ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοφία Πρωίμου: Μας ψυχαγωγεί και παίρνει Άριστα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

H Σοφία Πρωίμου είναι μια πολυσχιδής και εκρηκτική προσωπικότητα που έχει «ντύσει» ψυχαγωγικά την καθημερινότητα μας, σε όλες της τις εκφάνσεις . Την συναντάμε τα πρωινά στην συχνότητα του Love fm 100,7 από τις δέκα μέχρι τη μία. Τα απογεύματα από τις τρεις μέχρι τις πέντε μας κρατάει συντροφιά μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και το πάνελ της εκπομπής της Χριστιάνας Αριστοτέλους «Με αγάπη Χριστιάνα» και τα Παρασκευοσαββατa την βρίσκουμε στο Barel Live Clubbing παρέα με τον αδερφό της Βαγγέλη Πρώιμο. Eίναι γεγονός ότι τo ξεσηκωτικό τους πρόγραμμα και οι μοναδικές τους ερμηνείες, έχουν κατατάξει το Barel σε ένα από τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά του νησιού.

Αν κρίνει κανείς από την δημοτικότητα της και από την επιτυχία της με όλα όσα  καταπιαστεί, διαπιστώνει ότι πρόκειται για μια γυναίκα με αστείρευτη ενέργεια η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι το μυστικό είναι όχι απλά να αγαπάς αλλά να λατρεύεις ό, τι κάνεις.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας συστήνεται και μας λέει λίγα πράγματα για την ζωή της, για τα ακούσματα της και για την ιδιαίτερη σχέση της με το τραγούδι.

- Πες μας λίγα πράγματα για εσένα Που γεννήθηκες που μεγάλωσες; Πως βρέθηκες στην Κύπρο

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης . Στα 18 μου εγκατέλειψα το όμορφο νησί μου και πήγα για σπουδές στην Αθήνα και από εκεί μας έγινε μια πρόταση για δουλεία από ένα μαγαζί στη Λευκωσία για τους καλοκαιρινούς μήνες …αποδεχτήκαμε την πρόταση και να ‘μαστε εδώ σήμερα να τα λέμε.

- Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου; Πώς ακριβώς ξεκίνησες; Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Με τη μουσική φλέρταρα από τα παιδικά μου χρόνια. Ξεκίνησα με κλασσικό πιάνο και θεωρία της μουσικής στη δεύτερη τάξη του δημοτικού. Πάντα στις εξετάσεις λάμβανα σημειώσεις να γραφτώ και στην ομάδα της χορωδίας , ωστόσο εγώ ντρεπόμουν αρκετά και δεν ήμουν έτοιμη να ασχοληθώ με το τραγούδι. Στις τελευταίες τάξεις του γυμνασίου , οι απαιτήσεις στο πιάνο άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα και επειδή ένιωθα αφόρητη πίεση σε συνδυασμό με το σχολείο, αποφάσισα να τα παρατήσω . Στο λύκειο συμμετείχα πολύ αθόρυβα στη σχολική χορωδία όμως μέσα μου είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ πως θέλω να γίνω επαγγελματίας τραγουδίστρια. Με έναν περίεργο τρόπο το κρατούσα μέσα μου, περίμενα να φύγουν όλοι από το σπίτι για να τραγουδήσω. Μόλις τελείωσα το σχολείο, ανέβηκα Αθήνα για σπουδές στη φιλοσοφική και εκεί μου έγινε μια πρόταση από ένα φίλο να ξεκινήσουμε live εμφανίσεις σε ένα μαγαζί. Δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη όμως παράλληλα δεν είχα και καμία αίσθηση του τι πάω να κάνω…..τελικά τραγούδησα για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο με τρεμάμενα χέρια, πόδια και φωνή αλλά μάλλον βγήκε καλό….και το συνεχίζω.

- Με ποια μουσικά πρότυπα μεγάλωσες;

Γενικά στο σπίτι μου ακούγαμε πολύ κλασσικό ελληνικό ρεπερτόριο. Γίωργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου , Γρηγόρη Μπιθικότση και λοιπούς. Η πρώτη live συναυλία που με είχε μαγέψει ήταν της Χαρούλας Αλεξίου στην προώθηση του δισκου « παράξενο φως». Σίγουρα από τα βασικότερα «τραγουδιστικά» πρότυπα μου, ήταν η Χάρις Αλεξίου, η Τάνια Τσανακλίδου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου

- Γενικά τι μουσική ακούς;

Στην παιδική μου κιόλας ηλικία, είχα αντιληφθεί την πολυπλοκότητα του «γούστου» μου. Από κλασσική μουσική , μέχρι ελληνικά ποπ, ροκ, λαϊκά , ξένη ποπ και ροκ…μέχρι και μεταλ. Τα 2 πρώτα cd που αγόρασα μεταξύ νηπιαγωγείου και δημοτικού , ήταν « η λίμνη των κύκνων » του Tchaikovsky και το « κάποιο καλοκαίρι ι» του Θάνου Καλλίρη ! Μέχρι και σήμερα οι λίστες μου περιλαμβάνουν από Ρέμο, Νταλάρα και Νατάσσα Θεοδωρίδου, μέχρι Θανάση Παπακωνσταντίνου και Active Member. Απo Weekend και Adele μέχρι Massive Attack και Brahms . Ειλικρινά ακούω σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής με εξαίρεση την σκληρή ροκ και τη μεταλ που κάπως με στρεσάρει. Φυσικά λόγω της επαγγελματικής κατεύθυνσης, πρέπει να γνωρίζω το ελληνικό εμπορικό ρεπερτόριο ενδελεχώς .

- Τηλεόραση, ραδιόφωνο, πίστα. Που χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά σου;

Αν απαντήσω ενστικτωδώς θα σου πω πίστα. Γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα , γιατί εκεί μπορώ να είμαι 100% η Σοφία και γιατί η έκφραση των συναισθημάτων μου μέσα από το τραγούδι είναι λυτρωτική. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είμαι στο χώρο των media εδώ και 5 σχεδόν χρόνια και δηλώνω τρομερά γοητευμένη από αυτόν. Έχει πολύ διαφορετικές δυναμικές , σου προσφέρει πολλές και χρήσιμες εμπειρίες και σίγουρα απαιτεί πολλά προσόντα. Θα έλεγα με σιγουριά πως σε κάνει πιο έξυπνο και πιο ευέλικτο ο χώρος αυτός. Δεν είναι τρομερά γοητευτικό;

- Πως βλέπεις την εξέλιξη της διασκέδασης στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια;

Βλέπω με μεγάλη μου ευχαρίστηση πως ο κόσμος στο νησί, όσο περνούν τα χρόνια διευρύνει τους ορίζοντες. Δηλαδή δοκιμάζει διαφορετικού τύπου μαγαζιά αλλάζει στέκια και βεβαίως εκδηλώνεται πιο εύκολα την ώρα που διασκεδάζει.

- Είσαι σε ένα από τα πιο γνωστά και πιο αγαπημένα μαγαζιά της Κύπρου. Το Barel είναι τόσο δημοφιλές πλέον που πρέπει να κάνεις εγκαίρως κράτηση για να μπορέσεις πας. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία γενικότερα. Σε όλες τις δουλείες αν είσαι εργατικός , ειλικρινής με τον εαυτό σου και αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, αυτό που ορίζουμε ως «επιτυχία», θα ΄ρθει να σε βρει.

-Πως έχει αλλάξει η διασκέδαση μετά το κόβιντ.

Έχει αλλάξει άρδην. Ειδικά τους πρώτους μήνες της σεζόν η δίψα όλων μας για εκτόνωση ήταν κάτι το φοβερό. Νομίζω πως ο κάθε άνθρωπος λίγο ως πολύ , άλλαξε τρόπο σκέψης μετά την πανδημία. Σίγουρα αναθεωρήσαμε όλοι κάποια δεδομένα και αρκετές προτεραιότητες. Ωριμάσαμε αν θέλεις. Και οι ώριμοι άνθρωποι μάλλον πρέπει να το «γλεντάνε» συχνότερα.

- Τι κάνει μια μουσική σκηνή επιτυχημένη;

Θα επαναλάβω ότι είπα και πριν. Υπάρχουν πολλά «τεχνικά» χαρακτηριστικά και πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για να παρουσιάσεις στον κόσμο κάτι ποιοτικό και άρτιο. Όλα αυτά όμως έρχονται όταν υπάρχει εργατικότητα, εντιμότητα και αγάπη.

- Θα γυρνούσες πίσω στην Ελλάδα αν σου γινόταν μια καλή πρόταση.

Προτάσεις πάντα υπήρχαν και πάντα υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Εγώ προσωπικά ήρθα και παρέμεινα στην Κύπρο από επιλογή. Ξεκινήσαμε με τον αδερφό μου και την ομάδα μας στο Barel να χτίζουμε κάτι όμορφο και δεν έχω σκοπό να το εγκαταλείψω. Αγαπώ πολύ τη ρουτίνα μου, τη δουλεία , τους ανθρώπους μου εδώ. Ποτέ μη λες ποτέ λένε, όμως πραγματικά θα πρέπει να γίνει μια πολύ ονειρική πρόταση για να αφήσω την ομορφιά που ζω εδώ.

- Μοιράσου μια έντονη σκηνή από κάποιο Live που την θυμάσαι ακόμα.

Έχω ζήσει αρκετές έντονες στιγμές γιατί είμαι από τις τυχερές τραγουδίστριες που «μετράνε» πάρα πολλές ώρες στη δουλεία. Μια σκηνή που μου έχει μείνει στη μνήμη έντονα , ήταν όταν πελάτης μου ζήτησε ένα τραγούδι να αφιερώσει σε κάποιον που δεν ήταν πια στη ζωή. Προσπάθησα να τραγουδήσω όσο πιο ειλικρινά μπορούσα για τον άνθρωπο αυτό. Κάπου στα μέσα του τραγουδιού ανέβηκε στην πίστα μαζί μου και είχε πλαντάξει στο κλάμα. Εκείνη τη στιγμή, εγώ και αυτός, ένιωσα ότι αλλάξαμε δώρα. Δυο άγνωστοι που με ένα μόνο τραγούδι επικοινώνησαν λες και γνωρίζονταν χρόνια.

-Υπάρχει κάποιος στίχος από τραγούδι που να σε εκφράζει, που να περιγράφει τη ζωή σου ή γενικά την ιδιοσυγκρασία σου;

To let myself go
To let myself flow
Is the only way of being

ΥΓ. Παρασκευή και Σάββατο την βρίσκουμε ΕΔΩ