ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος μπορεί να πει «όχι» στα ζυμαρικά;

ΜΥΡΙΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών επισκεφθήκαμε το Pinolo, ένα εστιατόριο που ξέρει πώς να γιορτάζει την ιταλική κουζίνα -και μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο chef,  όχι απλώς για μια μέρα αλλά για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Τιμώντας τη γευστική και πολιτιστική αξία των ζυμαρικών δημιούργησαν ένα απολαυστικό sharing menu εμπνευσμένο από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, με τη φιλοσοφία της τρέχουσας εβδομάδας να είναι ξεκάθαρη: «Οι μακαρονάδες είναι καλύτερες όταν τις μοιράζεσαι».

Caprese Salad εμπνευσμένη από το κοσμοπολίτικο Κάπρι. Δροσερές ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα, αρωματικός βασιλικός και παλαιωμένο βαλσάμικο.

Τα ζυμαρικά είναι πολύ περισσότερα από ένα πιάτο. Είναι πολιτισμός, είναι παράδοση, είναι Pinolo.

Για ορεκτικά είχαμε:

-Paccheri alla Norma, Η διάσημη μακαρονάδα της Σικελίας.

-Carbonara Supplì, για τους λάτρεις της ρωμαϊκής κουζίνας. Τραγανές τηγανητές μπάλες με γέμιση από αυθεντική  καρμπονάρα, μια διαφορετική και ξεχωριστή εκδοχή της καρμπονάρας.

-Agnolotti γεμιστά με βελούδινη κρέμα κολοκύθας, γκοργκοντζόλα και αχλάδι ποσέ. Ένα εμβληματικό ζυμαρικό από το Πιεμόντε της βόρειας Ιταλίας.

Για κυρίως πιάτο μπορούσαμε να επιλέξουμε: 

-Linguine ai Frutti di Mare: Ζυμαρικά με φρέσκα θαλασσινά, όστρακα και ανάλαφρη σάλτσα από ζωμό. Ή Spaghetti al Ragù: Σπαγγέτι με μοσχαρίσιο ραγού, γκουαντσιάλε, λαχανικά και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Και για επιδόρπιο; Το πιο αναγνωρίσιμο ιταλικό γλυκό. Τiramisu σε τραγανό κανελόνι, με αφράτη κρέμα μασκαρπόνε και espresso.

Γιατί τα ζυμαρικά είναι πολύ περισσότερα από ένα πιάτο. Είναι πολιτισμός, είναι παράδοση, είναι Pinolo.

Η Pasta Week συνεχίζεται μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.