ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον ανανεωμένο «Καθεδρικό» (Duomo) της γεύσης

WIZ TEAM

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Duomo στα ιταλικά σημαίνει καθεδρικός. Και αφού ήθελαν να δημιουργήσουν έναν ναό της ιταλικής γεύσης, αυτό το όνομα έδωσαν πριν 20 χρόνια! Φέτος, μπαίνουν στην τρίτη δεκαετία της πορείας τους, με πλήρες ανανεωμένο ντεκόρ και αναβαθμισμένο μενού.

Οι παλ αποχρώσεις της νέας εσωτερικής διακόσμησης προσφέρουν ένα αίσθημα χαλάρωσης, αλλά και φινέτσας, ενώ στο ξύλινο ριγωτό ταβάνι δεσπόζουν οι μαύροι ανεμιστήρες.

Το επισκεφθήκαμε Κυριακή μεσημέρι (είναι ανοικτό καθημερινά τόσο για μεσημεριανό όσο και για δείπνο) και ξεκινήσαμε με φρεσκοζυμωμένο ζεστό ιταλικό τσιαπάτα συνοδευόμενο με δύο αλοιφές. Επιλέξαμε μια buratta με λιαστές ντομάτες (την οποία προσωπικά προτιμώ με φρέσκα ντοματίνια), μια σαλάτα ρόκα με προσιούτο, τυρί παρμεζάνα και σάλτσα βαλσάμικου, χταπόδι συνοδευόμενο με παραδοσιακό ιταλικό ζυμαρικό fregula και εννοείται πίτσα (που προτίμησα από τις ενδιαφέρουσες επιλογές μπρουσκέτας λόγω του γιου μου!).

Συνεχίσαμε με ριζότο με μελάνι σουπιάς και καραβίδα, ραβιόλια με γέμιση σολωμού και αστακομακαρονάδα με λινγκουίνι (απλό και σουπιάς)! Είχε αρκετό καιρό να επιλέξω αστακομακαρονάδα σε εστιατόριο στην Κύπρο και ειλικρινά την «ξεσκίσαμε» με το γιο μου (ενώ αποτελεί βασικό λόγο να κάνουμε τις επισκέψεις μας στο Duomo συχνότερες). Το γεύμα ολοκληρώθηκε με κλασσική, γλυκιά ιταλική πανακότα.

Γενικά, θα έλεγα ότι το Duomo είναι μια σταθερή επιλογή, με εξαιρετικό σέρβις και επιλογές πιάτων για κάθε ουρανίσκο. Εποφθαλμιώ το wagyu beef ribeye και θα επιστρέψω σύντομα, ειδικά γι’ αυτό.

Ci vediamo presto, DUOMO!

** Υ.Γ.: Η γνωριμία με το σεφ Χάρη επιβάλλεται! Μην ξαφνιαστείτε μπαίνοντας στην κουζίνα για μια selfie, από τα φωτορυθμικά και τη μουσική υπόκρουση της Παολάρας στη διαπασών. Σας επιβεβαιώνω ότι ακόμα είστε στην κουζίνα και δεν διακτινιστήκατε σε μπουζουκερί.

#pafianontour #santinpafoeneshi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου

To Kουτουρού