ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To «Εν Τέχνο» σου δίνει έναν επιπλέον λόγο να βρεθείς στη Λάρνακα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Ο λαός λέει πως το πεπρωμένο είναι το καθορισμένο από τη μοίρα, το προδιαγεγραμμένο, αυτό που κατευθύνει την ανθρώπινη ζωή. Στην περίπτωση του Λούκα και της Λουκίας η ιστορία της γνωριμίας τους και το ξεκίνημα της επιχείρησης τους επιβεβαιώνουν την σοφή αυτή ρήση.

Την εποχή εκείνη, η Λουκία είχε τελειώσει τις σπουδές της κι άρχισε να δουλεύει στην Λάρνακα, ο Λούκας είχε παραχωρήσει το σπίτι του σε κάποιον αθλητικό σύλλογο και το συμβόλαιο τους τελείωνε. Η Λουκία έψαχνε να βρει έναν χώρο για να δημιουργήσει μια μουσική σκηνή και ο Λούκας έψαχνε να βρει πως θα εκμεταλλευτεί τον χώρο που είχε πλέον διαθέσιμο.

Η συνάντηση τους ήταν μοιραία μιας και η ιδέα του να δημιουργήσουν κάτι μαζί όπου θα περνάνε πρώτα απ’ όλα καλά οι ίδιοι, πήρε σάρκα και οστά και πολύ σύντομα το «γεννήθηκε» το Εν Τέχνο!

Τον πρώτο καιρό το εγχείρημα τους στηρίχθηκε από, οικογένεια, φίλους και γνωστούς και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε αυτό που έγινε. Ένα μαγαζί που σου δίνει την αίσθηση ότι θαμώνες και προσωπικό είναι μια μεγάλη παρέα. Άλλωστε αυτή ήταν η φιλοσοφία του όταν ξεκίνησε και έτσι παρέμεινε, εντάσσοντας συνεχώς νέο κόσμο μέσα σε αυτήν!

Η Λουκία με τον Λούκα πέρα από συνεργάτες είναι και καλοί φίλοι. Με τα χρόνια εξελίχθηκαν μαζί, έμαθαν από τα λάθη τους, δίνοντας λόγο στους πελάτες ακούγοντας προσεκτικά τις παρατηρήσεις τους, διορθώνοντας συνεχώς πράγματα μέχρι να αγγίξουν το τέλειο. Ο Λούκας είναι στο μαγείρεμα και η Λουκία στην εξυπηρέτηση και την μουσική. Η ίδια δηλώνει γελώντας ότι δεν ξέρει ούτε πατάτες τηγανητές να φτιάχνει. Ο Λούκας ουσιαστικά είναι παντού.

Στο «Εν τέχνο» σερβίρουν παραδοσιακό κυπριακό μεζέ, προσθέτοντας μοντέρνες πινελιές σε κάποια συγκεκριμένα πιάτα. Για παράδειγμα αυτό τον καιρό σερβίρουν χοιρινά μάγουλα με σος κραμπερι. Εντούτοις η βάση των πιάτων είναι πάντα η ίδια και τροποποιείται ανάλογα με την σεζόν.

Τα περισσότερα υλικά –φρούτα και λαχανικά- τα προμηθεύονται από κύπριους παραγωγούς έτσι ώστε να είναι πάντα φρέσκα.

Στο μενού θα βρείτε μεταξύ άλλων σουβλάκι κοτόπουλο και χοιρινό, σεφταλιές, παραδοσιακό κολοκάσι κυπριακό που μαγειρεύεται για ώρες στον φούρνο (το λατρεύουν οι vegetarian) χαλούμι μανιτάρια, συκωτάκι αρνίσιο, τσιπς πατάτες τηγανητές, παστουρμάς, φτερούγες σχάρας, φιλετάκια χοιρινά και κεφαλάκι αρνίσιο.

Το «Εν τέχνο» είναι φημισμένο για τα live που διοργανώνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Το σταθερό σχήμα του αποτελείται από τρία άτομα, τον Γιώργο Αντωνίου στην φωνή και στην κιθάρα, τον Μιχάλη Μιχαήλ στα drums και τον Κωνσταντίνο Σαμαρτζή στα πλήκτρα οι οποίοι έχουν guest star έναν τραγουδιστή κάθε εβδομάδα. Κάποιοι από τους καλεσμένους είναι ο Γιώργος Σταματάρης, ο Μιχάλης Λεβέντης και η Φανή Ιωάννου. Το καλοκαίρι μάλιστα φέρνουν καλλιτέχνες από Ελλάδα. Πέρσι φιλοξένησαν την Ηρώ.

Το μαγαζί έχει άλλη «προσωπικότητα» τον χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι. Είναι δυο διαφορετικά μαγαζιά, το χειμώνα οι θαμώνες ξεφαντώνουν στον εσωτερικό ζεστό του χώρο, ενώ το καλοκαίρι χαλαρώνουν στην πανέμορφη αυλή του που θυμίζει Ελλάδα.

Τα τελευταία 9 χρόνια στο «Εν Τέχνο» έχουν «γραφτεί» όμορφες ιστορίες. Πέρασαν άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, βάφτισαν τα παιδιά τους. Ο χώρος μάλιστα διατίθεται και για εκδηλώσεις και η ομάδα του «Εν Τέχνο» αναλαμβάνει και το μπουφέ.

Σκοπός του Λούκα και της Λουκίας ήταν να φτιάξουν ένα μαγαζί όπου ο κόσμος να έρχεται, να περνάει όμορφα πληρώνοντας λογικές τιμές και ομολογουμένως τα κατάφεραν.

FB Εν Τέχνο Καφενείο 
Insta Εν Τέχνο καφενείο_ταβέρνα

To Eν Τέχνο θα το βρείτε Ερμείας 4, Λάρνακα. Τηλ. 97614904