ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αυτή την Πλατεία κάνουμε στάση για νόστιμους μεζέδες

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Σε περίπτωση που σε έχει κουράσει η πόλη, δεν θες πολυκοσμία και φασαρία και έχεις πεθυμήσει εκείνες τις ήσυχες βραδιές του χωριού που μυρίζουν θυμάρι και ντύνονται από τις μελωδίες των γρύλων, έχω να σου πω ότι κάποια όμορφα χωριουδάκια στην Πάφο είναι έτοιμα να σου προσφέρουν απλόχερα όλη αυτή την χαλαρή ατμόσφαιρα και την ηρεμία που αναζητάς.

Ένα απ’ αυτά είναι και η Λυσός η οποία βρίσκεται 36 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάφου. Τοποθετημένη στην πλαγιά ενός βουνού, πανοραμική και αξιοπρεπής στέκεται εκεί έτοιμη να γίνει το καταφύγιό σου. Δεν είναι τυχαίο ότι η ονομασία της θυμίζει κάτι από Ελλάδα μιας και πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στους αρχαίους ελληνικούς οικισμούς της Μικράς Ασίας, τους οποίους μετέφεραν στην Κύπρο έποικοι. Η θεωρία αυτή ενισχύεται από τα ευρήματα που ήρθαν στο φως στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, όπου ανευρέθηκαν τάφοι λαξευμένοι με πέτρα και γεωμετρικά αγγεία.

Το βράδυ του Σαββάτου περπατήσαμε τα όμορφα γραφικά σοκάκια του χωριού το βράδυ και αφού κουραστήκαμε και μας άνοιξε η όρεξη "τρυπώσαμε" στην όμορφη γραφική αυλή της ταβέρνας «Πλατεία Λυσός» (26102762, 99876916).

Εκεί οι ιδιοκτήτες φρόντισαν να αναπληρωθεί η χαμένη μας ενέργεια ετοιμάζοντάς μας νόστιμους κυπριακούς μεζέδες, σουβλάκια, σεφταλιές και μπριζόλα σχάρας. Το χούμους από τα χεράκια της κυρίας Νεοφύτας καθώς και η πορτοκαλόπιτα που έκλεισε αυλαία,  ήταν τόσο αυθεντικά νόστιμα που πραγματικά μας έκαναν να παραμιλάμε Η σαλάτα φρεσκότατη, η πατάτες original κυπριακές, οι πίτες αφράτες, τα κρέατα καλομαγειρεμένα και οι τιμές λογικές. Συνοδεύσαμε το υπέροχο γεύμα με παγωμένη μπίρα.

Αν λοιπόν αποζητάς την ηρεμία, τις γεύσεις, τα αρώματα και τους ήχους του χωριού... Η Λυσός τελικά…θα σου δώσει τη λύση.

Info: Παραδοσιακή ταβέρνα Πλατεία Λυσός Χρίστου Δάμαλη 1 Λυσός Πάφος. Τηλ. 26102762