ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Q&A: Casablanca Social Club - Αλέξανδρος Σουρμπάτης

WIZ TEAM

Το σαλονικιώτικο cocktail bar θα είναι ένα από τα δέκα μπαρ από Ελλάδα και εξωτερικό που θα βρεθούν στο 5ο Cyprus Cocktail Festival, συμπληρώνοντας την 20άδα των μπαρ (τα υπόλοιπα δέκα θα είναι κυπριακά).

Εξ αφορμής μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη, Head Bartender του δημοφιλούς μπαρ και global brand ambassador του Three Cents, ο οποίος θα βρεθεί και στην Κύπρο για το φεστιβάλ.

Περίγραψέ μας το κόνσεπτ του μπαρ σου.
Το Casablanca Social Club στεγάζεται σε ένα νεοκλασσικό κτήριο του 1888, το οποίο ήταν οικία κι έχει διατηρηθεί σχεδόν ίδιο. Έχει μια μεγάλη ιδιόκτητη αυλή και εκτείνεται σε δύο ορόφους, όπου σερβίρονται προσεκτικά φτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία συνδυάζονται με πιάτα μέσω μιας comfort κουζίνας.

Όταν έρθει κάποιος στο μπαρ σου ποια 3-4 κοκτέιλ πρέπει να δοκιμάσει σίγουρα και γιατί;
Δύσκολη ερώτηση, γιατί όλος ο κατάλογος έχει φτιαχτεί ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα με κοκτέιλ βασισμένα σε κλασσικές συνταγές, αλλά με διάφορες παραλλαγές. Αν έπρεπε να διαλέξω κάποια, αυτά θα ήταν το Jungle Bird με σόδα ανανά Three Cents, το White Lady με Dry Curacao Yuzu, το Cherry Negroni και το Whisky Highball με μανταρίνι και σόδα καρότο.

Τι θα πιούμε από το μπαρ σου στο Cyprus Cocktail Festival;
Το ποτό που θα σερβιριστεί είναι ουσιαστικά ένα vodka & tonic, το οποίο όπως λέει και το όνομά του (Drink your greens) περιέχει όλα αυτά τα «υγιεινά» πράσινα που τρώμε. Ρόκα, δυόσμος, αγγούρι, βασιλικός, σε συνδυασμό με μαστίχα και βανίλια, καθώς και ένα μοναδικό τόνικ με αρώματα της Μεσογείου, το Three Cents Aegean Tonic.