ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: ''Friends'' 17 χρόνια μετά

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά από 100 χρόνια αναμονής πέρσι ανακοινώθηκε πως οι 6 πρωταγωνιστές θα βρίσκονταν για πρώτη φορά όλοι μαζί τηλεοπτικά σε ένα ειδικό επεισόδιο. Η επανασύνδεση αναβλήθηκε λόγω COVID και μόλις φέτος, τον περασμένο Μάρτιο, τα πράγματα μπήκαν ξανά σε πρόγραμμα. Τα γυρίσματα έγιναν στα στούντιο που γυριζόταν η σειρά από το 1994 μέχρι το 2004, με κοινό αν και μειωμένο, και όταν κυκλοφόρησε το guest list δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά. 

Το ''Friends'' ήταν μια σειρά που στα 10 χρόνια προβολής φιλοξένησε τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood σε μία ή περισσότερες εμφανίσεις. Το guest list είδαμε άκυρα ονόματα (David Beckham, Malala Yousafzai, Justin Bieber, Lady Gaga κ.ά.) ανάμεσα στους καλεσμένους ενώ απουσίαζαν πρόσωπα όπως o Paul Rudd (τι έγινε ο Mike, Phoebe;), o Sean Penn, η Julia Roberts, η Elle Macpherson, φυσικά ο Brad PItt (που ήταν αν μη τι άλλο πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο fun επεισόδια της σειράς) και άλλοι πολλοί. Μπερδεμένη η κατάσταση. 

Η πρεμιέρα επιτέλους έγινε και, σαν φανατικός της σειράς που ακόμα την έχω να παίζει στο Netflix χωρίς διάλειμμα, έκατσα χαλαρά στον καναπέ να τους δω επιτέλους ξανά μαζί. Δεν καιγόμουν φυσικά για reunion μετά από 17 χρόνια αλλά αγαπώ τα παρασκήνια κτλ που μας υποσχόταν αυτό το ειδικό επεισόδιο. Είναι ωραίο να τους βλέπεις ξανά μαζί να περπατούν στους ίδιους χώρους που ακόμα παρακολουθείς στο Netflix, να σχολιάζουν τα σκηνικά, να μιλάνε για τότε. Μπόνους ότι είδαμε νέους τίτλους αρχής με πλάνα από τότε και από το reunion. 

Στα highlights το κουιζ που έπαιζαν - όπως αυτό, τότε, στο επεισόδιο που η Monica και η Rachel έχασαν το διαμέρισμα τους - με trivia για την σειρά και διάφορους γκεστ να κάνουν περάσματα. Και οι ''άκυροι'' γκεστ που είπα πιο πάνω έδεσαν ωραία σε μίνι συνεντεύξεις ή και το fashion show με iconic outfits από την σειρά (εκεί ήταν ο Bieber, και η Cara Delevingne, και η Cindy Crawford). H Lady Gaga από την άλλη σε ντουέτο του ''Smelly Cat'' με την Phoebe ήταν αυτό που δεν ήξερες πως ήθελες από το reunion. Συγκινητικές ήταν επίσης οι δηλώσεις των θαυμαστών της σειράς απ' όλο τον κόσμο για τους τρόπους που τους άγγιξε η σειρά. Όλοι μας κάποτε είδαμε ''Friends'' γιατί είχαμε ανάγκη από παρέα ή παρηγοριά.

Γενικά ήταν όσο έπρεπε, όπως έπρεπε, με αρκετό παρασκηνιακό υλικό, ωραία μπόνους (το κουίζ, η ανάγνωση των σεναριών) και καλούς γκεστ και μια συνέντευξη με τον James Corden που μας αποκάλυψε διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη σειρά που αγαπάμε. Ήταν μια φιλική συνάντηση που μας θύμιζε όλα αυτά που αγαπήσαμε στη σειρά και τίποτα παραπάνω, αλλά τι παραπάνω θα μπορούσαμε να θέλουμε; 

Στο τέλος ήθελα περισσότερους γκεστ σχετικούς με την σειρά αλλά οκ. Είναι στο σύνολο ένα ωραίο μπόνους, που δεν θα χάσεις κάτι αν δεν το δεις αλλά απολαμβάνεις το reunion τους. Γιατί, όπως τόνισαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, η σειρά έκλεισε όμορφα με happy end για όλους, γιατί να το συνεχίσουν;