ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Q&A: The Clumsies - Elvis Zeneli

WIZ TEAM

Το δημοφιλές αθηναϊκό cocktail bar The Clumsies, το οποίο βρίσκεται μόνιμα στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου (αυτή τη στιγμή είναι στο No 47), θα είναι και φέτος μαζί μας, στο 5ο Cyprus Cocktail Festival.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα μας προσφέρει τα μοναδικά κοκτέιλ του στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ως ένα από τα δέκα μπαρ από εξωτερικό και Ελλάδα που θα συμπληρώνουν την 20άδα των μπαρ (τα υπόλοιπα δέκα θα είναι κυπριακά).

Αλήθεια, σε ποια άλλη περίπτωση μπορείς να βρεις μαζεμένα στον ίδιο χώρο 20 cocktail bars, εκ των οποίων ορισμένα από τα 100 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, δοκιμάζοντας τα θρυλικά κοκτέιλ τους;

Εξ αφορμής της επιστροφής του The Clumsies στην Κύπρο, κάναμε ένα γρήγορο Q&A με τον bartender Elvis Zeneli.

Περίγραψέ μας το κόνσεπτ του μπαρ σας.
Το The Clumsies είναι ένα all day high volume bar που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας εδώ και 10 χρόνια. Φημίζεται κυρίως για τα εξαιρετικά ποτά και την τέλεια ατμόσφαιρα που έχει.

Όταν έρθει κάποιος στο The Clumsies ποια 3-4 κοκτέιλ πρέπει να δοκιμάσει σίγουρα και γιατί;
Μερικα από τα ποτά που θεωρώ πως πρέπει κάποιος να δοκιμάσει όταν έρθει στον χώρο μας είναι σίγουρα το Aegean Negroni, το οποίο είχε βραβευτεί ως το καλύτερο cocktail το 2019 από το Time Out Magazine.Το negroni αυτό διαφέρει στο χρώμα του και στη γεύση, θυμίζει ένα πιο βοτανικό negroni με highlight τον δίκταμο και τον μάραθο. Δεύτερο και αγαπημένο είναι το Fermented Americano, στο οποίο υπάρχει μια φυσική ζύμωση μέσα στο flip-top μπουκαλάκι που αποθηκεύεται. Εννοείται, δεν γίνεται να λείπει το Mediterranean Gimlet που είναι το ποτό που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, αφού μέσα εμπεριέχει ένα cordial από την κλασική χωριάτικη σαλάτα. Αυτά τα τρία cocktails θα πρότεινα σε κάποιον που θα έχει την ευκαιρία να μας επισκεφθεί.

Τι θα πιούμε από εσάς στο Cyprus Cocktail Festival;
Το ποτό που θα παρουσιάσουμε στο Cyprus Cocktail Festival θα είναι το Sangre y Arena. Είναι ένα twist στο Blood and Sand. Η βασική αλκοολική βάση είναι η Tequila, ελαιοζάχαρα από γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι. Το highlight στο ποτό μας είναι το Vermouth Pomegranate που κάνουμε στο μαγαζί. Το τελευταίο βήμα είναι μερικές φυσαλίδες από μια σόδα κεράσι.

Info
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 18:00 μέχρι αργά

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Cyprus Cocktail Festival