ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Άγιο Γεώργιο Λευκωσίας για μεζεδοπροσκύνημα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Ο Άγιος Γιώργος είναι ένα εναλλακτικό ταβερνάκι από αυτά που μόνο στην Παλιά Λευκωσία μπορείς να συναντήσεις. Ένα ηλιόλουστο ανοιξιάτικο μεσημέρι Σαββάτου, περπατώντας με την παρέα την Παλιά Πόλη ο δρόμος μας έβγαλε τυχαία εκεί. Η σκιερή αυλή του και οι όμορφες μελωδίες μας τράβηξαν σαν μαγνήτης.

Ο χώρος όμορφα διακοσμημένος με έντονα vintage στοιχεία έβγαζε μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής. Έπιπλα παλιά, φωτιστικά, μια ραφιέρα με βιβλία, τεράστια παράθυρα, ένα τζάκι σε δεσπόζουσα θέση και στρωμένα τραπέζια διακοσμημένα με μικρά βάζα με λουλούδια συνέθεταν το σκηνικό. Η υπέροχη φωνή του Στέλιου Αντωνίου συμπλήρωνε αρμονικά το τοπίο με τραγούδια κλασσικά και αγαπημένα να πλημμυρίζουν τον χώρο.

Μια παγωμένη ΚΕΟ ήταν ότι έπρεπε μετά το περπάτημα ενώ πάρα πολύ σύντομα «προσγειώθηκαν» στο τραπέζι η σαλάτα, η ταχίνι, πίτες και ένα πιάτο ολόφρεσκες και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές από αυτές που σε προκαλούν να πας γρήγορα και σε δεύτερο γύρο παραγγελίας. Το κοτόπουλο και το σουβλάκι ήρθαν ψημένα τόσο όσο ακριβώς έπρεπε και μια δεύτερη παγωμένη μπύρα ήρθε να δροσίσει την ζεστές μπουκιές συνοδεύοντας τις διακριτικά. Οι μπαμπάτσικοι κεφτέδες ήθελαν, κατ’ εμέ, λίγο παραπάνω ψήσιμο όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού μιας και λόγω της μικρής καθυστέρησης μια χορταστική πεντανόστιμη κοτόπιτα ήρθε στο τραπέζι να επανορθώσει και ομολογουμένως διόρθωσε και με το παραπάνω το μικρό λαθάκι.

Για άλλη μια φορά η Παλιά Λευκωσία μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και απέδειξε ότι αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό για όλες τις εποχές ο οποίος κάθε χρόνο παρουσιάζει ουσιαστική και αξιοσημείωτη εξέλιξη. Φεύγοντας από τον Άγιο Γεώργιο και μετά από αυτό το εξαιρετικό, ευλαβικό μεζεδοπροσκύνημα υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε για να δούμε και την βραδινή του εκδοχή.

Αγιος Γιώργος Πλατεία Δημαρχείας 27, Λευκωσία Τηλ. 99824262