ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μεζεδοπωλείο «Αγορά» μετακόμισε και ομόρφυνε

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Η Αγορά πρωτοεμφανίστηκε στην παφίτικη μαγειρική σκηνή το 2014 και μέχρι πρότινος βρισκόταν στο αναπαλαιωμένο κέντρο της πόλης, κοιτάζοντας «αφ’ υψηλού» την Πάφο -από τον πρώτο όροφο νεοκλασικού.

Λίγο πριν το περασμένο καλοκαίρι, μετακόμισε στην άκρη του λόφου της παλιάς αγοράς και πλέον αγναντεύει το γαλάζιο της θάλασσας και τα υπέροχα παφίτικα ηλιοβασιλέματα!

Ευάερο, διαμπερές, με μια ευρύχωρη σάλα, ωραία διακοσμημένη με μπαρόκ διάθεση και ρετρό αντικείμενα που δίνουν μια νότα ζεστασιάς και άνεσης στον χώρο. Η βεράντα του με την μεγάλη κληματαριά, στο «χείλος του γκρεμού», κόβει την ανάσα… ειδικά όταν ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα και ο ουρανός αποκτά αυτό το μοναδικό πορτοκαλοχρυσαφί χρώμα!

Όσο αφορά το φαγητό, όπως λέει και το όνομά του, προσφέρει μεζέ! Και για να μη σε βάζει σε πολλά διλήμματα, δεν έχει καν μενού! Απλώς επιλέγεις μεταξύ κανονικού και χορτοφαγικού μεζέ και έπειτα αφήνεσαι στις εκπλήξεις των πιάτων.

Στην τελευταία μας επίσκεψη επιλέξαμε τον κανονικό μεζέ, αφού η φιλοξενούμενή μας από το εξωτερικό ήθελε να δοκιμάσει όλες τις κυπριακές νοστιμιές! Και σίγουρα ικανοποιήθηκε, αφού πέραν των χαρακτηριστικών ντιπς και χωριάτικης σαλάτας, δοκίμασε μεταξύ άλλων χαλούμι, κρασάτη λούντζα και λουκάνικο στα κάρβουνα, κοντοσούβλι σερβιρισμένο σε σκεύος με μικρή σούβλα (ό,τι πρέπει για το Instagram), σουβλάκια, γύρο κοτόπουλο και πατάτες στο φούρνο. Εγώ θα έλεγα ότι αν στα σουβλάκια υπήρχαν και 1-2 σιεφταλιές θα μιλούσαμε για το ολοκληρωμένο κόμπο για κάθε ξένο επισκέπτη!

Σίγουρα θα επιστρέψουμε και για να δοκιμάσουμε τον χορτοφαγικό μεζέ, αλλά και για να δούμε πως το πορτοκαλοχρυσαφί χρώμα του ηλιοβασιλέματος λούζει την Αγορά, μιας και την τελευταία φορά δεν προλάβαμε το ηλιοβασίλεμα. Εννοείται ότι τα γλυκά του κουταλιού και το καττιμέρι που μπορείς να παραγγείλεις… για να γλυκαθείς, αποτελούν τον τέλειο επίλογο.

Γενικά, θα έλεγα ότι η ποιότητα του φαγητού σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα και τη θέα αποτελούν τον  κύριο λόγο για τον οποίο είναι καθημερινά γεμάτο -από τότε που άνοιξε! Νομίζω πως αυτή η μετακόμιση, εκ του αποτελέσματος, κρίνεται πολύ επιτυχημένη.

#pafianontour #santinpafoeneshi