ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Porto Hydra ήρθε στην Λεμεσό και μας εντυπωσίασε

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Το Porto Hydra village βρίσκεται βορειοανατoλικά της Πελοποννήσου και θεωρείται η Βενετία του Αργοσαρωνικού. Είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό απέναντι ακριβώς από την Ύδρα, αποτελούμενο από μικρές περιποιημένες βίλες με πολύχρωμους κήπους. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι τα πλωτά κανάλια που το διαπερνούν και συνδέονται με τη θάλασσα. Εκεί περνάνε τα καλοκαίρια τους o Άλεξ με την Άννα και μιας και είναι δύσκολο να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα του εν λόγω τόπου εδώ, προσπάθησαν να μεταφέρουν την θαλασσινή ελληνική κουλτούρα και ομολογουμένως τα κατάφεραν.

Παρά την έντονη βροχόπτωση μια υπέροχη βραδιά μας περίμενε εχθές το Porto Ηydra της Λεμεσού το οποίο έχει μόνο λίγες μέρες που άνοιξε τις πόρτες του.

Σχετικά δυνατή μουσική με εξαιρετικά ενδιαφέρον playlist, ποτήρια με σαμπάνιες και μια ομάδα από ευγενικούς και άρτια καταρτισμένους σερβιτόρους διασφάλισαν με την αρμονική συνύπαρξη τους μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Ένα μαγαζί που η θετική ενέργεια ανακατευόταν με τους ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας.

Στα τραπέζια υπήρχαν ήδη 4 μικρά πιάτα. Τυροκαφτερή, τζατζίκι, χούμους και μαριναρισμένες ελιές. Η μια επιλογή καλύτερη από την άλλη εντούτοις τις εντυπώσεις έκλεψε η φουσκωτή πίτα που βγήκε κατευθείαν ζεστή από τον φούρνο πανέτοιμη να συνοδέψει τα ορεκτικά.

Ακολούθησε μια τεράστια εντυπωσιακή πιατέλα με όστρακα και θαλασσινά και μια πιατέλα με πατάτες ψητές και σαλάτα τα οποία έδεσαν ιδανικά με το ψιλοκομμένο χταποδάκι που ήρθε μετά από πολύ λίγο. Το carpaccio τόνου πήρε σειρά, ενώ φινάλε αυτού του γύρου έκανε ο σπέσιαλ μεζές από κεφάλια κόκκινων γαρίδων. Ακολούθησε κριθαρώτο με χαβιάρι και τρεις αστακοί μαγειρεμένοι εξαιρετικά, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Οι γαρίδες σαγανάκι συμπλήρωσαν απίθανα το ψαρομενού.

 Την υπέροχη αυτή γαστρονομική βραδιά έκλεισε ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό αποτελούμενο από φύλλα κρούστας, αναρή και μια μπάλα παγωτό φιστίκι. Το γλυκό συνοδεύτηκε με ρακόμελο σερβιρισμένο σε ένα περίτεχνο μικρό κολωνάτο ποτήρι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης έκατσε στο τραπέζι μαζί μου. Ο Άλεξ είναι από την Ρωσία και η γυναίκα του από την Ελλάδα. Εξέλιξε την τέχνη της μαγειρικής προσθέτοντας το ελληνικό στοιχείο στις συνταγές του. Το όραμα του είναι να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε φιλοξενούμενοι στο του σπίτι του στο Porto Hydra. Το όνειρό του είναι να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα νησί καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ομολογουμένως το πέτυχε.

Ιnfo: Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 181, Λεμεσός (Property gallery building) Τηλ. 95 117257