ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το ‘Alley’ ήταν από πάντα εδώ»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Συναντήσαμε τα δύο άτομα που αποτελούν τη ψυχή του εστιατορίου με τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, στην οδό Τοσίτσα, στην καρδιά της Λεμεσού, για το οποίο μιλάνε όλοι.

Ο Χριστόφορος Τοφαρίδης έχει δουλέψει ως σεφ σε κάποια γνωστά και μη εστιατόρια στο Λονδίνο. Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του για τη δημιουργία του Alley έπαιξαν τα οικογενειακά ταξίδια σε μικρά χωριά της Ευρώπης, από τα οποία κράτησε την αυθεντικότητα του κόσμου και τη γαστρονομική προσέγγισή τους. Ο Χρήστος Γιάλλουρος δούλεψε για 15 χρόνια σε πολυενθική εταιρεία, στο τμήμα μάρκετινγκ, αλλά πάντα είχε απωθημένο τη δημιουργία ενός χώρου εστίασης.

Και τελικά, το καλοκαίρι του 2022, έφτιαξαν στην οδό Τοσίτσα, στο ωραίο αυτό δρομάκι στην παλιά Λεμεσό, το Alley, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα -ποντάροντας στα φρέσκα εποχιακά τοπικά προϊόντα-, αλλά και καλό κρασί και ευφάνταστα κοκτέιλ!

Τι είναι αυτό που έχει αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος σε σχέση με το Alley;
Εκτός από το φαγητό μας, σίγουρα το φιλόξενο, χαλαρό περιβάλλον, στο οποίο μπορείς να φας χωρίς να πρέπει να μπεις σε κανένα καλούπι.

Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που σας έχουν κάνει μέχρι στιγμής;
Έχουμε ακούσει πολλά. Αυτό όμως που μας άγγιξε και περικλείει όλες τις αξίες που από την αρχή θέσαμε για το Alley, είναι το «Νιώθω ότι ήσασταν από πάντα εδώ».

Τι ιδιαίτερο έχει το μενού σας ή το κόνσεπτ σας γενικότερα;
Αρχικά, θα λέγαμε ότι  το εστιατόριό μας έχει ονόματα και πρόσωπα. Είμαστε και οι δύο βασικά μέλη της ομάδας του Alley, με καθημερινή παρουσία και ρόλους στη λειτουργία του εστιατορίου μας. Το ίδιο επιδιώκουμε και στις αγορές των πρώτων υλών μας. Έχει σημασία για εμάς να ξέρουμε τον άνθρωπο πίσω από το κάθε υλικό που χρησιμοποιούμε στο μενού μας. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο πάμε οι ίδιοι στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της πόλης μας και επιλέγουμε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε στο μενού μας, κατευθείαν από τον μικροπαραγωγό.

Από όσα μας έχουν πει, αυτό που μας άγγιξε και περικλείει όλες τις αξίες που από την αρχή θέσαμε για το Alley, είναι το «Νιώθω ότι ήσασταν από πάντα εδώ».

Πόσο εκτιμά ο κόσμος το γεγονός ότι ποντάρετε στην εποχικότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών;
Το εκτιμούν πολύ και το επικροτούν. Ενθουσιάζονται στην ιδέα της ημερομηνίας στο καθημερινό μας μενού και εκπλήσσονται ευχάριστα στο γεγονός ότι πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο για να δοκιμάσουν.

Ποια φαγητά και κοκτέιλ είναι τα best sellers σας;
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο ήταν οι γεμιστοί ανθοί με αναρή. Αυτή την περίοδο τα σκήπτρα κρατάει η μούς από συκωτάκια κοτόπουλου με εποχιακή μαρμελάδα. Όσον αφορά τα κοκτέιλ, best seller ήταν το Harvest,  ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από το δικό μας κυπριακό ξυνιστέρι, συνδυασμένο με Gin.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alley (@alleylimassol)


Θα τολμούσατε να πείτε ότι φέρατε κάτι καινούργιο στην εστίαση;
Ναι. Μεταφέραμε το καλό/ποιοτικό φαγητό, από τις πολυτελείς σάλες των χλιδάτων ξενοδοχείων και των fancy εστιατορίων, σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό, σε μια εγκαταλελειμμένη αλάνα στο κέντρο της Λεμεσού, που μέχρι πρότινος ήταν απροσπέλαστη. Από τα σαλόνια στα αλώνια.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για το Alley;
Έχουμε ήδη ξεκινήσει το «Sunday Lunch», ένα κυριακάτικο οικογενειακό,  παρεΐστικο concept, που ξυπνά όμορφες αναμνήσεις. Υπάρχουν βέβαια πολλές ακόμα ιδέες στα σκαριά οι οποίες θα βρουν τον δρόμο τους σιγά-σιγά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alley (@alleylimassol)


*Η συνέντευξη του Χριστόφορου και του Χρήστου αποτελεί μέρος του αφιερώματος «Game Changers», το οποίο αφορά σε τέσσερα καινοτόμα πρότζεκτ στο νησί, πίσω από τα οποία βρίσκονται ενθουσιώδη άτομα που με το ταλέντο, το πάθος και την ευρηματικότητά τους έχουν αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Το άρθρο δημοσιεύεται στο περιοδικό MUST, τεύχος Δεκέμβριος 2022 - Ιανουάριος 2023, το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Info
Τηλ. 99402221
Τοσίτσα 2, παλιά Λεμεσός
ΤΕΤ&ΠΕΜ 18.00-01.00, ΠΑΡ&Σ 18.00-02.00, Κ 18.00-00.00

Instagram: alleylimassol