ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαμε στο πρώτο Cyprus Cocktail Festival

Με την κουλτούρα του κοκτέιλ να κερδίζει έδαφος, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στη Λευκωσία στο πρώτο Cyprus Cocktail Festival, το οποίο διοργανώθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, από το Wiz Guide και το Difford's Guide. Το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε από χιλιάδες drinkers απ’ όλη την Κύπρο και όχι μόνο, καθιστώντας το ένα από τα πιο πετυχημένα κοκτέιλ φεστιβάλ της χρονιάς που διανύουμε.

Φιλοξενία, καλή διάθεση, διασκέδαση, φρεσκάδα, ποιότητα και 16 ξεχωριστές γεύσεις κοκτέιλ ήταν μόνο η αρχή του πρώτου κοκτέιλ φεστιβάλ που διοργανώθηκε στη Λευκωσία.

Στην καρδιά του φθινοπώρου, λοιπόν (κάτι που δεν πτόησε τους διοργανωτές), τα 8 κορυφαία μπαρ του κέντρου της Αθήνας, A for Athens, Baba Au Rum, Noel, Odori, The Clumsies, The Gin Joint, Upupa Epops και 42 Barstronomy, συναντήθηκαν με τα 8 μπαρ της Κύπρου, Παλαιά Πινέζα, Zonkey, The Gym, Barrel, Old Market St., Library Bar / Gin Garden και Madame, και το αποτέλεσμα ήταν, όπως αναμενόταν, άκρως δροσιστικό!

Οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 16 διαφορετικά signature κοκτέιλ τα οποία δημιουργούσαν επί τόπου οι bartenders που εκπροσωπούσαν το κάθε μπαρ, σε μία χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στήθηκαν, λοιπόν, 8 μοντέρνα pop up bars, στο καθένα από τα οποία φιλοξενούνταν 2 κορυφαία μπαράκια, ένα ελληνικό και ένα κυπριακό.

Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν ξέραμε τι θα θέλαμε να πιούμε, έτσι κάναμε μια βόλτα από τα bar stations για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε κοκτέιλ. Η απόφασή μας δύσκολη, έτσι συμφωνήσαμε να δοκιμάσουμε ένα ποτό από το κυπριακό μπαρ και ένα από το ελληνικό. Επειδή λατρεύουμε το ρούμι, για πρώτο ποτό επιλέξαμε το ελληνικό μπαράκι Baba Au Rum. Η δημιουργία του ονομαζόταν Baba au rum cocktail το οποίο ήταν ένα daiquiri-style ποτό με παλαιωμένο ρούμι, φρέσκο βασιλικό, λάιμ και βότανα. Για δεύτερο ποτό επιλέξαμε πάλι ποτό με βάση το ρούμι από το Zonkey ονόματι Hybrid, ένα συνδυασμό από ρούμι, passion fruit, μαύρο τσάι, μέλι, λάιμ και bitters πουρέ από ροδάκινο.

Την ενέργεια και το κέφι διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα οι DJs του μουσικού σταθμού Deejay 93.5, Anthony 642, Jimmy D και Pueblo Franco.

Από το φεστιβάλ αυτό δεν έλειψαν οι street food επιλογές, αφού οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γαστρονομικές δημιουργίες από το Serial Griller με τα πληθωρικά American burgers τους, το The Food Garden και το βραβευμένο The Potbelly.

MAIN SPONSOR: Άλφα Μέγα
ΧΟΡΗΓΟΙ: Bacardi, Naked Grouse, Edinburgh GIN, N-ICE, Absolut