ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To ''The Queen's Gambit'' είναι η must watch σειρά των ημερών

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Είναι σίγουρα η σειρά των ημερών αφού από τη μέρα που ανέβηκε στο Netflix βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του κυπριακού top 10 και όποιος το δει το περιγράφει απλά ''τέλειο''. Τι είναι όμως αυτή η σειρά;

Με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy, η σειρά ακολουθεί τη ζωή της Beth Harmon. Ορφανή από τα 9 της, η εσωστρεφής Beth ανακαλύπτει το σκάκι και καταφέρνει να το τελειοποιήσει, στην Αμερική στα τέλη των '60s. Αλλά η διασημότητα από μικρή ηλικία πάντα έχει συνέπειες. Η πρώτη σεζόν, που απ' ό,τι φαίνεται θα είναι και η μοναδική, αποτελείται από 7 επεισόδια, και βασίζεται στο μυθιστόρημα με το ίδιο όνομα του Walter Tevis. Και λέμε πως θα είναι η μοναδική αφού η σειρά τελείωνει στο ίδιο σημείο που ολοκληρώνεται και το βιβλίο. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει επιπλέον υλικό για μια δεύτερη σεζόν. 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, επίσης, είναι πως όλα τα παιχνίδια σκακιού που βλέπουμε στην οθόνη εξελίσσονται σωστά, και με βάση τις οδηγίες του προπονητή σκακιού Bruce Pandolfini και τον διασημότερο παίκτη σκακιού στον κόσμο, Garry Kasparaov. Οι ηθοποιοί έμαθαν τις κινήσεις. Το ''Queen's Gambit'' (ή ''Γκαμπί της βασίλισσας'') είναι μία από τις δημοφιλέστερες κινήσεις για έναρξη ενός παιχνιδιού και κάθε φορά που την βλέπουμε στην οθόνη, γίνεται ακριβώς όπως πρέπει. 

''Ουσιαστικά, έμαθα όλες τις κινήσεις, σαν χορό, γιατί είμαι χορεύτρια'' είπε η Taylor-Joy. 

Δείτε το τρέιλερ. 

''Οι κινήσεις δεν είναι πάντα τέλειες, αλλά ανάμεσα στη μαγνητική ερμηνεία της Anya Taylor-Joy, τις απίστευτες λεπτομέρειες της εποχής και το πανέξυπνο σενάριο, το 'The Queen's Gambit' είναι σίγουρα καλό'' γράφει η κριτική των ειδικών στο Rotten Tomatoes, όπου βαθμολογήθηκε με 100% με βάση 45 κριτικές και σκορ 8/10. 

''Η σειρά καταφέρνει να κάνει πιο προσωπικό ένα παιχνίδι και τους παίκτες του χάρη στην έξυπνη αφήγηση και μια πρωταγωνίστρια που είναι τόσο μαγνητική που όταν βλέπει τον φακό της κάμερας νομίζεις πως θα τον κόψει'' γράφει η Caroline Framke στο Variety. 

Εκτός από όλα αυτά, η σειρά έχει επίσης κερδίσει την αποδοχή της κοινότητας του σκακιού, για τον τρόπο που παρουσιάζει κάθε παιχνίδι αλλά και τους παίκτες.