ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Mια νύφη σε αποστολή επιβίωσης, σε μια fun κωμωδία τρόμου

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο γάμος για κάποιους μπορεί να ακούγεται σαν ταινία τρόμου αλλά ο συγκεκριμένος είναι πράγματι. Η Grace παντρεύεται τον Alex και την νύχτα μετά τον γάμο μαθαίνει πως οικογενειακή παράδοση είναι το νέο μέλος της οικογένειας να παίζει ένα παιχνίδι μόνο που στην αρχή δεν αντιλαμβάνεται πόσο... βίαιο είναι το παιχνίδι που επιλέγει τυχαία. 

Στην ταινία ''Ready or Not'' πρωταγωνιστούν οι Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Andie MacDowell κ.ά. και πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία τρόμου. Βασικά δεν είναι ακριβώς κωμωδία, αλλά μια χαλαρή ταινία τρόμου. Με λίγο χιούμορ εδώ και εκεί, και διάφορες απολαυστικές αντιδράσεις. 

Δες το τρέιλερ και ακολουθεί review με spoilers.

H Samara Weaving είναι αυτή που βλέπεις σε διάφορα memes ως η ''σωσίας'' της Margot Robbie αλλά συνεχώς αποδεικνύει πως είναι πολύ περισσότερα. Εδώ, δίνει ρέστα. Είναι μια νύφη που περνά από την απόλυτη ευτυχία στην κάποια σύγχυση, μετά στον πανικό και μετά στην απόφαση πως ό,τι και να γίνει θα βγει ζωντανή, και τα κάνει όλα με υπερβολικά απολαυστικό τρόπο. 

Η οικογένεια του νέου της συζύγου, ή καλύτερα ένας πρόγονος τους, είχε κάνει συμφωνία με τον... Le Bail, δηλαδή τον διάβολο για να απκτήσουν περιουσία και κάθε νέο μέλος πρέπει να παίζει ένα παιχνίδι με την οικογένεια. Ωστόσο το αιματοβαμένο ''κρυφτό'' που επιλέγει κατά τύχη η Grace δεν είχε πέσει εδώ και χρόνια. Όπως και να 'χει τώρα πρέπει να επιβιώσει με όλη την οικογένεια (εκτός του συζύγου της) να την κυνηγούν για να την θυσιάσουν πριν την ανατολή του ήλιου. 

Αν όλα αυτά σου ακούγονται πολύ βαριά, αμα δεις την ταινία θα αντιληφθείς πως εξελίσσοντια με ωραίο και απολαυστικό τρόπο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αίμα, βία και αηδιαστικές στιγμές. Αντιθέτως, υπάρχουν μπόλικες. Αλλά η Weaving κλέβει την παράσταση.