ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Μemento Mori η τέχνη της κουζίνας συναντάει την σοφία της ζωής

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Η φράση «Memento Mori» σημαίνει θυμήσου τον θάνατο! Λέγεται ότι την ώρα της στέψης των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, υπήρχε πάντα κάποιος που επαναλάμβανε στον αυτοκράτορα την εν λόγω φράση υπενθυμίζοντας του με αυτό τον τρόπο την θνησιμότητά του, ώστε να τον αποτρέψει από το να είναι άδικος και αλαζόνας!

Αυτή ακριβώς είναι η ονομασία του ολοκαίνουργιου εστιατορίου που άνοιξε της πόρτες του σε ένα πολύ όμορφο και εμβληματικό κτήριο στην εντός των τειχών Λευκωσία εκεί όπου για αρκετά χρόνια στεγαζόταν το Domus. Το Memento Mori είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες και μέσα από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του να τους υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Πρόκειται για έναν χώρο γεμάτο νέα αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες ο οποίος φιλοξενεί επάξια την αρτιστική γαστρονομία.

Στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο που επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Περικλής Λιάτσος, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα ταξίδι γεύσεων και ανακαλύψεων, όπου κάθε πιάτο γίνεται μια αφήγηση για τη ζωή. Το "Memento Mori" αποτελεί έναν χώρο όπου η απολαυστική και δημιουργική γαστρονομία συναντά τη σύνεση και την εκτίμηση για την προσωρινή φύση της ζωής.

Η κουζίνα του ισορροπεί ανάμεσα στην καλή γαστρονομία και την φιλοσοφία της ζωής.

Το πιάτα που δοκιμάσαμε είναι εμπνευσμένα από μεσογειακή-ελληνική κουζίνα! Το μενού επιμελείται από τον βραβευμένο Έλληνα σεφ, Άγγελο Μπακόπουλο. Κάθε πιάτο είναι μια συνεργασία με τη φύση και την τοπική κουλτούρα, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε νέα μονοπάτια της απόλαυσης. Μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε μαριναρισμένο λαβράκι, λαχανοντολμά με γαρίδα, τηγανιτή προζυμένια χορτοτυρόπιτα στο τζάκι, χταπόδι στα κάρβουνα και Paccheri με αβγοτάραχο. Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα το ψητό παϊδάκι αρνί που ήρθε στο τέλος!

Το εστιατόριο έχει μεταμορφωθεί πλήρως, τόσο όσον αφορά το χρωματικό όσο και το αισθητικό επίπεδο, διατηρώντας ωστόσο τον χαρακτήρα εσωτερικά και εξωτερικά. Στοιχεία όπως οι ξύλινοι δοκοί, οι καμάρες, τα επιβλητικά ξύλινα παντζούρια, η πέτρα και οι μεταλλικές λεπτομέρειες στα μπαλκόνια έχουν διατηρηθεί και αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, το design ακτινοβολεί ένα πιο μοντέρνο και μεσογειακό-ελληνικό ύφος, δημιουργώντας έναν χώρο που αποπνέει φρεσκάδα και κομψότητα.

Πίσω από το νέο εστιατόριο στην παλιά πόλη βρίσκεται η ομάδα του Bálza, ο Τάσο Φάκκας και Μάριος Κυπριανίδης. Πρόσφατα, αυτοί οι δύο δημιούργησαν το open air bar restaurant Bálza στον 7ο όροφο του Μεγάρου Χατζησάββα στη Λευκωσία.

Το "Memento Mori" είναι ένα εστιατόριο όπου η τέχνη της κουζίνας συναντά τη σοφία της ζωής.

Πληροφορίες
22 433 722
Κοραή 5, Λευκωσία
FB: MementoMoriNicosia
Instragram: memento.mori.nicosia
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη, 19:00 – 00:00 & Παρασκευή – Σάββατο, 19:00 – 01:00