ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την Πρωτομαγιά πάμε Βουνί…Υπάρχει λόγος

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Μπορείς να καταλάβεις αν σου ταιριάζει η αύρα ενός τόπου ή όχι πατώντας για πρώτη φορά το πόδι σου σ’ αυτόν. Η πρώτη εντύπωση παίζει καταλυτικό ρόλο. Όταν λοιπόν πρωτοπάτησα το πόδι μου στο Βουνί ήταν Νοέμβρης, άρχιζε να κάνει ψύχρα καθώς ο ήλιος χανόταν μέσα στα βουνά και η ιδιοκτήτρια του δωματίου που θα μέναμε μας υποδέχτηκε στην όμορφη αυλή της με παγωμένη ζιβανία και σουτζούκο. Πίνοντας τη ζιβανία και απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στην περιποιημένη αυλή ένιωσα ότι αυτή, η συγκεκριμένη εικόνα εγκλώβισε το Βουνί στην καρδιά μου τοποθετώντας το στην λίστα με τα πιο αγαπημένα μου χωριά στην Κύπρο.

Η δεύτερη φορά ήρθε τέσσερα χρόνια μετά να επιβεβαιώσει την πρώτη . Ήταν Μάιος το χωριό είχε ντυθεί ανοιξιάτικα, όλα τα πέτρινα δρομάκια του ήταν στολισμένα με γλάστρες με ανθισμένα λουλούδια και το χωριό για άλλη μια φορά με γοήτευσε με την καθαριότητα και την γραφικότητα του. Εντυπωσιάστηκα με την ραγδαία εξέλιξη που είχε σημειώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθιστώντας το σε δημοφιλή προορισμό. Καινούργια μαγαζιά που άνοιξαν, κτίρια αναπαλαιώθηκαν, νέα γραφικά καταλύματα δημιουργήθηκαν δίνοντας έτσι επιπλέον λόγους για διανυκτέρευση!

Αν λοιπόν δεν έχεις πάει ακόμα στο Βουνί αξίζει να το κάνεις και ο 7ος διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 1η Μαΐου, στον Μεσοχώρο του χωριού, αποτελεί μια καλή αφορμή για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση με την οικογένεια ή με την παρέα, σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό στον οποίο μπορεί να συμμετάσχει όποιος αγαπά την παράδοση και τη φύση. Τα καλύτερα στεφάνια θα βραβευτούν από ειδική κριτική επιτροπή και στους νικητές θα δοθούν τόσο χρηματικά έπαθλα όσο και γεύματα στα φημισμένα εστιατόρια που διαθέτει το Βουνί.

Παράλληλα, μιας και θα βρεθείς εκεί αξίζει να περπατήσεις και να ανακαλύψεις το χωριό περνώντας ανάμεσα από τις στοές που διαμορφώνονται από τα διώροφα σπίτια που βρίσκονται πάνω από τα δρομάκια, να κάνεις μια στάση για κυπριακό καφέ στα καφενεία του χωριού και να ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα από το μπακάλικο.

Αν θες ένα εστιατόριο με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και άψογο service το «Monte Vouni», το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου, σε περιμένει στην είσοδο του χωριού.

Οι ταβέρνες ο «Τάκης», «Το Ταβερνάκι της Λένιας», «Η ωραία Ελλάς» ο «Αλέξανδρος» και «Το βουνιώτικο» είναι εξίσου ενδιαφέρουσες επιλογές και παραμένουν σταθερές αξίες εδώ και χρόνια στο βουνιώτικο γαστρονομικό στερέωμα.

Στο χωριό βρίσκεται επίσης το Οινοποιείο Νεοκλέους, το οποίο μπορεί να μην είναι ανοιχτό για το κοινό, ειδικά όμως για την Κυριακή η κάβα του οινοποιείου που βρίσκεται στον Μεσοχώρο θα είναι ανοιχτή και θα μπορείς να δοκιμάσεις και να προμηθευτείς κρασιά ντόπιας παραγωγής.

Τέλος, αν θες να διανυκτερεύσεις στο χωριό, μπορείς να μείνεις σε όμορφα αναπαλαιωμένα σπίτια με υπέροχες αυλές. Σου προτείνω:

Νostos suites Tηλ. 99577140
Ipio Vouni Suites Τηλ. 99215530
Οινοχώρι Τηλ. 99511587
Οίνου Στράτα Τηλ. 25944244
Villa Cabernet Τηλ. 25944244
Vouni Hideaway και Lookout Τηλ. 25352066, 99 834719
Walnut Grove Τηλ. 25942286
Vouni Lodge Τηλ. 99 215530
Balcony House Τηλ. 25352066, 99834719

Καλή Πρωτομαγιά!

ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό Μαγιάτικου Στεφανιού μπορείς να δεις ΕΔΩ