ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς νοιώθετε που θα παίξετε με φόντο δύο από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Λευκωσίας;

WIZ TEAM

Συνέντευξη: Μιχάλης Μιχαηλίδης, Παντελής Δρουσιώτης

Ανυπομονούμε απίστευτα γνωρίζοντας πως ανάμεσα στο line up με τους DJs που θα δώσουν ρυθμό στο 5ο Cyprus Cocktail Festival βρίσκεται και το όνομα ενός από τα πιο δυνατά και δημοφιλή duo της EDM, αυτό των Tube & Berger.

Εκτός λοιπόν από τα 20 cocktail bars που θα μας φτιάχνουν μυθικά κοκτέιλ στον δρόμο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, από τις 18.00 μέχρι αργά, μια πλειάδα από τους καλύτερους DJs του νησιού θα μας δίνει αφορμές να χορεύουμε non stop, με το set των Tube & Berger, κατά κόσμον Arndt Roerig και Marko Vidovic, να αποτελεί σαφέστατα ένα από το highlight της βραδιάς.

Οι Γερμανοί εκπρόσωποι της house έχουν να επιδείξουν σπουδαία επιτεύγματα στη μέχρι τώρα πορεία τους στην ηλεκτρονική μουσική. Παγκόσμια hits με πρωτιές στα Beatport Charts, συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ όπως Tomorrowland, Loveweek Festival, Eastport Festival και Claptone's Masquerade, πολλές κυκλοφορίες άλλων καλλιτεχνών από τα δισκογραφικά τους labels Kittball και ZEHN, αλλά και πολλές δικές τους εμβληματικές κυκλοφορίες.

Με αφορμή το επικείμενο set τους στην Κύπρο, μιλήσαμε με τους δύο Γερμανούς DJs θέλοντας να μάθουμε με τι διάθεση έρχονται στο φεστιβάλ, ποιο κοκτέιλ ιδανικά θα ήθελαν να βρουν εδώ, αλλά και την άποψή τους για το γεγονός πως θα παίζουν ανάμεσα σε δύο από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Λευκωσίας.

Ποια ήταν η πρώτη σας μουσική επιρροή; Ποιοι καλλιτέχνες σάς έκαναν να πείτε «Θέλω να κάνω και να παίζω μουσική για μια ζωή»;
Σίγουρα είναι ένας συνδυασμός από Michael Jackson, Depeche Mode, Pink Floyd και Green Day. Απ’ εκεί και πέρα, οι Daft Punk και οι Chemical Brothers μάς έκαναν να θέλουμε να γίνουμε καλλιτέχνες ηλεκτρονικής μουσικής, αφήνοντας πίσω τη ροκ μουσική.

Κλασσικά κομμάτια. Τα αφήνετε στο σπίτι μέσα στο record box ή θα τα έχετε μαζί σας στη συναυλία για να εκπλήξετε το κοινό;
Όταν στο «παιχνίδι» εδώ και μερικά χρόνια, κάποιες φορές αισθανόμαστε μια νοσταλγία και ειλικρινά μας αρέσει να παίζουμε 1-3 (ή και περισσότερα) κλασσικά κομμάτια, ακριβώς τη στιγμή που τα sets μας βγαίνουν εκτός ελέγχου. Επιπλέον έχουμε έναν σωρό remixes και edits τα οποία περιμένουν να μπουν στη σειρά την πιο κατάλληλη στιγμή. Ανυπομονούμε να δούμε όλους τους classic lovers στο dance floor πολύ σύντομα. Rave on!

Με τι διάθεση να έρθουμε να ακούσουμε το DJ set σας και γενικά με τι διάθεση να έρθουμε στο φεστιβάλ; Εσείς με τι διάθεση θα έρθετε στο φεστιβάλ; Τι έχετε ακούσει για αυτό;
Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο φεστιβάλ με ανοιχτή καρδιά και όρεξη για να περάσει πολύ καλά. Θέλουμε όλοι να νιώθουν ελεύθεροι, ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να «χαθούν» με τη μουσική. Έχουμε ακούσει υπέροχα πράγματα για αυτό το φεστιβάλ -την ατμόσφαιρα, τους καταπληκτικούς ανθρώπους και, φυσικά, το όμορφο περιβάλλον. Η διάθεσή μας είναι να φέρουμε την καλύτερη δυνατή ενέργεια και να συνδεθούμε με όλους όσοι θα είναι εκεί. Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία! 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ποτό που ελπίζετε πως θα βρείτε στο Cyprus Cocktail Festival;
Το Mezcalita είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Είναι καπνιστό, αναζωογονητικό και πάντα μας δίνει ώθηση -ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την ατμόσφαιρα ζωντανή!

Στο φεστιβάλ θα παίξετε με φόντο δύο από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πόλης. Το Δημοτικό Θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η αισθητική του περιβάλλοντα χώρου σε μια συναυλία;
Ο περιβάλλοντας χώρος μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα ενός φεστιβάλ. Όταν η σκηνή πλαισιώνεται από όμορφη αρχιτεκτονική και εμβληματικά κτήρια, αυτό προσθέτει μια ιδιαίτερη ενέργεια στην παράσταση, μετατρέποντας το set σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Ένα υπέροχο σκηνικό μπορεί να δημιουργήσει όμορφες αξέχαστες στιγμές τόσο για το κοινό όσο και για τους καλλιτέχνες. Και στις φωτογραφίες και τα βίντεο το αποτέλεσμα είναι απλά καταπληκτικό!



Who is who

Ο Arndt Roerig και ο Marko Vidovic -γνωστοί ως Tube & Berger- ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι πάνω από μια δεκαετία πριν. Από τότε, οι δημοφιλείς παραγωγοί και remixers έχουν κυκλοφορήσει δύο αναγνωρισμένα άλμπουμ, έχουν συνεργαστεί με πολλές γνωστές δισκογραφικές εταιρείες, έχουν δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, και σήμερα έχουν περισσότερες από 100 εκατομμύρια ροές στο Spotify.

Αρχικά, πειραματιζόμενοι με την πανκ μουσική, η πρώτη μεγάλη επιτυχία του γερμανικού ντουέτου ήρθε το 2004 με το χιτ "Straight Ahead", το οποίο περιλάμβανε φωνητικά από την Chrissie Hynde και έφτασε στην κορυφή του Billboard Dance Radio Chart. Από τότε, η παραγωγή τους έχει εξελιχθεί σημαντικά, Το περίπλοκο και συναισθηματικό στυλ τους δημιουργεί δίσκους που είναι οργανικοί, χωρίς όμως να χάνουν τη δυναμική που απαιτεί η σύγχρονη dance σκηνή.

Ως Top 20 Beatport bestseller όλων των εποχών, οι Tube & Berger έχουν σίγουρα συμβάλλει στη διαμόρφωση του είδους του house, δημιουργώντας πολλές εμβληματικές κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια. Ξεχωρίζει το "Imprint of Pleasure", ένας συγκινητικός dance ύμνος που έχει αναγνωριστεί ως το 9ο πιο δημοφιλές κομμάτι του Beatport όλων των εποχών. Το κομμάτι έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify και έχει γίνει βασικό soundtrack σε φεστιβάλ και clubs. Το 2018, το τραγούδι συνεργασίας τους με τον Junior Jack, "E Samba 2018", έφτασε στο Νο 1 του Beatport House Chart για έξι εβδομάδες, ενώ το 2019, το remix τους για το "Heater" του Samim έγινε παγκόσμιο hit και έφτασε στο Νο 1 του Beatport Main Chart. 

Κατά τη διάρκεια των ετών lockdown, το 2020 και το 2021, οι Tube & Berger δεν έδειξαν σημάδια στασιμότητας, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τα μουσικά τους όρια. Συνεργάστηκαν με NERVO στο "Lights Down Low", ένα single που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική του Tiësto, Musical Freedom.

Μαζί με τη φίλη και συνάδελφο DJ Juliet Sikora, το ντουέτο διευθύνει τις δισκογραφικές εταιρείες Kittball και ZEHN. Εκτός από τις δικές τους κυκλοφορίες, τα δύο labels έχουν υπογράψει καλλιτέχνες όπως οι &ME, Andhim, Betoko, Dennis Cruz, Djuma Soundsystem, Ida Engberg, illyus & Barrientos, Purple Disco Machine, Township Rebellion κ.ά. Στην Kittball, οι Tube & Berger κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Introlution" το 2012, και το δεύτερο άλμπουμ τους, "WE ARE ALL STARS", τον Μάιο του 2017.

Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, οι Tube & Berger παραμένουν ασταμάτητοι. Είναι γνωστοί για τις συχνές εμφανίσεις τους στην Ίμπιζα, με συμμετοχές σε venues όπως το Ushuaïa. Σημαντικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν τα Tomorrowland, Loveweek Festival, Eastport Festival, Claptone's Masquerade, καθώς και εμφανίσεις στο ADE, συμπεριλαμβανομένων των "All Gone Pete Tong" και πολλών άλλων showcase.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Tube & Berger, επισκεφθείτε:

http://www.tube-berger.com
https://www.instagram.com/tube_and_berger/
https://www.facebook.com/tubeandbergerofficial
https://twitter.com/TubeandBerger
https://soundcloud.com/tubeandberger

Στα decks του 5ου Cyprus Cocktail Festival, εκτός από τους Tube & Berger, θα ανέβουν και οι DJs του Νο1 DJ του νησιού, Deejay Radio 93.5, για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη διάθεση της βραδιάς. Οι DJs του Deejay Radio που θα παίξουν στο Cocktail Festival θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.



Το 5ο Cyprus Cocktail Festival παρουσιάζουν τα κορυφαία σε ποιότητα παγάκια N-ice pure ice cubes με κύριο χορηγό τα αναψυκτικά Three Cents.

Contactless Payment by JCC.     

Υποστηρικτές της βραδιάς είναι το Visit Nicosia και ο κορυφαίος οδηγός διασκέδασης του νησιού μας, Wiz Guide.

Deejay Radio και Athens Cocktail Festival επιμελούνται τη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit και στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους του νησιού, διοργανώνοντας μια βραδιά ανεπανάληπτη με θετική ενέργεια, γευστικές δημιουργίες, cocktail, μουσική και κέφι μέχρι αργά το βράδυ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)