ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Sing, Rocketman

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

O Elton John δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με καριέρα που μετρά πέντε δεκαετίες, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς όλων των εποχών, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Είναι, επίσης, ο τραγουδιστής με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων, και περισσότερες ραδιοφωνικές επιτυχίες στην ιστορία της Αμερικής, πίσω μόνο από τον Elvis και τους Beatles.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι σχέσεις με τους γονείς του, τα ταραχώδη πρώτα χρόνια και η τεράστια επιτυχία παρουσιάζονται στην ταινία ''Rocketman'' που κυκλοφόρησε στο Netflix μετά από την φεστιβαλική της πορεία, με τον ίδιο τον John σαν executive producer και τον σύζυγό του, David Furnish, ως παραγωγό μέσω της εταιρείας Rocket Pictures. Ο Taron Egerton πρωταγωνιστεί ως Elton John. 

Δείτε το τρέιλερ και μετά το review.  

O Egerton κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν μοιάζει με τον Elton. Μπόνους όμως η πληροφορία πως ο ίδιος ο Elton του είπε να μην τον μιμηθεί αλλά να κάνει τον ρόλο δικό του. Όπως και να 'χει η ζωή του καλλιτέχνη παρουσιάζεται όμορφα - όσο θλιβερή κι αν είναι - με τις πολλές επιτυχίες του να έρχονται εκεί ακριβώς που πρέπει για να δέσουν με το στόρι. Ο Egerton, και η ταινία, καταφέρνει όμως κάτι σπάνιο: να σε κάνουν να συμπαθήσεις τον πρωταγωνιστή και να τον νοιάζεσαι χωρίς όμως να του συγχωρείς τα λάθη του. Ίσως αυτό να οφείλεται, εν μέρη, στο ότι πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόσωπο, αγαπητό από τον κόσμο. Oι τρεις πρωταγωνιστές (Egerton - Jamie Bell -  Richard Madden) κλέβουν την παράσταση, αλλά το ίδιο κάνει και η αγνώριστη Bryce Dallas Howard στο ρόλο της μητέρας του Elton, παρόλο που θεωρώ πως επισκιάζεται από τους υπόλοιπους. 

Το μόνο ουσιαστικό ''λάθος'' που αναγνωρίζω, είναι πως προς το τέλος η εξέλιξη παρουσιάζεται επί τροχάδην, λες και ο χρόνος που είχαν κοντεύει να εξαντληθει. Η υπόλοιπη ταινία κινείται μεν με γρήγορους ρυθμούς αλλά πιο χαλαρά, αν αυτό βγάζει νόημα, και όταν πλησιάζει το τέλος αντιλαμβάνεσαι την αλλαγή ρυθμού. 

Παραμένει, ωστόσο, μια καλή παραγωγή, με τα διαχρονικά τραγούδια του Elton John, που αξίζει να δεις τόσο για το soundtrack, όσο και για τις ερμηνείες, και φυσικά γιατί η ιστορία του John είναι άκρως ενδιαφέρουσα.