ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος είπε ότι στα κυπριακά χωριά πάμε μόνο για μεζέ;

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Τέσσερα εστιατόρια στην ύπαιθρο, ως η καλύτερη απόδειξη ότι η υψηλή γαστρονομία δεν περιορίζεται στα αστικά κέντρα του νησιού.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει Dim Sum στον Κάθηκα, Crème Brulee με σουτζούκο στον Καλοπαναγιώτη και αγριογούρουνο στις Πλάτρες, μάλλον θα πρέπει να πάρεις τα βουνά απλώς και μόνο για να δεις ότι εκεί έξω (στα ψηλά) υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέραν από κυπριακούς μεζέδες.


FARMYARD

Παρόλο που στο μενού υπάρχουν επιλογές από πιάτα που εμπνέονται από την κυπριακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα, εντούτοις αυτό για το οποίο θα πρέπει να επισκεφτείτε το Farmyard είναι οι απίθανες επιλογές σε Chinese & Thai. Εξαιρετικά Dim Sum, εξαιρετικό λεμονάτο κοτόπουλο, εξαιρετικά noodles. Στην επόμενη επίσκεψη στον Κάθηκα, κατ’ εξαίρεση, μην πάτε για μεζέ σε ταβέρνα, αλλά στο Farmyard -ένα από τα 50 Best Restaurants, όπως αναδείχθηκε πρόσφατα μέσω του WIZ GUIDE.

Info
Τηλ. 70009696.
Κάθηκας, επ. Πάφου.
Τρ-Κυρ 12.00-21.30

LOUTRAKI

Η μοντέρνα διακόσμηση στο ευήλιο αυτό εστιατόριο με την εξαιρετική θέα σου ανοίγει την όρεξη για το πραγματικά ψαγμένο μενού. Δοκίμασε Lountza-krasato carpaccio, τη Super food salad, αλλά και μια Crème Brulee με σουτζούκο, απολαμβάνοντας κρασάκι αλλά και τη θέα των απέναντι βουνών και προσπάθησε να ορίσεις την αξία αυτής της πραγματικά ανεπανάληπτης made in Cyprus εμπειρίας.

 Info
Τηλ. 22952444
Ξενοδοχείο Casale Panayiotis, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας
ΠΕΜ-ΠΑΡ μόνο δείπνο, ΣΑΒ μεσημέρι και βράδι, ΚΥΡ μεσημέρι.

RENDEZVOUS

Στις καταπράσινες Πλάτρες, μεταξύ άλλων υπάρχει η δυνατότητα για εξαιρετικό φαγητό στο ξενοδοχείο Petit Palai. Με μενού που περιλαμβάνει επιλογές από φρέσκα ζυμαρικά, κρέας, ψάρι, ακόμα και κυνήγι, αλλά και πίτσα ψημένη σε πέτρινο φούρνο, σίγουρα καλύπτεται μια ευρεία γκάμα γευστικών αναγκών. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις πορτοκαλόπιτα ή σουφλέ σοκολάτας!

Info
Τηλ. 25866606 (25421723 τηλέφωνο ξενοδοχείου)
Ξενοδοχείο Petit Palais, Πάνω Πλάτρες, επ. Λεμεσού.
Δ-Κ 12.30-16.00 & 19.30-22.00.

MITOS MEDITERRANEAN RESTAURANT

Μεσογειακή κουζίνα που ακολουθεί τις επικρατούσες γαστρονομικές τάσεις, επενδύοντας πάντα στις τοπικές πρώτες ύλες -ενίοτε με οργανική προσέγγιση. Στο a la carte μενού του Mitos υπάρχουν επιλογές για όλους, αλλά και μια πλούσια συλλογή από οινικές ετικέτες, ντόπιες και διεθνείς.

Info
Τηλ. 24817071
Ξενοδοχείο Library, Καλαβασός, επ. Λάρνακα
Το εστιατόριο θα επαναλειτουργήσει τον Μάρτιο.