ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το 42 bar στο 1ο Cocktail Festival στην Κύπρο

WIZ TEAM

Με αισθητική βασισμένη στο ξύλο, ένας αριστοκρατικός χώρος με αρκετά μοντέρνα στοιχεία κάνει το 42 ένα από τα πιο όμορφα και διαχρονικά μπαρ της Αθήνας που είναι πάντα φίσκα, με τον πεζόδρομο μονίμως κατειλημμένο. Φυσικά το 42 δεν θα μπορούσε να λείπει από το 1o cocktail festival που διοργανώνεται στην Κύπρο. Ο πολυβραβευμένος bartender Σπύρος Κερκύρας μάς προϊδεάζει για το τι ακριβώς θα παρουσιάσει, ως εκπρόσωπος του 42 barstronomy.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που στρέφει τον κόσμο προς τα κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια;

Το κοκτέιλ είναι μια παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται, θεωρώ, στην ανάπτυξη των κοκτέιλ μπαρ ανά τον κόσμο (βλέπε Νέα Υόρκη, Σινγκαπούρη) και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, ομοίως και στην αθηναϊκή σκηνή.

Το κοκτέιλ αφορά όλες τις ώρες, είναι μια επιλογή πιο εύκολη, από νωρίς το απόγευμα με ένα Aperitivo ή ένα low abv ποτό, μέχρι και αργά το βραδύ σε μορφή long drink συνδυασμένο με το αγαπημένο σου bubble, είτε σε συνδυασμό με τα αγαπημένα σου φρούτα, είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι γνωστό, εξάλλου, πως όταν έχεις μια ευρεία γκάμα από γεύσεις, από κοκτέιλ δηλαδή ευφάνταστα και γευστικά, αυτό αυτομάτως σε διαφοροποιεί ως επιχείρηση. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να έχεις καταφέρει να ιντριγκάρεις τον καλεσμένο σου να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές παλέτες και θεωρώ πως αυτός είναι και ο ουσιαστικός ορισμός της επιτυχίας.

Τι κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό;

Αυτό που κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και καταστάσεων και όχι αποκλειστικά και μόνο η ευφάνταστη κάρτα των κοκτέιλ ή οι συνταγές. Το βασικότερο συστατικό για εμένα είναι οι άνθρωποι, είναι η επικοινωνία, το hospitality και η ζεστασιά που μπορούν να βγάλουν στον καλεσμένο τους, είναι η ατμόσφαιρα και το ambience του χώρου- να είναι προσιτός, ζεστός και φιλικός – και, τέλος, η μουσική επένδυση και τα σωστά και ποιοτικά υλικά ασφαλώς. Γενικώς, αν το συνοψίσουμε όλο αυτό με μία λέξη, όλη η επιτυχία για να είσαι ξεχωριστός είναι στο concept ενός μαγαζιού, τι πρεσβεύεις και τι σημαίνει εξυπηρέτηση για σένα, από την πρωτοπορία, το καινούργιο, το διαφορετικό που θέλεις πάντοτε μέχρι τη σταθερότητά σου μέσα σε όλο αυτό.

Τι να περιμένουμε από εσένα και το μπαρ στο cocktail festival;

Αυτό που πρέπει να περιμένετε από το 42 Barstronomy, και συγκεκριμένα από εμένα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να προσπαθήσω να μεταλαμπαδεύσω τη φιλοσοφία μας, την κουλτούρα μας και τον τρόπο που δουλεύουμε μέσα από το μπαρ μας. Θα χαρώ πολύ να εξηγήσω στον κόσμο τι είναι αυτό που μας ενέπνευσε, γιατί ονομαστήκαμε 42 Barstronomy, τι σημαίνει ο νέος όρος που κοσμεί πλέον τους καταλόγους μας και μας έχει εντάξει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και γιατί θεωρούμε ότι είμαστε ένας γαστρονομικός προορισμός.

Για το cocktail festival έχουμε επιλέξει ένα ουσιαστικά εύκολο κοκτέιλ -εύκολο με την έννοια του ευκολόπιοτου-, είναι μια mainstream επιλογή κι αυτό διότι θέλαμε να αρέσει αντικειμενικά στους περισσότερους. Πρόκειται για ένα sweet & sour κοκτέιλ, όχι πολύπλοκο, όχι μονόπλευρο και το όνομα αυτού: Cane for Pain.