ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σπιτικό ασιατικό φαγητό σε ένα μινιόν εστιατόριο εκτός πόλης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Κάθε φορά που επιστρέφουμε στο Wok & Oven φεύγουμε πάντα με το ίδιο αίσθημα ευχαρίστησης και πληρότητας.

Με το που ανοίγεις τη βαριά ξύλινη πόρτα, συνήθως σε υποδέχεται ένας εκ των Δημήτρη και Γεωργίας. Πάντα με χαμόγελο και μια ανεπιτήδευτη ευγένεια, στοιχεία που σαφέστατα έχουν συμβάλει στη δημοφιλία που έχει αποκτήσει το λιλιπούτειο αυτό ασιατικό στην Αραδίππου. Τα παιδιά σε οδηγούν στο τραπέζι και αμέσως τοποθετούν μπροστά σου το μικρό μενού με τα πολύ νόστιμα πιάτα τους.

Το Wok & Oven είναι στην ουσία ένας μικρός χώρος όπου το ξύλο και (λιγότερο) η πέτρα δημιουργούν μια πολύ cozy ατμόσφαιρα, η οποία συμπληρώνεται από τον ζεστό φωτισμό, τα ξύλινα artworks που έφτασαν κατευθείαν από την Ταϊλάνδη, αλλά και τη ξύλινη τζαμαρία που χαρίζει απρόσκοπτη θέα στη μικρή αυλή με τα ελαιόδεντρα, τα βότανα και τα «γιορτινά» λαμπιόνια.

Σε αυτό τον μικρό χώρο λοιπόν, κάθε βράδυ (εκτός Κυριακής και Δευτέρας), τρεις με τέσσερις παρέες -αναλόγως ατόμων- απολαμβάνουν το σπιτικό ταϊλανδέζικο φαγητό που βγαίνει από την κουζίνα, φτιαγμένο με τα πιο φρέσκα και ποιοτικά εποχιακά προϊόντα, πάντα με τη συνοδεία ωραίας μουσικής -τα ακούσματα ποικίλουν από neo soul και neo blues, μέχρι οτιδήποτε έχει να κάνει με κιθάρα, πιάνο και γενικά ορχηστρική μουσική.

Το μενού είναι χωρισμένο σε ορεκτικά, noodles, πιάτα με ρύζι, πιάτα με curry, αλλά και ορισμένα τσάγια, ice tea και μια μπίρα εκ Ταϊλάνδης. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλα τα πιάτα μπορούν να σερβιριστούν και σε vegan/vegetarian εκδοχή.

Το σέρβις είναι σπιρτόζικο, το φαγητό που έρχεται στο τραπέζι ολόφρεσκο και μαγειρεμένο της ώρας και τα vibes πολύ όμορφα. Παρόλο που βρίσκεσαι σε μια κατοικημένη περιοχή, μιας συνηθισμένης κυπριακής γειτονιάς (ότι κι αν σημαίνει αυτό), απ’ τη στιγμή που εισέρχεσαι στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου αμέσως μπαίνεις σε ένα mode αναμονής, προσδοκώντας ότι κάτι καλό θα προκύψει.

Το εστιατόριο αυτό άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και νομίζω πως αυτό είναι τελικά που το καθιστά τόσο ιδιαίτερο. Δοκιμάζοντας πιάτα όπως το Pad Kra Pao (το απόλυτο comfort πιάτο των Ταϊλανδών), το Pad Thai, τα δύο είδη Curry (πράσινο και κόκκινο), αλλά και τα gyoza και spring rolls, εύκολα θα καταλάβεις πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται στην κουζίνα από τον έτερο αδερφό, Οδυσσέα, τη Γεωργία (που προαναφέραμε), αλλά και τη μαμά, Aree -στο εστιατόριο δουλεύει και ο τέταρτος αδερφός της οικογένειας, ο Μιχάλης.

Για την ιστορία να πούμε ότι το εστιατόριο λειτούργησε περίπου πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τον Δημήτρη, η -με καταγωγή από Ταϊλάνδη- μητέρα του, η οποία απέκτησε εμπειρία στην ασιατική κουζίνα (τόσο λόγω ενός αντίστοιχου εστιατόριο που διατηρούσε η οικογένειά της στην Ταϊλάνδη όσο και μέσα από κάποια courses που έκανε) και ο Κύπριος πατέρας του με την πολύχρονη εμπειρία σε κουζίνες ξενοδοχείων στη Λάρνακα, έφτιαξαν αυτό τον υπέροχο χώρο στην Αραδίππου, με σκοπό να προσφέρουν ασιατικό comfort food (αλλά και πίτσα σε ξυλόφουρνο μέχρι πρόσφατα, εξ ου και το Oven).

Εκτός από τα περίπου 20 άτομα που μπορούν να εξυπηρετήσουν επί τόπου, δουλεύουν πολύ και με take away, ενώ στόχος είναι σύντομα να επεκταθούν σε έναν ωραίο χώρο που ετοιμάζεται ακριβώς δίπλα.

Μέχρι τότε, κάντε μια κράτηση και απολαύστε τη ζεστασιά του υπάρχοντος χώρου, το ποιοτικό φαγητό, το εξαιρετικό γλυκό (τηγανιτή μπανάνα με παγωτό coconut), συνδυάζοντάς το είτε με ένα παγωμένο τσάι ginger, είτε με μια ταϊλανδέζικη μπίρα Singha, είτε και με κρασί ή ποτό που θα πάρετε από το σπίτι σας -εννοείται χωρίς καμιά έξτρα χρέωση.

Το Wok & Oven είναι ένα εστιατόριο που το χαρακτηρίζει η αυθεντικότητα, το αληθινό φαγητό και φυσικά η εξέλιξη. Είναι από τα μέρη που όταν τα ανακαλύπτεις, φεύγοντας, θες αμέσως να μοιραστείς τον ενθουσιασμό σου!

Info
Τηλ. 99771775
Αρμενίας 7102, Αραδίππου, επ. Λάρνακας
ΤΡ-Σ 18.00-22.00