ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Seasons Oriental: Ένα μοναδικό ταξίδι στα γευστικά μονοπάτια της Άπω Ανατολής

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Βρίσκεσαι στην Λεμεσό και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και η Άπω Ανατολή ξεδιπλώνεται μαγικά μπροστά σου, μέσα από μυρωδιές, γεύσεις, διακόσμηση και αισθητική. Έτσι ακριβώς αισθάνθηκα το βράδυ της Παρασκευής φτάνοντας στο Season Oriental στο ξενοδοχείο Four Seasons, όπου μέσα από μια γλυκιά- παρεΐστικη βραδιά του Οκτώβρη διαπίστωσα για άλλη μια φορά τις δυνατότητες συλλογής γαστρονομικών εμπειριών που μου δίνει απλόχερα αυτό το νησί εκπλήσσοντας με κάθε φορά ευχάριστα!

Η εκλεπτυσμένη, μίνιμαλ και κομψή χροιά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, καθώς και ο υπέροχος εξωτερικός χώρος με θέα την εντυπωσιακή λίμνη με ψάρια Koi, δημιούργησε το τέλειο σκηνικό προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο μας για την αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών που θα ακολουθούσε.

Παντρεύοντας την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική προέκυψαν οι ιδανικές προδιαγραφές ώστε το κορυφαίο και κοσμοπολίτικο κινέζικο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, Seasons Οriental, να γίνει ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Η βραδιά ξεκίνησε με δροσερό λευκό κρασί Tethys Ξυνιστέρη το οποίο είχε παλαιώσει μέσα σε αμφορείς. Ακολούθησε ένα άκρως ευφάνταστο μενού - ωδή στην αυθεντική καντονέζικη κουζίνα! Το ένα πιάτο διαδεχόταν το άλλο και το πολυβραβευμένο Seasons Oriental κατάφερε να απογειώσει τις αισθήσεις μας και να μας αφήσει ανεξίτηλες γευστικές μνήμες. Η αρχή έγινε με μια δροσερή  Crispy Duck Salad με baby λαχανικά, κουκουνάρι, Pelre Di Balsamico με δαμάσκηνο και σάλτσα Hoi Sin. Συνεχίσαμε με Black Tiger Prawn Επικαλυμμένο κουρκούτι Ανατολής τυλιγμένο σε κύβους τουρσί λαχανικά, μαγιονέζα και ψιλοκομμένη πατάτα ενώ τον πήχη ανένασαν τα Ηong Kong Style Red Rice Roll, γεμιστά με σοταρισμένα μανιτάρια Prown και shiitake, σερβιρισμένα με Unagi Sause. Τους γευστικούς μας κάλυκες απογείωσε μεταξύ άλλων το Wok-baked Black Onyx Angus Beef μ ε ασκαλώνια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια και σάλτσα μπάρμπεκιου καντονέζικου στυλ. Ενώ από το τραπέζί δεν μπορούσε να λείπουν τα παραδοσιακά Stir- Fried Udon Noodles τα οποία συνοδεύονταν με  prowns, μαύρο πιπέρι, unagi sause, σουσάμι και λαχανικά. 

Το φινάλε μας εξίταρε δροσίζοντας τον ουρανίσκο μας με τον πιο γλυκό τρόπο.  Το εντυπωσιακό Red Fruit Namelaka and Rasberry Sorbet με αφράτη κρέμα κόκκινων φρούτων, τραγανή βάφλα και σορμέ από σμέουρα ανταγωνίστηκε ισάξια το Coconut and Tapioca Panna Cotta, Fresh Mango, exotic fruit Sorbet με κρέμα ταπιόκας και καρύδας, φρέσκο μάνγκο, σορμπέ εξωτικών φρούτων δυσκολεύοντας μας να επιλέξουμε το καλύτερο.

 

Ο διακεκριμένος σεφ Guan Ruijiong και η ομάδα του δημιούργησαν εντυπωσιακά πιάτα ισάξια της μεγαλοπρέπειας που αποπνέει η αυτοκρατορική Άπω Ανατολή. Πιάτα πολύχρωμα και πληθωρικά που προκαλούν το βλέμμα και ευφραίνουν τον ουρανίσκο, με έμφαση στα αρώματα, στη γεύση, στην εμφάνιση, στη λεπτομέρεια, στην υφή, στο χρώμα και στη χρήση των πιο ποιοτικών υλικών.

Η εκλεκτή λίστα κρασιών, η ακαταμάχητη τηγανητή μπανάνα και ανανάς με παγωτό βανίλιας και μέλι, καθώς και το εξαιρετικό σέρβις του εστιατορίου συμπλήρωσαν ιδανικά την πεντάστερη γαστρονομική εμπειρία.

Kλείνοντας λοιπόν την βραδιά διαπίστωσα ότι δικαίως το Season Oriental θεωρείται το καλύτερο κινέζικο του νησιού! 

Ιnfo
Seasons Oriental: Καθημερινά, εκτός Τρίτης | 19.00-22.30
Ξενοδοχείο Four Seasons Λεωφ. Αμαθούντος 67-69 Αγ. Τύχωνας Λεμεσός
Τηλ. 25858000