ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Vassos Psarolimano: Ψαροφαγία επιπέδου στην Αγία Νάπα

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Ένα εστιατόριο θαλασσινών που ειδικά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει κόσμο και γίνεται χαμός είτε τις καθημερινές είτε τα σαββατοκύριακα. Το φανατικό κοινό του δεν ψάχνει απλώς ένα πιάτο με βασικό στοιχείο τα θαλασσινά, αλλά ανακαλύπτει τις μοντέρνες εκδοχές των πιάτων ψαριού, οι οποίες ξεφεύγουν πλέον από την ταμπέλα της ψαροταβέρνας.

Το εστιατόριο Vassos Psarolimano περιλαμβάνεται στις κορυφαίες επιλογές όταν μιλάμε για ψαροφαγία. Η αφοσίωσή του στην υψηλή ποιότητα είναι δεδομένη μετά από τόσα χρόνια, γι’ αυτό παραμένει ένα από τα αγαπημένο εστιατόρια στην Αγία Νάπα, καταφέρνοντας να κερδίσει τους επισκέπτες, οι οποίοι πάντα επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Και αυτό πράξαμε κι εμείς. Παρότι έχουμε χειμώνα, η ταβέρνα λειτουργεί όλο τον χρόνο. Τα βράδια της Πέμπτης και της Παρασκευής, εκτός από ωραίες γεύσεις, προσφέρεται ποιοτική μουσική από εγχώριους καλλιτέχνες.

Στην κάρτα του εστιατορίου βρίσκεις από όλα. Δηλαδή από sushi, αστακομακαρονάδες, σεβίτσε μέχρι μεζεδάκια με θαλασσινά, οστρακοειδή, μύδια, φρέσκα ψάρια.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί με παρέα ένα βράδυ Τετάρτης, για να απολαύσουμε όχι μόνο τα κλασικά της ψαροφαγίας αλλά και εκλεκτές επιλογές που ξεφεύγουν από τα αναμενόμενα.

Σίγουρα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα ωμά τους, όπως το καρπάτσιο Blue fin tuna δυναμικά αρωματισμένο, το ταρτάρ σολομού αλλά και το ταρτάρ το blue fin tuna tartar, με την απόλαυση να κορυφώνεται με το μπαρμπούνι ταρτάρ.

Τα ψάρια ήταν ολόφρεσκα και -όσο πρέπει- χοντρά κομμένα πετυχαίνοντας μια ισορροπία σε υψηλές εντάσεις.

Συνεχίσαμε στους ίδιους ρυθμούς επιλέγοντας την Japanese seafood salad, το πλάτερ με τα μαριναρισμένα θαλασσινά, τον απίθανο λευκό ταραμά και ακόμη μια σαλάτα με το κινόα και το χαλούμι.

Μου άρεσε επίσης πολύ και το τόσο-όσο αιχμηρό tuna tataki τους. Λεπτοδουλειά με τα όλα της, αψεγάδιαστο και απίθανα νόστιμο.

Μη νομίζετε ότι από το δείπνο μας έλειπαν οι κλασικές επιλογές του καταλόγου ενός εστιατορίου με ψάρι. Από την κατηγορία αυτή επιλέξαμε χταπόδι στη σχάρα, τραγανό καλαμάρι, μπαρμπούνι αλλά και γαρίδες σοταρισμένες σε ούζο που ήρθαν πεντανόστιμες όπως τις φανταζόμουν.

Το δείπνο μας έκλεισε ευχάριστα με το επιδόρπιο, παγωτό με επικάλυψη ζεστής σοκολάτας.

Θα περάσεις μια χαρά αν επιλέξεις σκόρπια πιάτα από την κάρτα του εστιατορίου αν αυτό που θες είναι να δοκιμάσεις λίγο από όλα όπως πράξαμε εμείς. Το σέρβις ήταν περιποιητικό και επαγγελματικό. Η συνολική εμπειρία ήταν τόσο ευχάριστη που την προτείνω ανεπιφύλακτα αν αυτό που αναζητάτε είναι ένα μέρος όπου τα ποιοτικά θαλασσινά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.