ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ένα εξαιρετικό ιταλικό, αμέσως μετά την παραλία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Value for money ιταλικές γεύσεις, σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία.

Σάββατο απόγευμα, φεύγοντας από τη θάλασσα, λίγο πριν το σούρουπο, προσπαθείς πάντα να σκεφτείς τι τραβά η όρεξή σου. Είναι η ώρα εκείνη η δύσκολη που μέσα σε μερικά λεπτά καλείσαι να αποφασίσεις πώς θα σβήσεις την πείνα σου, αν δηλαδή θες ψαροφαγία, κρεατοφαγία, ή κάτι άλλο, κοσκινίζοντας όσο πιο καλά γίνεται τις επιλογές που έχεις.

Όντας στην περιοχή Κάππαρη, στον Πρωταρά, αρχικά ξεκινήσαμε να βλέπουμε τα μαγαζιά της περιοχής. Κι ενώ ενστικτωδώς σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου, κοντά σε δυο-τρία δημοφιλή εστιατόρια που ξέρουμε πως αποτελούν καλές επιλογές, εντούτοις τελικά είπαμε να πάρουμε το ρίσκο μας.

Μπήκαμε ξανά στον δρόμο και σε πέντε λεπτά ήμασταν στον παραλιακό, σε ένα νέο ιταλικό της περιοχής για το οποίο ακούσαμε πολύ καλά σχόλια. Αναφέρομαι σε ρίσκο, γιατί εκ των πραγμάτων κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει, όσο κι αν εμπιστεύεσαι την κρίση των άλλων, πάντα εμπεριέχει μια δόση ρίσκου.

Ακούσαμε πάντως για τις υπέροχες σε γεύση και υφή πίτσες, για τις φρέσκες μακαρονάδες που φτιάχνονται με πολύ ποιοτικά υλικά, για κολασμένα γλυκά και για τα πολύ δροσιστικά κοκτέιλ που έκαναν θραύση όλο το καλοκαίρι.

Από την πρώτη κιόλας μπουκιά, τόσο στην περίπτωση της μακαρονάδας, μιας Spaghetti Alfredo (με ποιοτικό guanciale και μανιτάρια), όσο και στην περίπτωση της ψημένης σε παραδοσιακό φούρνο Pesto Genovese Pizza, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε όλα τα θετικά σχόλια που είχαμε ακούσει και διαβάσει για το Ciacco. Ολόφρεσκα υλικά, η pasta al dente όπως πρέπει, ενώ και ο συνδυασμός των υλικών και στα δύο πιάτα έδινε ένα τέλειο και πολύ αρμονικό γευστικό αποτέλεσμα.

Το σέρβις άψογο, η ευγένεια διάχυτη, όπως επίσης και η ωραία ατμόσφαιρα, σε ένα περιβάλλον σχεδόν εξωτικό, από το οποίο δεν λείπουν και οι funky πινελιές. Οι φωτεινές led επιγραφές σε δυο-τρία σημεία του εστιατορίου, τα led φτερά αγγέλου έξω από τις τουαλέτες, το γενικότερο ντεκόρ του χώρου, αλλά και το νόστιμο φαγητό που έρχεται μέσα σε ντιζαϊνάτα πιάτα, σε «τσιγκλούν» να τα φωτογραφήσεις για ένα στόρι. Για να δούμε αν θα μπορέσεις να αντισταθείς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως από το Ciacco θα φύγεις χαμογελαστός -αφού σε αυτό βοηθάει και η value for money φιλοσοφία του μενού-, αλλά και με μια υπόσχεση ότι σε αυτό το μεγάλο φετινό κυπριακό καλοκαίρι θα επιστρέψεις ξανά εκεί, ίσως κιόλας μετά το αμέσως επόμενο μπάνιο.