ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τίμια ψαροφαγία σε μια cult ταβέρνα κοντά στη Λευκωσία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Εδώ και μερικές δεκαετίες ο κύριος Μιχάλης Τσαγγάρης προσφέρει στα Λύμπια ποιοτικό ψάρι στον κόσμο!

Σχεδόν καθημερινά ταξιδεύει ως τη Λευκωσία και επιλέγει φρέσκο ψάρι από γνωστή ψαραγορά της πρωτεύουσας, αφού η έγνοια του να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φιλοξενούμενούς του (έτσι τους αντιμετωπίζει και όχι ως πελάτες) είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τη συνήθεια του να πηγαίνει από τραπέζι σε τραπέζι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ρωτώντας τους αν περνάνε καλά, αν είναι νόστιμο το φαγητό και κατά πόσο χρειάζονται κάτι έξτρα.

Ο μεζές δεν είναι τεράστιος σε ότι αφορά στην ποικιλία, πλην όμως είναι μεγάλος σε ποσότητα, πολύ ποιοτικός και value for money. Η σαλάτα φρεσκότατη, οι ελιές μυρωδάτες, το κουλούρι ζεστό, και γενικά όλα τα πιάτα είναι ένα κι ένα -μοναδικό ψεγάδι οι προκάτ πατατούλες. Εκτός από σουπιά και καλαμάρι, στο τραπέζι έρχεται επίσης χαλούμι, μανιτάρια, και φυσικά το φρέσκο ψάρι (ό,τι έχει κάθε φορά). Εμείς, για παράδειγμα, την Κυριακή που πήγαμε απολαύσαμε μπαρμπούνι, κουτσομούρα και μαρίδα!

Με τη συνοδεία παλιών λαϊκών ασμάτων, από ένα παλιό cd player, στην ταβέρνα του κύριου Μιχάλη Τσαγγάρη είχαμε μια ωραία εμπειρία, την οποία σίγουρα θα επαναλάβουμε μόλις ανοίξει ο καιρός, αφού το καλοκαίρι το σκηνικό μεταφέρεται στη δροσερή αυλή δίπλα στον δρόμο.

Τίμια ψαροφαγία στα Λύμπια, λοιπόν, σε μια οικογενειακή επιχείρηση που χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες κατάφερε να διανύσει πορεία 45 χρόνων.

Info
Τηλ. 99339325
Ανεξαρτησίας 25, Λύμπια
ΤΡ-Σ 18.00-00.00, Κ 12.00-16.00