ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Ένας καβγάς σχεδόν δύο ωρών κι όμως αξίζει να τον δεις

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε μαυρόασπρο, είναι από τις ταινίες που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο ταλέντο δύο ηθοποιών μιας και καλούνται να κουβαλήσουν μια ταινία, διάρκειας σχεδόν δύο ωρών. Αφού έγινε viral και όλοι την περίμεναν πώς και πώς, κυκλοφόρησε επιτέλους στο Netflix. 

To στόρι:  Ο Malcolm είναι σκηνοθέτης και η Marie η σύντροφός του. Το βράδυ μετά την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, το ζευγάρι βρίσκεται στο σπίτι, περιμένοντας να μάθουν τις κριτικές και τις εισπράξεις. Στην πορεία όμως αρχίζουν να εξετάζουν τις σχέσεις τους, και πολλές αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια. 

Δες το τρέιλερ πριν το review με spoilers. 

Ήθελα να την δω από το πρώτο κιόλας τρέιλερ αλλά την θεώρησα ''απ' αυτές τις ταινίες που παίζουν όσο εσύ ασχολείσαι με άλλα'', γι' αυτό την έβαλα να παίζει χωρίς πολλή σκέψη. Σύντομα αντιλήφθηκα πως απλά παρακολουθούσα χωρίς να κάνω τίποτα άλλο. Θα νόμιζε κανείς πως μια ταινία με μόνο δύο ηθοποιούς θα τραβούσε μέχρι να κάνει κοιλιά, πόσο μάλλον όταν όλα συμβαίνουν σε έναν μόνο χώρο. Τόσο η Zendaya όσο και ο John David Washington, όμως, είναι εξαιρετικοί. Όλα ξεκινούν καλά, όταν επιστρέφουν από την μεγάλη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Malcolm. Όλα πήγαν τέλεια, το κοινό τον αποθέωσε και τώρα περιμένει τις πρώτες κριτικές. Μια παράληψή του όμως ξεκινά μια σειρά από διαφωνίες που γίνονται όλο και πιο έντονες. Έχουν καταφέρει να σε κάνουν να συμφωνείς με όποιον μιλά τη δεδομένη στιγμή, να νιώθεις αυτά που λένε ο ένας για τον άλλο έστω κι αν η αφορμή η δική σου είναι διαφορετική από τη δική σου. Το μαυρόσασπρο τονίζει ακόμα περισσότερο τις ερμηνείες. Πριν την κορύφωση ανταλλάζουν κουβέντες πικρόχολες, που βγαίνουν αβίαστα από μέσα τους, που χτυπούν κάτω από τη μέση κι όμως καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοούν. 

Η ταινία, ουσιαστικά, είναι ένας καβγάς ενός ζευγαριού που κρατά για σχεδόν δύο ώρες αλλά είναι τόσο αληθινός. Με τα διαλείμματα, τις παύσεις, τις εκρήξεις, τα απωθημένα και τις αγάπες που μπορεί να περιλαμβάνει.

Δεν είμαι σίγουρος αν στο σύνολο αξίζει υποψηφιότητα στα Όσκαρ (όπως λένε κάποιοι) αλλά δεν θα με ενοχλούσε αν την έβλεπα σε κάποιες κατηγορίες γιατί όπως και να το κάνεις, ο σκηνοθέτης Sam Levinson έφτιαξε κάτι ωραίο και πρωτότυπο για τα δεδομένα, μέσα σε μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια του lockdown του περασμένου καλοκαιριού. 

Δες την αν έχεις όρεξει για μια τέτοια ταινία αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες, ούτε, τελικά, για να παίζει στο background.