ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το καλύτερο σάντουιτς στον πλανήτη»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αν έχεις δοκιμάσει έστω και μια φορά το σάντουιτς από Το Χάνι, στο Πισσούρι, τότε σίγουρα ξέρεις από γεύσεις που σφηνώνουν στη μνήμη και τις κουβαλάς μαζί σου για καιρό.

Πολλές φορές η γνώμη των άλλων μπορεί να είναι παραπλανητική. Ειδικά αν μιλάμε για εστιατόρια και φαγητό. Όταν όμως έχεις εμπιστοσύνη στην κρίση κάποιου, αυτό μπορεί να καταστεί ακόμα πιο καταστροφικό. Τι κάνεις για παράδειγμα όταν βρίσκεσαι στο γραφείο και περνά από μπροστά σου μια φωτογραφία με λεζάντα «Το καλύτερο σάντουιτς στον πλανήτη»; Τι κάνεις όταν το μέρος στο οποίο αναφέρεται βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά;

Ο Αντρέας Κυριάκου, σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο επάγγελμα, γνωστός και με το nickname «Splash», πέρασε από το Πισσούρι και γεύτηκε ένα από τα πιο αυθεντικά σάντουιτς στο νησί.

Έχοντας βρεθεί εκεί, όχι πολλές φορές αλλά αρκετές για να γνωρίζω περί τίνος πρόκειται, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι είδους λιγούρα μού δημιουργήθηκε βλέποντας τη φωτογραφία, έστω κι αν σε αυτή δεν απεικονίζεται ένα σάντουιτς.

Χαλούμι-ντομάτα, χαλούμ-λούντζα-ντομάτα, χαμ-τυρί-ντομάτα… Όπως κι αν επιλέξεις να σου το φτιάξουν, να ‘σαι σίγουρος πως στην πρώτη κιόλας μπουκιά θα χάσεις το μυαλό σου.

Στο Χάνι σταματάνε καθημερινά δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) άτομα για να απολαύσουν έναν μερακλίδικο καφέ, ένα σάντουιτς, ένα πιάτο φασόλια με όλα τα παρεκλόμενά τους, μαγειρευτά φαγητά, ψάρια, είδη σχάρας και άλλα πολλά μεζεδάκια.

Ένα… χάνι με τα όλα του, για όσους θέλουν να κάνουν μια στάση και να πάρουν γερή δόση αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας και αυθεντικών γεύσεων του τόπου μας.


Φωτογραφία: Andreas Splash Kyriacou