ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρυσό Μετάλλιο για το Ζαμπάρτας Ροζέ 2014

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το Ζαμπάρτας Ροζέ 2014. Το Ζαμπάρτας Ροζέ 2014 ήταν ανάμεσα στα τρία κορυφαία ροζέ κρασιά του διαγωνισμού και διακρίθηκε ως «Το Καλύτερο Ροζέ Κρασί του Διαγωνισμού από Χαρμάνι Ελληνικής και Ξένης Ποικιλίας».

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου. Διακεκριμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βαθμολόγησαν περισσότερα από 550 κρασιά και αποστάγματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και το Ζαμπάρτας Ροζέ συγκαταλέχθηκε στα καλύτερα κρασιά του διαγωνισμού.

Ο οινολόγος Μάρκος Ζαμπάρτας αναφέρει: «Είναι τιμητικό να βραβεύεσαι με Χρυσό Μετάλλιο και Ειδική Διάκριση από ένα διεθνή διαγωνισμό με έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού. Το Ζαμπάρτας Ροζέ έχει αγαπηθεί από το οινικό κοινό και τους επαγγελματίες της Κύπρου και αυτή η βράβευση επιβεβαιώνει την προτίμηση τους».  

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας ιδρύθηκε το 2006 στα Κρασοχώρια. Σκοπός του οινοποιείου είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών από γηγενείς και ξένες ποικιλίες αμπέλου. Τα κρασιά Ζαμπάρτας εξάγονται σε 4 ευρωπαϊκές χώρες.