ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεμινάριο για τον καφέ και πιστοποίηση SCAE στο Δάλι

Η εταιρεία Coffee Lovers Editors & Trainers «The Premium Coffee Instuture» οργανώνει στο Δάλι ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τον καφέ.

Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, οι παρεβρισκόμενοι θα οδηγηθούν βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την περαιτέρω επεξεργασία του καρπού, το καβούρδισμα, την ανάμιξη διαφόρων ποικιλιών και την εισαγωγή στη γευσιγνωσία του καφέ.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τον μύλο άλεσης. Ο σωστός βαθμός άλεσης και η σωστή διαδικασία δοσολογίας και συμπίεσης του καφέ καθορίζει την ιδανική εκχύλιση και ξεδιπλώνει το μπουκέτο αρωμάτων του καφέ.

Γευσιγνωσία & τεκμηρίωση αποτελέσματος με εργαστηριακά μέσα, χρήση Refractometer για την μέτρηση των στερεών διαλυτών του espresso. Στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη ρύθμιση του μύλου άλεσης. Μάθετε επίσης να χειρίζεστε την μηχανή εσπρέσσο και ποιά είναι η ημερήσια αλλά και μακροχρόνια συντήρησή της. Ο τέλειος εσπρέσσο ...είναι στα χέρια σας!
 
Η ποιότητα του γάλακτος και η σωστή συντήρησή του επηρεάζουν τη γεύση του γάλακτος και κατ’ επέκταση του καφέ. Η σωστή μέθοδος για να παρασκευάσετε αφρόγαλα εγγυάται σταθερά αποτελέσματα στην ποιότητα του αφρόγαλα κάνοντας ευδιάκριτη τη βελούδινη υφή στην κρέμα του cappuccino. Εισαγωγή στις ποιότητες γάλα, ανάλυση του ατμού, διαφορετικά ακροφύσια βραστήρων & υδροδυναμική, επεξήγηση της αντίδρασης και του ρόλου των φυσαλίδων κατά τη διάρκεια του βρασμού, παράλληλη χρήση ψηφιακών θερμομέτρων.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους πιστοποίηση SCAE COFFEE DIPLOMA – BARISTA SKILLS FOUNDATION

Info
Πέμπτη 16 - Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017
Τεύκτρου Άνθια 70, Δάλι, Λευκωσία
10.00-17.00
Πληροφορίες sofia@coffeelovers.gr  
www.coffeelovers.gr