ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Yo Thai: Καλές γεύσεις με αστοχίες στην εξυπηρέτηση

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Ένα εστιατόριο που σίγουρα σου τραβά την προσοχή και μόνο αν περάσεις απ’ έξω για μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

Μιλάμε για το Yo Thai, το εστιατόριο ασιατικής κουζίνας στη λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα. Ένα ντιζαϊνάτο, εκλεπτυσμένο εστιατόριο με το ξύλο bamboo αλλά και το πράσινο που σου ανοίγουν τη διάθεση να ανακαλύψεις τις γεύσεις του. Αφού κάναμε την απαιτούμενη κράτηση -μιας και τις μέρες αυτές πιο δύσκολα βρίσκεις τραπέζι- φτάσαμε στην ώρα μας και καθίσαμε σε στουλ με ψηλό τραπέζι.

Μετά από λίγα λεπτά, μας έφεραν μενού. Παρατηρώντας τον κατάλογο δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο, η αλήθεια. Απλά, γνώριμα πιάτα, τα πλείστα από τα οποία μπορείς να βρεις και σε άλλα εστιατόρια αυτής της κουζίνας, ίσως με κάποιο twist.

Παραγγείλαμε τα ποτά μας, τα ορεκτικά, τα κυρίως και ένα sushi platter. Όταν ο ευγενικός σερβιτόρος με μια πιο λαϊκή προσέγγιση μάς πήρε την παραγγελία μάς επισήμανε πως ό,τι θα είναι έτοιμο θα το φέρνει και εμείς απλώς είπαμε «εντάξει».

Παραγγείλαμε για ορεκτικά spring rolls και bao buns, σούσι και επιλέξαμε για κυρίως πιάτα κοτόπουλο τεριγιάκι με λαχανικά, κοτόπουλο με σος μάνγκο που τα συνοδεύσαμε με noodles λαχανικών.

Πρώτο πιάτο στο τραπέζι μας έφθασε η γόνδολα με τα σούσι που παραγγείλαμε. Μας φάνηκε περίεργο, αλλά δεν μας χάλασε κιόλας. Στη συνέχεια, όταν τελειώσαμε με τα σούσι, για αρκετή ώρα δεν ήρθε κάτι στο τραπέζι μας. Η αναμονή ήταν μεγάλη. Σε κάποια φάση της βραδιάς κατέφθασαν τα ορεκτικά και τα κυρίως όλα μαζί. Προσωπικά αυτό δεν το βρήκα σωστό. Τα spring rolls ήταν σωστά ροδοκοκκινισμένα, τα bao buns τα βρήκαμε παγωμένα αλλά γευστικά και τα κυρίως αρκετά καλά, αν εξαιρέσουμε την ποσότητα των noodles που κατά την άποψή μου ήταν αρκετά μικρή.

Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε κάποιο θέμα με τα φαγητό αλλά περισσότερο με το σέρβις και σε κάποια σημεία με την ποσότητα. Το σέρβις είναι κάτι που προσωπικά πιστεύω πως στέρησε βαθμούς από τη γευστική μας εμπειρία. Αν και υπήρχαν αρκετά καλοί επαγγελματίες, προκλήθηκε μια σύγχυση που θεωρώ αδικαιολόγητη, ειδικά φέτος με τη μειωμένη ταυτόχρονη προσέλευση πελατών σε ένα εστιατόριο.

Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι έχουν περιορίσει αρκετά τις εξόδους τους και σου εμπιστεύονται τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους περιμένοντας να ζήσουν μια όμορφη βραδιά, να εξερευνήσουν την κουζίνα που προσφέρεις, να ξεσκάσουν στην τελική, αντ’ αυτών χαλάει κάπως το κέφι τους, αφού το θέμα της εξυπηρέτησης αλλοιώνει δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της εικόνας του εστιατορίου.

Ο λογαριασμός ανήλθε περίπου στα 100 ευρώ, μαζί με τα ποτά.