ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

The Third Room: Το νέο café-bar που ομορφαίνει τη Λάρνακα

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες περίπου και, παρ’ όλο που δεν το έχουν ανακαλύψει όλοι οι Λαρνακείς ακόμη, σίγουρα θα βρείτε αρκετό κόσμο να απολαμβάνει τον καφέ, το brunch, ακόμη και το κοκτέιλ του οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Μιλάμε για το «Τhe Τhird Room», ένα νέο χώρο με μοντέρνο design που άνοιξε ως specialty coffee και distillery bar, αμέσως μετά την καραντίνα στις 21 Μαΐου. Εμείς περάσαμε μια βόλτα από εκεί και μιλήσαμε με τον Αναστάση Αποστόλου, ιδιοκτήτη του «The Third Room».

Ένα όμορφο και διαφορετικό μαγαζί για τα δεδομένα της Λάρνακας. Μιλήστε μας λίγο για το concept αυτό.

Το μαγαζί έχει μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Με το concept του specialty coffee + distillery bar, θέλαμε να προσφέρουμε σε κάθε επισκέπτη την επιλογή από διάφορα προϊόντα κατανάλωσης, όπως έναν καλό καφέ, καλό φαγητό και μοναδικά κοκτέιλ, όλα προσαρμοσμένα σε ένα κοινό χώρο. Προσπαθούμε να δώσουμε αξιόπιστη ποιότητα σε όλα τα προϊόντα που προσφέρουμε.

Από πού προμηθεύεστε καφέ;

Ο καφές μας έρχεται από την περιοχή Cerrado - Minas Gerais της Βραζιλίας. Ένας καφές με δομημένο και δυνατό χαρακτήρα, με φρουτώδη και γλυκιά γεύση. Τον καφέ αυτόν, τον προμηθευόμαστε από το Jasmine Micro Roastery - ένα καινοτόμο roastery το οποίο βρίσκεται στο χωριό Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας.

Τι κοκτέιλ μπορεί να βρει κάνεις;

Η ταυτότητα του distillery bar - είναι ότι η βάση (δηλαδή η βασική πρώτη ουσία) των κοκτέιλ είναι κυρίως από κυπριακά αποστάγματα (distilled spirits) που φτιάχνουμε εμείς στο οινοποιείο The Αnama concept στο χωριό Λυθροδόντας στη Λευκωσία. Στο οινοποιείο έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε τη δικιά μας ζιβανία, λευκό και κόκκινο κρασί, όπως επίσης κουμανταρία και ένα gin, το οποίο έχει δημιουργηθεί με βάση τη ζιβανία, και 18 βότανα που μαζέψαμε από διάφορα μέρη του νησιού μας. Αφού αποσταχθούν λοιπόν οι ουσίες, μεταφέρονται στο μαγαζί, όπου ξεκινά και το τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας, που είναι η παλαίωση. Τέσσερα βαρέλια 60 λίτρων φτιαγμένα από βαλανιδιά που μπορείτε να δείτε στο μαγαζί, αφού κρέμονται πάνω από το μπαρ, και με μια μεταλλική σωλήνωση, που μας επιτρέπει να πάρουμε μια γεύση κατευθείαν από το βαρέλι. Από τα αποστάγματα που παλαιώνονται καθημερινώς (live barrel ageing) φτιάχνουμε τα κοκτέιλ μας. Άρα στο μενού, θα βρείτε τα περισσότερα κοκτέιλ να έχουν βάση τα δικά μας αποστάγματα. Συνολικά έχουμε 5 αποστάγματα με τα οποία προωθούμε τα περισσότερά μας κοκτέιλ. Είναι αυτονόητο πως μπορείτε να βρείτε και όποια άλλα ποτά και κοκτέιλ υπάρχουν στην αγορά.

Τι άλλο μπορεί να βρει κάποιος εκτός από καφέ και κοκτέιλ;

Εκτός απ’ αυτά, θα βρείτε πολλά «ζυμωμένα» μη αλκοολούχα ποτά που φτιάχνονται εδώ, όπως kefir water grain, kombucha, Tepache, μεξικανικό fermented ποτό που φτιάχνεται από ανανά. Αρκετές επίσης επιλογές σε φαγητά για vegan και non vegan, με το μενού να αλλάζει κατά διαστήματα. Όλη η ομάδα μας είναι σε συνεχή εγρήγορση και είναι έτοιμη να προσφέρει νέες, καινοτόμους και ενδιαφέρουσες ιδέες για φαγητό και ποτό.

Στο μενού των κοκτέιλ προσφέρετε μια premium, διαφορετική, ιδιαίτερη και ίσως μια πιο εκλεπτυσμένη κατεύθυνση. Μιλήστε μας γι’ αυτή την προσέγγισή σας.

Είναι αυτονόητο πως πλέον ζούμε όλοι στη «χρυσή εποχή» των κοκτέιλ. Στα καλύτερα μπαρ του κόσμου, οι bartenders έχουν αυξήσει το επίπεδο αρκετά, και πλέον ο καθένας από εμάς που ασχολείται με αυτόν τον τομέα κατά την άποψή μου, πρέπει να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, καινοτόμο και ενδιαφέρον, μοναδικά κοκτέιλ δηλαδή, που μόνο σε συγκεκριμένο μπαρ μπορεί το κοινό να δοκιμάσει. Η προσέγγιση στο δικό μας μπαρ, είναι πως από το Α μέχρι το Ω, κάθε υλικό που μπαίνει στα κοκτέιλ πρέπει να περνά από τα χέρια μας. Κάθε αλκοολούχα βάση, σιρόπι, bitters, σόδα κ.τ.λ., φτιάχνονται από μας, με αγνά και φρέσκα υλικά. Το «The Τhird Room» είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί νέες ιδέες, να μοιράζεται πληροφορίες και να αυξάνει την έμπνευση. Πιστεύουμε ότι τα υπέροχα ποτά καθοδηγούνται από τον σκοπό και τη δέσμευση, αφού εξερευνούμε νέες γεύσεις και εφαρμόζουμε καινοτόμους ιδέες από τη θεωρία στη δράση. Προσπαθούμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία σε όλους όσοι έρθουν στο μπαράκι.

Σε τι κοινό απευθύνεστε;

Όλοι όσοι είναι έτοιμοι να ταξιδεύσουν σε ένα ταξίδι γεύσεων, από φαγητό και κοκτέιλ μέχρι καφέ και ό,τι άλλο προσφέρουμε εδώ, είναι ευπρόσδεκτοι. J

Ποιο είναι το concept που θέλετε να προωθήσετε;

Μέσα από το concept μας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε πόσο σημαντική είναι η βιοποικιλότητα και η κουλτούρα για τη δημιουργία ενός προϊόντος εξίσου καλού με οποιοδήποτε άλλο προϊόν με διεθνή επωνυμία. Θέλουμε να προωθήσουμε το νησί μας μέσα από υπέροχα αυθεντικά οινοπνευματώδη ποτά, που μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικά καλά με ό,τι έχει να προσφέρει το νησί μας. Πίνουμε και πειραματιζόμαστε για να μοιραστούμε μαζί σας πολλά περισσότερα πρωτοποριακά αποτελέσματα, θέλοντας να ζήσετε μια συναρπαστική, αυθεντική και μοναδική εμπειρία.   

Must try cocktail…

Το Οusia Walnut Fashioned. Αποτελείται από παλαιωμένη ζιβανία 22+ μηνών σε βαρέλι κουμανταρίας και επίσης το υπέροχο παλαιωμένο gin & tonic με grapefruit, yuzu shrub και yuzu τόνικ.

Info
Κωνσταντίνου Καλογερά 99, Λάρνακα
Τηλ.99051251