαμε αποτελεί σήμα κατατεθέν του LPM, δοκιμάσαμε το Tomatini σε ποτήρι martini, το οποίο έχει ως βάση τη ντομάτα. Εξαιρετικό σε γεύση και σε υφή. Πολύ ωραίο είναι φυσικά και το Negroni με λεβάντα!

Σε ότι αφορά στο φαγητό, δοκιμάσαμε burrata με ντοματίνια και βασιλικό, σαλιγκάρια με garlic butter και μαϊντανό, γαρίδες tiger μαριναρισμένες με πράσινο chilli και κόλιανδρο, πατάτες ογκρατέν, τσιπούρα με βότανα και λεμόνι, ενώ παραγγείλαμε και τρία επιδόρπια, κυρίως γιατί δυσκολευόμασταν να επιλέξουμε -μια Crème Brûlée, ένα cheesecake βανίλιας με μούρα, αλλά και ένα french toast με παγωτό.

Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε ένα προς ένα τα πιάτα, αρκεί να πούμε ότι, overall, η εμπειρία μας στο LPM ήταν πολύ δυνατή. Τα εντυπωσιακά σε παρουσίαση και γεύση πιάτα φανερώνουν ότι η ομάδα του Ιταλού σεφ Alessandro Mirabelli κάνει εξαιρετική δουλειά! Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι όλος ο εξοπλισμός αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα έρχονται κατ’ ευθείαν από τη Γαλλία, ακολουθώντας τα guidelines του brand. Με προϋπηρεσία σε άλλα LPM του εξωτερικού είναι επίσης οι σερβιτόροι και οι bartenders, και αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκεσαι εκεί.

Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, το LPM σού δίνει έξτρα αφορμές να το επισκεφτείς. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν το φαγητό του υπό τους ήχους των Garçons Chics, μιας μπάντας που κουβαλά τον ρυθμό και την ενέργεια της Ριβιέρας σε όλο τον κόσμο!

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως, επειδή το φαγητό είναι εμπειρία, στα εστιατόρια που περνάς καλά και στα οποία είναι ξεκάθαρο ότι ο κάθε πελάτης ξεχωριστά αποτελεί τιμώμενο πρόσωπο, αξίζει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.