ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To «The Motive» στο Νetflix σε καθηλώνει και σε γεμίζει «γιατί»

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Αν ψάχνεις κάτι σκοτεινό να τρυπήσει το μυαλό σου με ένα τεράστιο «γιατί» τότε το “The Motive” στο Netflix είναι ακριβώς αυτό που αναζητάς. Πρόκειται για μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, τεσσάρων επεισοδίων το οποίο διαδραματίζεται στο Ισραήλ το 1986. Αν την συγκρίνεις με άλλες σειρές, η υπόθεση του είναι πολύ απλοϊκή. Eντούτοις το “The Motive” ξεχωρίζει διότι ανάμεσα σε όλα τα ερωτήματα πρωταγωνιστής είναι το «γιατί». Δημιουργοί της σειράς είναι οι οι Tali Shemesh και Asaf Sudri.

Το πρώτο σκέλος της σειράς σε βάζει απευθείας στην ουσία του δράματος. Μια οικογένεια δολοφονείται με πυροβολισμούς εξ επαφής την ώρα που κοιμάται, από ένα αγόρι 14 ετών το οποίο είναι και ο μοναδικός μάρτυρας του δράματος. Μέλη από τα σώματα των θυμάτων και αίμα έχει σκορπιστεί στους τοίχους και τα έπιπλα. Η ουσία της έρευνας και το υπόλοιπο του “The Motive” μετατοπίζεται στο κίνητρο των υπόπτων. Γιατί μια φιλήσυχη αγαπημένη και αγαπητή, σύμφωνα με τους μάρτυρες, οικογένεια, είχε μια τόσο τραγική κατάληξη;

Από το εν λόγω σημείο και ύστερα η σειρά προσπαθεί να βρει απαντήσεις στο τι ώθησε αυτό το 14χρονο αγόρι να διαπράξει ένα τόσο στυγερό έγκλημα. Εξετάζεται η ψυχική του υγεία και όλα όσα μπορεί να παίζουν ρόλο και να ωθούν έναν άνθρωπο στην δολοφονία. Η σειρά είναι αρκετά απλή και εστιάζει πιο πολύ σε συνεντεύξεις παρά σε εντυπωσιακά γραφικά και αναπαραστάσεις. Ωστόσο όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται μια καλή γκάμα αρχειακών πλάνων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο κλιπ από εκείνη την περίοδο. Μια εύκολη και γρήγορη σειρά που προβληματίζει και σίγουρα θα λατρευτεί απ’ όλους τους λάτρεις των σειρών εγκλήματος.