ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

PlusSea Lifestyle Bar: Η λεπτομέρεια έκανε την διαφορά

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Της Ειρήνης Γιωργαλλά

Το PlusSea Lifestyle Bar θα το βρεις στην παραλία της Λεμεσού, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας. Η ατμόσφαιρα, από τα μεγαλύτερα ατού του μαγαζιού, αποπνέει έναν χαλαρωτικό εξωτισμό: η θέα της θάλασσας, η lounge μουσική και τα καλοκαιρινά φωτιστικά που κουνιούνται στο ελαφρύ αεράκι. Αυτά, σε συνδυασμό με το θερμό καλωσόρισμα του προσωπικού, βάζουν όλες τις σκοτούρες της καθημερινότητας στο αθόρυβο.

Κοιτώντας γύρω μου, καταλαβαίνω ότι ο χώρος προσφέρεται για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα. Μια κυρία βυθισμένη στο βιβλίο της, απολαμβάνει τον φρέσκο χυμό της παρέα μ’ ένα σκυλάκι. Παραδίπλα δυο φίλοι, ξένοι τουρίστες συζητούν χαρούμενα πίνοντας μπίρα και λίγο πιο κάτω ένα νεαρό ζευγάρι με τα μικρά παιδιά τους ετοιμάζονται για μπανάκι.

Το πρωί το περάσαμε στις ξαπλώστρες ρουφώντας παγωμένους καφέδες. Αποκορύφωμα, ένα λιτό κι απέριττο ham & cheese toast από το παιδικό μενού, που προσγειώθηκε περήφανο μπροστά μας σε παραδοσιακό καλαθάκι. Κάτι σαν πρόγευμα στο κρεβάτι, αλλά με καλύτερη θέα.

Για μεσημεριανό, το μενού προσφέρει πάμπολλες επιλογές από κρύα και ζεστά ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά και πιάτα με θαλασσινά, ψάρια και κρεατικά. Ξεκινήσαμε με τη σαλάτα ρόκα-παντζάρι, με καρύδια, αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί. Ωραίος συνδυασμός γεύσεων και ποιοτικά υλικά, αν και θα προτιμούσα περισσότερη ένταση στη βινεγκρέτ. Στο ταρτάρ σολομού, σερβιρισμένο με παρφέ αβοκάντο και τραγανό ψωμάκι, βρήκα υπερβολική την ποσότητα της κάππαρης, που «σκέπαζε» γευστικά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ενθουσιάστηκα με το χταπόδι στη σχάρα, συνοδευμένο με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες σε ροδέλες. Μαλακό σαν αφρός, με τσουρουφλισμένες τραγανές βεντούζες, που άφηναν μια υπέροχη umami επίγευση. Οι τιμές για φαγητό κυμαίνονται στα €25 το άτομο χωρίς ποτά και τα κοκτέιλ στα €8-€10 το ένα.

Φεύγοντας αργά το απογευματάκι ξένοιαστη και χαλαρή, έκανα νοητή σημείωση ότι θα επιστρέψω σύντομα.

Βαθμολογία 3.5/5

Για την συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο Λογαριασμός πληρώθηκε από την κα. Γιωργαλλά.