ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θεόδωρος Ελευθερίου: «Δεν πρέπει κανείς να παρασύρεται από τον κόσμο των social media»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Πρέπει πρώτα να δίνεται έμφαση στη νοστιμιά του πιάτου και μετά έρχεται και η παρουσίασή του. Στόχος είναι να υπάρχουν και τα δύο στο μέγιστο βαθμό», αναφέρει χαρακτηριστικά στο WiZ ο ταλαντούχος σεφ, βρίσκοντάς με απόλυτο σύμφωνο μιας και ζούμε στην εποχή που σε αρκετές περιπτώσεις η εικόνα μετρά περισσότερο από την ουσία.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους, παθιασμένους και συνάμα ανήσυχους Κύπριους σεφ της νέας γενιάς. Αυτό που χαρακτηρίζει έντονα τον Θεόδωρο Ελευθερίου είναι το πάθος του για δημιουργία και εξέλιξη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο κομμάτι της δουλειάς του και συγκεκριμένα στα πιάτα του.

Εδώ και μερικούς μήνες τον βρίσκουμε στο Smoothie Factory, στο κέντρο της Λευκωσίας, έναν χώρο που από την αρχή της δημιουργίας του ξεχώρισε με τα μοναδικά του smoothies και cold-press juices, αλλά και τις δημιουργικές του προτάσεις σε Superfood Bowls, Snacks και Platters. Υπογράφοντας το νέο μενού, ο ταλαντούχος σεφ, πέραν από τις διακριτικές παρεμβάσεις και πινελιές σε υφιστάμενες επιλογές, μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε νέα μοναδικά πιάτα μέσω αρκετών καινούργιων γαστρονομικών δημιουργιών σε brunch και light lunch.

Με αφορμή την talk of the town συνεργασία με το Smoothie Factory, λοιπόν, κάνουμε μια σύντομη κουβέντα μαζί του, ζητώντας μεταξύ άλλων την άποψή του για το κατά πόσο ένα πιάτο μπορεί να είναι ταυτόχρονα instagrammable και νόστιμο.

Κάθε πιάτο στο Smoothie Factory έχει τη μοναδικότητά του, όμως κάποια ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Τρανταχτό παράδειγμα τα Ube Pancakes -σας υπόσχομαι ότι δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα παρόμοιο!

Μικρός, τι ήθελες να γίνεις μεγαλώνοντας; Ποια ήταν η σχέση σου με την κουζίνα και τις γεύσεις σε μικρή ηλικία;
Μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όμως το «μικρόβιο»  της μαγειρικής υπήρχε πάντα μέσα μου, μιας και από μικρή ηλικία παρακολουθούσα τη γιαγιά μου να μαγειρεύει με περίσσια αγάπη για όλους εμάς και ήθελα κι εγώ να μεταδίδω αγάπη μέσω της μαγειρικής μου.

Ποια χαρακτηριστικά, εκτός από ταλέντο, πρέπει να έχει ένας σεφ για να ξεχωρίσει;
Πρέπει να διαθέτει υπομονή και επιμονή, αντοχές, ήθος, φαντασία, δημιουργικότητα, σεβασμό και αγάπη για τη μαγειρική. Επιπρόσθετα, να αφουγκράζεται τις γαστρονομικές τάσεις του κοινού, αλλά και των εποχών, δημιουργώντας προτάσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών με «πινελιές» φρεσκάδας και φαντασίας ως διαχρονικά στοιχεία για κάθε δημιουργία!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος προσωπικός στόχος σου, σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;
Ο μεγαλύτερος προσωπικός μου στόχος σε προσωπικό επίπεδο είναι να εξελιχθώ σαν άνθρωπος, πνευματικά, προσφέροντας άπλετη αγάπη στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Όσο αφορά το επαγγελματικό επίπεδο, στόχος μου είναι να αφήσω το δικό μου στίγμα και φιλοσοφία στον χώρο της μαγειρικής.

Ποιος ήταν ο στόχος σου δημιουργώντας το νέο μενού του Smoothie Factory;
Δημιουργώντας το νέο μενού του Smoothie Factory, είχα θέσει ως πρωταρχικό στόχο την άνοδο του γευστικού πήχη των πιάτων και κατ’ επέκταση τη γευστική εμπειρία του πελάτη, δημιουργώντας του αναμνήσεις με κάθε μπουκιά, μέσα από δημιουργική γαστρονομία και με «όπλο» την αγνότητα των πρώτων υλών και τη φαντασία. Το Smoothie Factory μού έδωσε την ελευθερία και την εμπιστοσύνη να δοκιμάσω νέες τολμηρές δημιουργίες, με στόχο ένα απαιτητικό μενού που σμίγει αρμονικά το μοντέρνο με το κλασσικό/παραδοσιακό πιάτο. Κρίνοντας από την ανταπόκριση των πελατών, νομίζω το πετύχαμε!

Πώς διαφοροποιείται πλέον το μενού σε σχέση με το προηγούμενο;
Στο νέο μενού, πέραν από τις διακριτικές παρεμβάσεις και πινελιές σε υφιστάμενες επιλογές,  έχουν προστεθεί νέα μοναδικά πιάτα που δένουν αρμονικά με το concept του Smoothie Factory, αξιοποιώντας καινούρια υλικά και πρώτες ύλες με τα οποία έχουμε δημιουργήσει μοναδικούς συνδυασμούς και υφές που εντυπωσιάζουν με τη γεύση και την εικόνα τους.

Μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όμως το «μικρόβιο»  της μαγειρικής υπήρχε πάντα μέσα μου, μιας και από μικρή ηλικία παρακολουθούσα τη γιαγιά μου να μαγειρεύει με περίσσια αγάπη για όλους εμάς και ήθελα κι εγώ να μεταδίδω αγάπη μέσω της μαγειρικής μου. 

Μπορεί ένα πιάτο να είναι instagrammable και ταυτόχρονα νόστιμο;
Απολύτως ναι! Είναι εφικτό αλλά χρειάζεται προσοχή να κρατήσεις την γεύση ως αδιαπραγμάτευτη και βασική προτεραιότητα! Δεν πρέπει κανείς να παρασύρεται από τον κόσμο των social media. Σίγουρα είναι το πιο εύκολο μέσο προβολής της δουλειάς μας, όμως πρέπει πρώτα να δίνεται έμφαση στη νοστιμιά του πιάτου και μετά έρχεται και η παρουσίασή του. Στόχος είναι να υπάρχουν και τα δύο στο μέγιστο βαθμό!

Οι ποιοτικές πρώτες ύλες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι νόστιμο ένα πιάτο;
Η πρώτη ύλη είναι μέγιστης σημασίας. Στο Smoothie Factory επιλέγουμε πάντα υλικά άριστης ποιότητας και φρεσκάδας, διότι η χρήση ανώτερης ποιότητας υλικών αναδεικνύει γευστικά ένα πιάτο.

Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που μπορείς να ακούσεις από πελάτη;
Ότι το φαγητό που έχω μαγειρέψει, του ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις.

Ποια τρία πιάτα θα έλεγες πως είναι τα signature σας και άρα αξίζει να τα δοκιμάσουμε;
Κάθε πιάτο του μενού έχει τη μοναδικότητά του, όμως κάποια ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Τρανταχτό παράδειγμα τα Ube Pancakes, σας υπόσχομαι ότι δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα παρόμοιο! Τα Hangover Pancakes που συνδυάζουν την αλμυρή με τη γλυκιά γεύση και φυσικά το Old Good Bagel που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου από την πρώτη στιγμή.

Βρείτε τον Θεόδωρο Ελευθερίου στο Smoothie Factory, στο Facebook και στο Instagram.

Info
Tηλ. 22335151
Στασίνου 8, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΣΑΒ 08.00-19.00, ΚΥΡ 10.00-19.00 (Brunch 10.00-15.00)