ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Μια απρόσμενα ενδιαφέρουσα ταινία στο Netflix

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αρχικά, στην ταινία με τράβηξε ο Michael C. Hall, ο αγαπημένος ''Dexter'' που σπάνια κάνει κινηματογραφικές εμφανίσεις. Στη συνέχεια η υπόθεση φάνηκε ενδιαφέρουσα. Στο ''In the Shadow of the Moon'' ένας αστυνομικός σε μια μακροχρόνια εμμονική έρευνα για να εντωπίσει μια μυστηριώδη κατά συρροή δολοφόνο της οποίας τα εγκλήματα έχουν ένα παράξενο κοινό. Όμορφα, αστυνομική ταινία μυστηρίου. 

Όχι, τελικά είναι sci-fi και το στόρι είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. 

Δείτε το τρέιλερ και ακολουθούν spoilers. 

Φυσικά, αν δεις το τρέιλερ είναι λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Η δολοφόνος εμφανίζεται κάθε 9 χρόνια ταξιδεύοντας από το μέλλον. Το ''δικό μας'' παρελθόν είναι το δικό της μέλλον, και στόχος της είναι σκοτώσει όσους στηρίζουν και διαδίδουν ένα κίνημα που θα οδηγούσε στην κυριολεκτική καταστροφή της χώρας. Οι δύο πρωταγωνιστές, Boyd Holbrook και Cleopatra Coleman, κάνουν καλή δουλειά και ο τρόπος που ειναι δομημένη η ταινία στην αρχή θα σε μπερδέψει αφάνταστα μέχρι που θα αρχίσει μόνη της να βγάζει νόημα. Καλή σκηνοθεσία, με τον Jim Mickle και τους σεναριογράφους να προσπαθούν να ισορροπήσουν την ''αστυνομική'' πλευρά της ταινίας με αυτήν της ''επιστημονικής φαντασίας'' αλλά το πρώτο υπερτερεί. Αυτό ακριβώς είναι που την τραβά λίγο πίσω, ανεξάρτητα αν αυτό ήταν που ήθελε ο σκηνοθέτης. Υπάρχει μια έλλειψη ''oomph'', αυτού του κάτι, δηλαδή, που θα την απογείωνε σαν σύνολο. Τώρα μοιάζει σαν μια αστυνομική ταινία, με έναν time traveler να έρχεται από μια άλλη ταινία. Ο αχρείαστα ψαγμένος τίτλος είναι ένας αχρείαστα ψαγμένος τίτλος.

Κατά τα άλλα είναι ενδιαφέρουσα και κρύβει μικρές εκπλήξεις. Ο Michael C. Hall σχεδόν ανύπαρκτος στην ταινία, είχα ξεχάσει πως παίζει κι αυτός.