ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Stand up PerformDance με τη Λία Χαράκη

Πρόκειται για μία σειρά εργαστηρίων όπου το Stand up Comedy συναντά τις παραστατικές τέχνες μέσα από το καθημερινό σώμα. Η μέθοδος του 'Standup PerformDance’ αναπτύχθηκε από την καλλιτέχνη και περφορμερ Λία Χαράκη μαζί με τους συνεργάτες της όταν ερευνούσαν το μέγεθος και τους διαφορετικούς τρόπους αμεσότητας του/της περφορμερ με το κοινό. Ανάτρεξαν στο Stand up Comedy ως ένας είδος ζωντανής τέχνης που χρησιμοποιεί τη βιογραφία και την αυτοαναφορικότητα ως δυνατότητα για την επικοινωνία με το θεατή σε γενικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Στα εργαστήρια, η βιογραφία, οι προσωπικές αναφορές και εμπειρίες του ατόμου καθώς και συγκεκριμένοι χάρτες ζωής θα είναι βασικά εργαλεία εύρεσης υλικού. Η χρήση λόγου, ήχου, τραγουδιού, κίνησης, δραματουργίας, οποιασδήποτε ικανότητας ή ανικανότητας θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι έρευνας της ίδιας τους της ταυτότητας ως αναπόσπαστο μέρος της παράστασης.

Στην ουσία οι συναντήσεις θα αποτελούνται από εργαστήρια και μικρές παρουσιάσεις μέσα στο στούντιο όπου οι συμμετέχοντες θα καλούνται να μοιράζονται με τους άλλους 1-2 λεπτών Stand up performDances επιτόπου. Η διήγηση ιστοριών και η ενσωμάτωση τους, το γέλιο ως γέφυρα επικοινωνίας, η χειρονομία ως χορός, η φωνή ως ήχος και οι πολλές παραστάσεις σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα βοηθήσουν στην εξοικείωση του συμμετέχοντα/περφόρμερ με την ιδέα ότι παράσταση μπορεί να είναι και ένα καθημερινό γεγονός και όχι μόνο μία επίσημη τελετουργία.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν άτομα χωρίς προπαίδεια στο χώρο των παραστατικών τεχνών αλλά με ενδιαφέρον να εξερευνήσουν τις δυνατότητες τους στη ζωντανή τέχνη. Καλλιτέχνες από όλες τις πρακτικές είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Για ποιους είναι το εργαστήριο:
Άτομα που ασχολούνται με την τέχνη ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και που έχουν ενδιαφέρον να εξερευνήσουν το σώμα και τη φωνή ως μέσον έκφρασης και δημιουργίας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έρθουν όλες τις ημέρες του εργαστηρίου.
Τα εργαστήρια θα είναι στα ελληνικά.
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα

Χώρος και χρόνος:
Στέγη Χορού Λευκωσίας

30 Νοεμβρίου 20.30-23.30 (3 ώρες)
2 Δεκεμβρίου 20.00-23.00 (3 ώρες)
3 Δεκεμβρίου 10.00 -15.00 (5 ώρες)
4 Δεκεμβρίου 17.00-22.00 (5 ώρες)

Τιμή:
100 ευρώ (προκαταβολή 50 ευρώ για την κράτηση θέσης και εξόφληση υπολοίπου ποσού την πρώτη μέρα του εργαστηρίου)
Φοιτητές 80 ευρώ

Για συμμετοχή ή περισσότερες πληροφορίες:
Στείλετε email στο pelma@cytanet.com.cy
Με την αίτηση συμμετοχής θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια.
Facebook Event: www.facebook.com/events/1630892633878307
www.liaharaki.com