ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ῥοῦς: Fine dining στον κήπο, με νέο μενού

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το Ῥοῦς περνά στο επόμενο κεφάλαιο του μενού και μας υποδέχεται σε ένα όμορφα διακοσμημένο κήπο.

Η μετά κορωνοϊό εποχή ξεκίνησε για αρκετά εστιατόρια στην Κύπρο, τα οποία προετοιμάζονται σιγά-σιγά για μια νέα αρχή. Ανάμεσα σε αυτά και το Ῥοῦς.

Ένα εστιατόριο μοναδικό στο είδος του, με fine dining πρωτότυπη κουζίνα βασισμένη στη ροή της ιστορίας της Κύπρου που ξεκινά από τη λίθινη εποχή με προσέγγιση υψηλών προδιαγραφών, το Ῥοῦς που μπήκε στη ζωή μας και στον γαστρονομικό μας χάρτη ξεκινά από τις 21 Μαΐου να υποδέχεται κόσμο στην εξωτερική του βεράντα μπροστά από το μαγαζί.

Παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα το Ῥοῦς βγάζει τραπεζάκια έξω σε ένα εκλεπτυσμένα διακοσμημένο περιβάλλον που κινείται στο ίδιο ύφος με το εσωτερικό του μαγαζιού. Εκτός από αυτή την αλλαγή, έρχονται αλλαγές και στο μενού.

Οι executive chefs Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας, τους οποίους γνωρίσαμε από το τηλεπαιχνίδι «MasterChef», έχουν επιμεληθεί μαζί με την ομάδα τους ένα άκρως καλοκαιρινό μενού, το οποίο φυσικά μπορεί να συνοδευτεί με τις κορυφαίες επιλογές κρασιών από το Vino Cultura και τις συμβουλές των 3 sommelier που δουλεύουν στη σάλα τους ή -για να ακριβολογούμε- στον κήπο τους!  

Εκτός από το μενού γευσιγνωσίας και με τη φιλοσοφία της ροής, το εστιατόριο και η ομάδα του, εκλαμβάνοντας τις προκλήσεις ως ευκαιρίες, περήφανα παρουσιάζουν το νέο «À la carte» αλλά και τη συνέχεια του degustation μενού που βρίσκεται στο Chapter 4.

Στοιχεία που μπορεί κάποιος να βρει στο νέο τους μενού συμπεριλαμβάνουν δροσερές σαλάτες εποχής, ορεκτικά από χτένια, χταπόδι και νιόκι μεταξύ άλλων καθώς και κυρίως πιάτα από ριζότο με γαρίδες, μπαρμπούνια «μπριάμ», κοτόπουλο, ψαρονέφρι και ένα κορυφαίο βοδινό USDA Prime Rib-Eye Steak. 

Το εστιατόριο Ῥοῦς θα είναι ανοικτό Δευτέρα - Σάββατο από τις 7.00 το βράδυ. 

** Θα βρείτε το μενού αναρτημένο στη σελίδα τους www.rous.com.cy