ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Odori, από την Αθήνα στο 1ο Cyprus Cocktail Festival

Ένα από τα καλύτερα all day στην Αθήνα, το Odori Vermutaria ή αλλιώς o ναός του βερμούτ στην Αθήνα, δεν θα μπορούσε να λείψει από το 1ο cocktail festival στην Κύπρο. Το μπαρ θα εκπροσωπήσει ο γνωστός head bartender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, που είχε φτάσει μέχρι τον παγκόσμιο τελικό του World Class 2015 στη Νότιο Αφρική και παγκόσμιος νικητής του Martini Grand Prix Competition το 2016.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που στρέφει τον κόσμο προς τα κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια;

Πρώτα-πρώτα πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μπαρ και άνθρωποι που ασχολούνται, ενημερώνονται, ταξιδεύουν και γνωρίζουν πάρα πολύ το cocktail και δίνουν στον καταναλωτή ένα διαφορετικό προϊόν προσεγμένο και με μοναδικό χαρακτήρα και αυτό είναι πολύ ελκυστικό για τον πελάτη! Επίσης ο κόσμος έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται και να γνωρίζει καλύτερα τα cocktails και γενικότερα τα spirits και αντιλαμβάνεται το ποιοτικό ποτό και επιζητεί τη διαφορετικότητα. Πολλοί λένε ότι είναι μια τάση αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που υπάρχει στην καθημερινότητα όλων μας εδώ και πολλά χρόνια. Όταν, λοιπόν, ξέρεις ότι θα πιεις κάτι καλό, όλοι θα το δοκιμάσουν και θα ξαναέρθουν γι’ αυτό!

2. Τι κάνει ένα κοκτέιλ bar ξεχωριστό;

Ένα cocktail bar γίνεται ξεχωριστό πρώτα από όλα από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, τη φιλοξενία και το feeling που βγάζουν! Στη συνέχεια είναι το concept και πώς αυτό εξυπηρετείται από το design του χώρου, τα ποτά, την cocktail list, τη μουσική κ.ά. Γενικά πιστεύω ότι τα μπαρ είναι οι άνθρωποι και η ενέργειά τους!

3. Τι να περιμένουμε από εσένα και το Odori Vermuteria στο κοκτέιλ φεστιβάλ;

Από εμένα και το Odori Vermuteria να περιμένετε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, δηλαδή να περνάμε όμορφα και να προσφέρουμε νόστιμα ποτά και να γινόμαστε όλοι μια παρέα. Το ποτό που θα σερβίρουμε είναι μια διαφορετική προσέγγιση της Pina Colada με στοιχεία ελληνικά και ιταλικά (καθώς είμαστε Vermuteria). Λέγεται Spiced Colada και έχει blend rum, vermouth, μαγειρεμένο ανανά με καρύδα φασκόμηλο και μπούκοβο, καρύδα και amaro.