ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Ένας θρύλος, ένας ιππότης και λίγη φαντασία

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

O David Lowery παρουσίασε μια φανταστική εκδοχή της ιστορίας του σερ Gawain και του Πράσινου Ιππότη, από τον θρύλο του σερ Arthur, με πρωταγωνιστές τους Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton και Sarita Choudhury. Εδώ, ο βασιλιάς Arthur (ο Αρθούρος της Στρογγυλής Τραπέζης) έχει μεγαλώσει. O ανιψιός του, ο Gawain, ξεκινά μια διαδρομή για να αντιμετωπίσει τον Πράσινο Ιππότη, ένα γιγαντιαίο άγνωστο, και έρχεται αντιμέτωπος με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες και απατεώνες. 

Πέραν του ότι η ταινία έχει ένα ολοκόκκινο πόστερ με τον τίτλο ''The Green Knight'' γραμμένο με κίτρινο, έχει και αρκετό ενδιαφέρον και θα σου πω αμέσως γιατί. Μετά το τρέιλερ, με spoilers. 

Σκέψου το σαν μια ταινία στην ίδια κατηγορία με το αγαπημένο ''Pan's Labyrinth'' και το βραβευμένο με Oscar ''The Shape of Water''. Είναι φαντασίας, με υπέροχη, προσεγμένη φωτογραφία, και μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ένα παράξενο πλάσμα, που μπορείς να το πεις και τέρας αλλά δεν είναι. Και στις τρεις περιπτώσεις είναι ένα πλάσμα παραμυθένιο. 

Ο Lowery κάνει εξαιρετική δουλειά στη σκηνοθεσία - τον είχα ξεχωρίσει από το ''A Ghost Story'' - ας ξεκινήσουμε απ' αυτό. Είναι μια περιπέτεια φαντασίας που σε παρασύρει μαζί της, αν και μπορεί να θεωρήσεις πως κινείται κάπως αργά και τα μουντά χρώματα δεν βοηθούν πολύ. Για μένα η ώρα πέρασε γρήγορα. Υπάρχουν σκηνές και παρακλάδια της κεντρικής ιστορίας που ίσως μπορούσαν να λείπουν αλλά δεν κρατούν ώρα. Το τέλος δεν είναι happy, αν αυτό ζητάς, αλλά ολοκληρώνει τον κύκλο της ιστορίας και την αποστολή του Gawain. 

Δες το αν είσαι φαν των ταινιών που ανέφερε πιο πάνω, και κράτα τον Lowery στους ''to watch'' σκηνοθέτες γιατί σίγουρα θα μας δώσει κι άλλες υπέροχες παραγωγές.