ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ελληνικό: Γνώριμες γεύσεις που αναδεικνύουν την απλότητα της ελληνικής κουζίνας

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Γνώριμες πρώτες ύλες, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και γαστρονομική ευρηματικότητα συνδυάζονται αρμονικά με τη μεσογειακή κουλτούρα και αποτελούν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα διακρίνει κάποιος στο νέο μενού του εστιατορίου Ελληνικό στη Λευκωσία.

Τρίτη βραδάκι σε χαλαρή διάθεση, βρεθήκαμε στο εστιατόριο Ελληνικό για να απολαύσουμε το δείπνο μας. Είναι η πρώτη φορά που βγήκαμε για φαγητό μετά την επανεκκίνηση της εστίασης. Τηρώντας με σχολαστικότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγιεινή του προσωπικού και των πελατών του εστιατορίου, ο σερβιτόρος μας οδήγησε στο τραπέζι μας. Η βεράντα του μαγαζιού ήταν σχεδόν γεμάτη από κόσμο.

Με την πρώτη ματιά παρατηρήσαμε πως το μενού ανανεώθηκε με τη βραδινή κάρτα να προσφέρει εκλεκτές και προσεγμένες επιλογές, πιάτα που έχουν κυρίως ελληνικό χρώμα.

Αφού επιλέξαμε τι θα πιούμε, ξεκινήσαμε να μελετάμε το μενού. Στο τραπέζι μας κατέφθασε ένα ψαθάκι με ψωμί και αλοιφή τζατζίκι.

Διαβάζοντας το μενού αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε λίγο από όλα. Το μενού χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στις σαλάτες και τα κρύα ορεκτικά, στα ορεκτικά και μεζεδάκια που μπορείς να τα μοιραστείς με την παρέα (οι μερίδες είναι υπεραρκετές για παρέα 4 ατόμων), στα πιάτα με κρέατα σχάρας και τέλος στα πιάτα θαλασσινών.

Για αρχή επιλέξαμε τη χωριάτικη σαλάτα, τους χειροποίητους κολοκυθοκεφτέδες και το σαγανάκι γραβιέρας. Αν και λατρεύω τους κολοκυθοκεφτέδες του εστιατορίου, η γραβιέρα σαγανάκι με το chutney φράουλας μας εξέπληξε ευχάριστα αφού η κρούστα ήταν τόσο λεπτή αλλά και ο συνδυασμός της φράουλας με τη γραβιέρα δημιούργησε ένα γευστικά άψογο αποτέλεσμα, καταφέρνοντας να εξισορροπήσει το γλυκό με το αλμυρό.

Για κυρίως πιάτο, αμφιταλαντευόμασταν ανάμεσα στο χοιρινό ψαρονέφρι σουβλάκι, τις χειροποίητες ταλιατέλες και το κοτόπουλο μπούτι σουβλάκι. Τελικά πήραμε το χοιρινό ψαρονέφρι και το μπούτι κοτόπουλο συνοδευμένα με σος αλλά και τραγανές τηγανητές πατάτες.

Οι μερίδες των κυρίως πιάτων ήταν αρκετά γενναιόδωρες που αν παίρναμε μόνο τη μία, λόγω και των προηγουμένων επιλογών στα ορεκτικά, θα ήταν αρκετή.

Και στις δυο επιλογές, όλα τα υλικά ήταν ολόφρεσκα και υψηλής ποιότητας με τα ψημένα κρέατα να είναι ζουμερά και γευστικά.

Στο Ελληνικό, λοιπόν, η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της και συνδέεται αρμονικά με την παράδοση και αυτό από μόνο του βγάζει μια αρχοντιά. Λίγα εστιατόρια αξίζουν τη φράση «κλασική, ποιοτική επιλογή» και το συγκεκριμένο είναι ένα από αυτά, με την έμπειρη και ευχάριστη εξυπηρέτηση να ολοκληρώνει την εξαιρετική αίσθηση που σου αφήνει το εστιατόριο.

Τις γεύσεις του Ελληνικού μπορείτε να τις δοκιμάσετε στο εστιατόριο που βρίσκεται στην Έγκωμη δίπλα στο Hilton Nicosia και στο ξενοδοχείο Τhe Ιvi Mare στην Πάφo. #toellinikocy #intothehabit.