ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειμερινές αποδράσεις στο υπέροχο Louis Phaethon Beach Hotel

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

O Φαέθων στην ελληνική μυθολογία είναι ο γιος της νύμφης Κλυμένης. Φαέθων σημαίνει λαμπερός, είναι αυτός που εκπέμπει φως. Δεν γνώριζε ποιος ήταν ο πατέρας του και όταν ρώτησε την μητέρα του εκείνη του απάντησε ότι ήταν ο γιός του Θεού Ήλιου.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν η ονομασία του Louis Phaethon Beach στην Πάφο, καθώς περνώντας τις πόρτες του, διαπιστώσαμε ότι μας περίμενε ένα αέναο φωτεινό καλοκαίρι. Ένα ξενοδοχείο που μέσα από την διακόσμηση και την τοποθεσία απέπνεε φρεσκάδα και θετική ενέργεια. Κρεμαστοί κήποι, ευγενικό προσωπικό, μελωδική μουσική και ένα μπαρ στην άκρη του χώρου ήταν μερικές από τις λεπτομέρειες που αντικρύσαμε μπαίνοντας στην υποδοχή του ξενοδοχείου όπου δέσποζε μεγαλοπρεπές το μάρμαρο δίνοντας αίσθηση λάμψης και πολυτέλειας.

Έτσι, με χαρά δεχτήκαμε την είδηση ότι το Louis Phaethon Beach, μέλος της Family Collection by Louis Hotels, φέτος είναι ανοιχτό για όλο τον χρόνο, πανέτοιμο να υποδεχτεί κάθε Κύπριο που επιθυμεί να ξεφύγει από τους έντονους ρυθμούς της μεγάλης πόλης, αποτελώντας τον ιδανικό προορισμό για κάθε οικογένεια.

Μας καλωσόρισαν με αφρώδες κρασί και άρχισε η ξενάγηση. Περάσαμε από το ανακαινισμένο εστιατόριο Εσπερίδες και το μπαρ της πισίνας όπου ενημερωθήκαμε ότι το καλοκαίρι το ξενοδοχείο φιλοξενεί γύρω στα 1200 άτομα και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ καταναλώνονται καθημερινά 28 με 35 χιλιάδες ποτά. Την συγκεκριμένη περίοδο το ξενοδοχείο φιλοξενούσε 400 άτομα.

Κατά την περιήγησή μας διαπιστώσαμε εντυπωσιασμένοι ότι το Louis Phaethon Beach διαθέτει δυο εξωτερικές πισίνες εκ των οποίων η μια έχει νεροτσουλήθρες και μια εσωτερική. Επίσης διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο συνεδριακό χώρο ο οποίος στεγάζει στην άκρη του ένα μπαρ και τα βράδια μετατρέπεται σε club. Έχει χώρο spa, με υδρομασάζ, σάουνα, steam bath και massage rooms για τους γονείς και για τα παιδιά 2 kids clubs και παιδική χαρά για να απασχολούνται δημιουργικά.

Η ξενάγηση στους χώρους του ξενοδοχείου τελείωσε, δώσαμε ραντεβού στο εστιατόριο «Εσπερίδες», και πήγαμε να χαλαρώσουμε και να τακτοποιηθούμε. Το δωμάτιο ήταν άνετο, πλήρως ανακαινισμένο με άπλετη θέα θάλασσα! Ξεκουραστήκαμε και κατευθυνθήκαμε με πολύ όρεξη στο εστιατόριο.

 

Οι εκλεπτυσμένες και αυθεντικές γεύσεις, η μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, η καθαριότητα, η έμφαση στις λεπτομέρειες ήταν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του εστιατορίου «Εσπερίδες». Με δυσκολία κατάφερα να αποφύγω να κάνω το πιάτο μου «βουνό». Επέλεξα για πρώτο πιάτο κολοκυθόσουπα (ακόμα παραμιλάω με την υπέροχη γεύση της) μακαρόνια με κιμά, μοσχαράκι με σάλτσα, ρύζι και σαλάτες. Τα συνόδεψα με ένα αναψυκτικό μεταφέροντας την όρεξη μου για αλκοόλ προς τις βραδινές ώρες.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξεκούραση στο δωμάτιο. Ούσα κουρασμένη από το ταξίδι, με πήρε ο ύπνος και οριακά πρόλαβα το Cocktail πάρτι στο ηλιοβασίλεμα. Δοκίμασα ένα Daiquiri και ένα πράσινο σφηνάκι B52 το οποίο ναι μεν η γεύση του θύμιζε το κλασσικό της δεκαετίας του 90 αλλά ήταν προσαρμοσμένο δημιουργικά στο σήμερα. Ο ήλιος χανόταν στην θάλασσα με την μελωδική συνοδεία του βιολιού και η ατμόσφαιρα ήταν κάτι παραπάνω από μαγική.

 

Μαζέψαμε τις όμορφες εικόνες και μεταφερθήκαμε στο spa. Μας περιποιήθηκαν με ένα μισάωρο άκρως απολαυστικό μασάζ στην πλάτη και κλείσαμε το απόγευμα βουλιάζοντας παραδομένοι στην πισίνα με το υδρομασάζ.

 

Το βράδυ συναντηθήκαμε στις «Εσπερίδες». Εκεί με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, ένας σερβιτόρος ήρθε στο τραπέζι κρατώντας μια τούρτα με ένα κερί, τραγουδώντας μου παράλληλα το Happy Birthday. Οι συνδαιτημόνες μου – συνένοχοι στο έγκλημα- τον ακολούθησαν ρυθμικά και με χαρά δέχτηκα τις ευχές τους. Σε λιγάκι στο τραπέζι μας ήρθε ο Executive chef ο οποίος μας συστήθηκε και μας ξενάγησε στον χώρο παρουσιάζοντας μας τις επιλογές του δείπνου. Για ακόμη μια φορά με ενθουσίασαν πρωτίστως η σούπα, η ποικιλία και οι εκλεπτυσμένες γεύσεις και αυτή την φορά δεν αντιστάθηκα στο να υπερφορτώσω το πιάτο μου. Εντωμεταξύ όσο υπέροχα ήταν τα φαγητά άλλο τόσο ήταν και τα γλυκά συμπεριλαμβανόμενης και τις τούρτας μου.

 Το κλείσιμο της βραδιάς έγινε στο Αtrium Bar με τζιν τόνικ, live μουσική και χορό.

Της επόμενης μέρας το πρωί μας βρήκε πάλι να συναντιόμαστε στο πλούσιο μπουφέ των Εσπερίδων μην ξέροντας τι να πρωτοδιαλέξουμε. Δημητριακά, ψωμιά, μαρμελάδες, ομελέτες όλων των ειδών, pancakes και γλυκά έκαναν την διαδικασία της επιλογής εξαιρετικά δύσκολη. Αφού καταλήξαμε, απολαύσαμε ένα πλήρες, νόστιμο πρωινό το οποίο μας έκανε να πιστέψουμε ότι δεν θα ξαναφάμε για το υπόλοιπο της μέρας.

 Διαψευσθήκαμε όμως οικτρά μιας και η τελευταία στάση ήταν το εστιατόριο του ξενοδοχείου The Ivi Mare. Να σημειωθεί ότι το The Ivi Mare είναι μέλος της Elegant Collection by Louis Hotels και αποτελεί την ιδανική χειμερινή απόδραση για ζευγάρια αφού είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για ενήλικες (designed for adults). Ξεκίνησα πάλι με σούπα –ναι το ομολογώ είναι εθιστική- και συνέχισα με κρέας, ρύζι σαλάτα και αναψυκτικό. Γεύσεις απόλυτα αρμονικές και καθαρές που ενθουσίασαν τους γευστικούς μας κάλυκες.

 

Ένα διήμερο γεμάτο ξεγνοιασιά, χαλάρωση, γεύσεις και εκπλήξεις έφτασε στο τέλος του αφήνοντας τις αισθήσεις μας πλήρεις από εμπειρίες , πανέτοιμες να υποδεχτούν την εργασιακή εβδομάδα και να μπουν δυναμικά στον στίβο της καθημερινότητας. Το Louis Phaethon Hotel είναι ένας μικρός Παράδεισος στην Πάφο όπου κάθε γωνιά του είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να χαρίζει ξεκούραση και αποφόρτιση. Ένας προορισμός ο οποίος αποτελεί μια πολύ καλή «έξοδο κινδύνου» καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Κλείνοντας, επισκεπτόμενη και τα δύο ξενοδοχεία, οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε το Unfiltered Concept, που ήταν και το θέμα της καλοκαιρινής καμπάνιας της Louis Hotels. Συγκεκριμένα, το νόημα και η ουσία πίσω από αυτή τη καμπάνια ήταν η προβολή και ανάδειξη αφιλτράριστων ανθρώπων και στιγμών – εμπειριών, όπως οι στιγμές που ζήσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής μας. Το σκεπτικό αυτό με γοήτευσε και πιστεύω πως αποτελεί καινοτομία για τον κλάδο της φιλοξενίας, αφού ζούμε σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα φίλτρα σε κάθε επίπεδο και σχεδόν σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.