ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Q&A: Dr. Stravinsky - Cesar Montilla

WIZ TEAM

Ανάμεσα στα δέκα μπαρ που έρχονται από εξωτερικό και Ελλάδα για το 5ο Cyprus Cocktail Festivalε (συμπληρώνοντας την 20άδα των μπαρ), είναι και το σπουδαίο Dr. Stravinsky από τη Βαρκελώνη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τα υπέροχα artisans cocktails του.

Εξ αφορμής μιλήσαμε με τον bar manager του δημοφιλούς καταλονικού cocktail bar, Cesar Montilla, ζητώντας μεταξύ άλλων να μας περιγράψει το κόνεσεπτ του Dr. Stravinsky, αλλά και να μας πει τι με τι ποτό θα έρθουν στο φεστιβάλ στη Λευκωσία.

Περίγραψέ μας το concept του μπαρ σας.
Το Dr. Stravinsky είναι ένα παραδοσιακό cocktail bar όπου παράγουμε περίπου το 80-85% των συστατικών που χρησιμοποιούμε στο μπαρ -δεν έχουμε μπύρες, κρασί ή βιομηχανοποιημένα αναψυκτικά, επομένως εστιάζουμε 100% στα κοκτέιλ. Ακόμα και η διακόσμηση παραπέμπει σε ένα cozy ρετρό φαρμακείο. Στο πιο πρόσφατο μενού μας εστιάζουμε στα τοπικά και homemade υλικά, παράγοντας τρία από αυτά: βούτυρο, ξύδι και ένα κατσικίσιο τυρί σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς. Κάθε συστατικό επεξεργάζεται ως κοκτέιλ με διαφορετικά στοιχεία μέσα και στη συνέχεια με αυτό το συστατικό αναπτύσσουμε 5 κοκτέιλ, χρησιμοποιώντας για το καθένα διαφορετικές τεχνικές και διαδικασίες επεξεργασίας.

Όταν έρθει κάποιος στο μπαρ σου, ποια 3-4 κοκτέιλ πρέπει να δοκιμάσει και γιατί;
Όπως είπα πριν έχουμε τρία βασικά συστατικά, γι’ αυτό σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε ένα από κάθε συστατικό για να δείτε πώς παίζουμε με αυτά.

Αν θέλετε να πάτε περισσότερο με τα κλασικά μας, πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το Camp Nou ή το Tuber Negroni.

Τι θα πιούμε από το μπαρ σας στο Cyprus Cocktail Festival;
Ένα από τα αγαπημένα μου στο νέο μας μενού που είναι το Wood & Honey, το οποίο αποτελεί ένα τουίστ του Old Cuban, φτιαγμένο με το σπιτικό ξύδι μας, ρούμι εμποτισμένο με ευκάλυπτο αντί μέντα (ώστε να έχουμε διαφορετικού τύπου φρεσκάδα), λίγο λικέρ πεύκου, ενώ από πάνω βάζουμε αφρώδες κρασί. Ένα κοκτέιλ δροσιστικό, γευστικό και με τη ψυχή του Dr. Stravinsky με τη ζύμωση μας.

Info
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 18:00 μέχρι αργά

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Cyprus Cocktail Festival