ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Το ''Army of the Dead'' είναι ένα ''όχι'', απ' όπου κι αν το πιάσεις

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Εχώ μια πρωτοφανή αγάπη για τα ''zombie movies'' ξαφνικά, που νομίζω ξεκίνησε από το ''Zombieland 2''. Μην ρωτάς, δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Τέλος πάντων είδα ωραία αφίσα με neon χρώματα, σκηνοθεσία Zack Snyder και ζόμπι και ψήθηκα. Περίμενα το ''Army of the Dead'' πώς και πώς, μπορεί λόγω του χαμού που προκλήθηκε όταν ο Snyder κυκλοφόρησε επιτέλους το ''Snyder's Cut'' του ''Justice League''. 

Το στόρι είναι λίγο ''La Casa De Papel''. Μια ομάδα από μισθοφόρους μπαίνουν στην ζώνη καραντίνας όπου υπάρχουν τα ζόμπι αποκλεισμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, για να πάρουν μερικά εκατομμύρια από ένα θησαυροφυλάκιο στο Λας Βέγκας. Ε, με μια πρώτη ανάγνωση το στόρι ακούγεται ενδιαφέρον. Το τρέιλερ ήταν επίσης αρκετά καλό, έκανε τη δουλειά του για να σε προσελκύσει. 

Δες το πρώτα, και ακολουθεί reviews με spoilers.

Παρακολουθώντας την ταινία, τελικά η τίγρης - ζόμπι από το τρέιλερ είναι το πιο κουλ στοιχείο. Μεγάλη απογοήτευση. Οι συζητήσεις κρατούν υπερβολικά πολύ, ξεφεύγουν από τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να γνωρίσεις έναν χαρακτήρα και καταλήγουν να κάνουν κοιλιά., χωρίς καν να σε κάνουν να συμπαθήσεις τους χαρακτήρες. Οι πρωταγωνιστές δεν σου δίνουν κάτι ενδιαφέρον και η κόρη του βασικού πρωταγωνιστή δεν έχει λόγο ύπαρξης στην ομάδα της κομπίνας. Θα μπορούσε να έχει, αλλά δεν έχει. Μπορώ να δεχτώ το κόνσεπτ πως τα ζόμπι είναι πιο εξεληγμένα και όχι τα χαζά όντα που βλέπουμε συνήθως, αλλά σ' αυτή την ταινία παρουσιάζονται σχεδόν σαν κανονικοί άνθρωποι, παραμορφωμένοι, με κανιβαλιστικές τάσεις. Επίσης, για κάποιους που περιμένουν έκρηξη πυρηνικής βόμβας, είναι όλοι πολύ χαλαροί. Επίσης, με κάποιο τρόπο, χωρίς παραπάνω εξήγηση, μια γυναίκα ζόμπι είναι έγκυος. Εκεί σταμάτησα να ασχολούμαι.

Με πολύ λίγα λόγια, είναι μια ταινία που είχε πάρα πολλές προοπτικές να γίνει μια kick-ass ταινία, αλλά όχι, δεν αξιοποιεί τίποτα. Μερικές σκηνές δράσεις δεν είναι αρκετές για να σε κρατήσουν 2 ώρες και 30 λεπτά. Δύο ολόκληρες ώρες και τριάντα ακόμα λεπτά. 

Όχι, απλά όχι.