ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Ο Jake Gyllenhaal σε μία από τις top ερμηνείες της καριέρας του

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οι λεπτές γραμμές μεταξύ ηθικής και ανήθικης δημοσιογραφίας σε σχέση με την ζήτηση του κόσμου αλλά και ο κόσμος των stringers βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας ''Nightcrawler''. Stringers λέγονται οι ανταποκριτές των διάφορων Μέσων που προσλαμβάνονται σαν part time συνεργάτες και αυτό ακριβώς είναι ο Lou Bloom, ο πρωταγωνιστής που υποδύεται ο Jake Gyllenhaal. 

O Bloom είναι ''παρών'' σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα και παρακολουθεί τους freelance ρεπόρτερ να βγάζουν βίντεο. Συνεπαρμένος προσπαθεί να μπει στον κόσμο των stringers με τη δική του κάμερα και καταλύγει μόνιμος μάρτυρες σε όλα τα βίαια εγκλήματα ή δυστυχήματα της περιοχής του στο Λος Άντζελες, πουλώντας το υλικό του στην διευθύντρια ειδήσεων του KWLA 6, Nina Romina. 

Δες το τρέιλερ και ακολουθεί review. 

Σίγουρα μπορούμε να συμφωνήσουμε πως ο Gyllenhaal είναι ένας αρκετά καλός ηθοποιός. Μέχρι τώρα όμως αν σου ζητούσαν να κατονομάσεις μια ταινία του θα έλεγες - δικαιολογημένα - το ''Donnie Darko''. Το 2014 ήρθε το ''Nightcrawler'' και μας άλλαξε λίγο τα δεδομένα. O Gyllenhaal υποδύεται τον Lou καταπληκτικά. Ένας άντρας ανισόρροπος, στα όρια της παράνοιας σε μια κατηφόρα προς τον εθισμό στην βία και τα χρήματα που βγάζει χάρη σ' αυτή, ξεπερνά τα ηθικά όρια και γίνεται ο αγαπημένος ανταποκριτής του καναλιού που συνεργάζεται. Το στόρι είναι αρκετά ενδιαφέρον παρόλο που η ταινία εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον Bloom - εμφανίζεται άλλωστε σε κάθε σκηνή της. Γυρισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε βάζει και σένα στον κόσμο του χωρίς να το καταλάβεις. Και μετά απλά απορείς πώς ο Gyllenhaal δεν ήταν υποψήφιος για Oscar παρόλο που και αυτός, και ο σκηνοθέτης Dan Gilroy αλλά και η ταινία κέρδισαν πολλά άλλα. O Riz Ahmed επίσης είναι εξαιρετικός στον ρόλο ενός ανθρώπου που έμπλεξε χωρίς να το καταλάβει, επειδή είχε ανάγκη για χρήματα. 

Δες το χωρίς δεύτερη σκέψη.