ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τo νυφικό κρεβάτι» σήμερα στο Παττίχειο Λεμεσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα έπιπλα Andreotti παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»

Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Ολλανδού συγγραφέα Γιαν ντε Χάρτογκ που έγραψε ιστορία, τώρα και στην Κύπρο με πρωταγωνιστές την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον Λευτέρη Ζαμπετάκη σε μια ευρηματική σκηνοθεσία του καταξιωμένου Χρήστου Δήμα και μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του πολυβραβευμένου Λάκη Γενεθλή και οι φωτισμοί του Alexander Jotovic.

Ένας γάμος... μια συζυγική συμβίωση 35 ολόκληρων χρόνων γύρω από ένα νυφικό κρεβάτι! Αληθινή ζωή, συγκίνηση και άφθονο γέλιο. Παρακολουθούμε τη ζωή ενός ζευγαριού από την πρώτη μέρα του γάμου τους μέχρι τα διάφορα στάδια: από τον ενθουσιασμό και τα σχέδια των πρώτων χρόνων μέχρι τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τη ζωή που ίσως περάσει χωρίς να το καταλάβεις. Υπάρχουν, όμως και οι στιγμές ευτυχίας. Εκείνο το αντικείμενο που μένει σταθερό σαν άξονας αναφοράς και υπενθυμίζει τη μοναδικότητα της σχέσης των δύο ανθρώπων είναι -  για τον Ολλανδό συγγραφέα - «Το νυφικό Κρεβάτι»! Μια διαχρονική γλυκόπικρη κωμωδία που θα μας κάνει να γελάσουμε και να συγκινηθούμε αλλά κυρίως να ταυτιστούμε όπως έκανε για εκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα παγκοσμίως έχοντας παιχτεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου,  από ηθοποιούς-μεγαθήρια, το έργο έχει αποσπάσει αναρίθμητα βραβεία από κοινό και κριτικούς.  «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» κέρδισε το βραβείο Tony και έχει γίνει ένα από τα θρυλικότερα έργα στο Broadway. Έγραψε ιστορία και στην Ελλάδα τόσο με το πρώτο ανέβασμα του από τον Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέρη όσο και με το δεύτερο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Γιάννη Φέρτη.

Το έργο μεταφέρθηκε το 1952 και στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Irving Reis κερδίζοντας το βραβείο του φερστιβάλ Βενετίας και προτάθησε για βραβείο όσκαρ και χρυσή σφαίρα. Το 1966 ο Tom Jones και ο Harvey Schmidt διασκεύασαν το έργο για το πολύ γνωστό μιούζικαλ I Do ! I Do !

«Το νυφικό κρεβάτι» ήρθε στην Κύπρο σε μια μοναδική παραγωγή που ετοιμάστηκε ειδικά για το νησί και που δεν πρέπει να χάσετε.

Παραστάσεις:
ΛΕΜΕΣΟΣ:
Σάββατο 2 Ιουνίου 20.30  Παττίχειο θέατρο
Κυριακή 3 Ιουνίου 18.30 (απογευματινή) 21.00 (βραδυνή) στο Παττίχειο θέατρο
ΛΑΡΝΑΚΑ:  
Δευτέρα 4 Ιουνίου 20.30 Θέατρο Σκάλα.
ΠΑΦΟΣ:
Τετάρτη 6 Ιουνίου 20.30  Μαρκίδειο Θέατρο.
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ:
Παρασκευή 8 Ιουνίου 20.30  XENION.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ:
Κυριακή 10 Ιουνίου 18.30 (απογευματινή) 21.00 (βραδυνή)  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο Σύνδεσμο «Μωρά – Θαύματα».
Εισιτήρια-πληροφορίες: www.soldouttickets.com.cy στα SO EASY KIOSKS σε όλες τις πόλεις (εκτός ΛΕΜΕΣΟΥ) και στο τηλ: 22-472472

Χορηγοί: ΟΠΑΠ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ MEDOCHEMIE
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ , Mcdonald’s ,GEORGE YIANGOU LLC ,  DIMCO ΚΑΙ YIATROS GROUP
ΠΙΣΗΜΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ: COBALT AIR
ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ORIGINAL SUV JEEP RENEGADE
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: LOVE FM 100.7 WIZ URBAN GUIDE Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ