ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα δεκαπέντε καλύτερα εστιατόρια της Λεμεσού

WIZ TEAM

Εστιατόρια και ταβέρνες στο top 50 των εστιατορίων στο νησί, όπως αναδείχθηκαν στα πρόσφατα «WiZ 50 Best Restaurants 2022».

Πιο κάτω τα 15 εξαιρετικά εστιατόρια της επαρχίας Λεμεσού και η σειρά κατάταξής τους ανάμεσα στα 50 Καλύτερα του νησιού.

Διαβάστε επίσης: Η τελική κατάταξη των WiZ 50 Best Restaurants
 

1. LPM

Μεσογειακή
Parklane Resort & Spa, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός
25862222
Σεφ: Alessandro Mirabelli

Το international brand του LPM στο πολυτελές Parklane κρατάει όλα τα χαρακτηριστικά του brandname. Κομψός εσωτερικός χώρος διακοσμημένος με έργα τέχνης, μεγάλη βεράντα που παντρεύει ιδανικά την απλότητα με την πολυτέλεια. Γαλλική δημιουργική κουζίνα με μεσογειακές επιρροές, εκλεπτυσμένες γεύσεις με άποψη, εξαιρετική διακόσμηση πιάτων, συναρπαστικά κοκτέιλ και σέρβις υψηλού επιπέδου. Ένας ολοκληρωμένος γαστρονομικός προορισμός, είναι από τα εστιατόρια με χαρακτήρα που πηγαίνεις για την εμπειρία. 


3. ARMYRA BY PAPAIOANNOU (είναι κλειστό αυτή την περίοδο)

Ψάρι - Θαλασσινά
Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25442222
Executive Σεφ: Γιώργος Παπαϊωάννου
Σεφ: Παναγιώτης Πέτρου

Παραθαλάσσιο εστιατόριο για ψάρι, στο πολυτελές Amara Hotel. Με executive σεφ τον Γιώργο Παπαϊωάννου, προσφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Έμφαση στα εκλεκτά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που έρχονται από την Ελλάδα από δικούς τους ψαράδες, και συνδυασμοί γεύσεων με βάση αγνά εποχιακά και τοπικά υλικά. Άψογα ψησίματα, πιάτα με σύγχρονες τεχνικές και πρωτότυπες συνθέσεις. Διακριτική πολυτέλεια, σέρβις υψηλού επιπέδου, ελκυστικό περιβάλλον. Από τα εστιατόρια που επιστρέφεις για την ποιότητα. 


9. RISTORANTE LOCATELLI 

Μεσογειακή
Amara Hotel, Αμαθούς 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25442222
Executive chef: Giorgio Locatelli
Chef de cuisine of Ristorante Locatelli: Dario Sutera 

Το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στο νησί, με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ και με αστέρι Michelin, Giorgio Locatelli. Υψηλής ποιότητας κουζίνα, ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα με πινελιές τοπικών μεσογειακών γεύσεων. Στο μενού πρωτότυπα και κλασικά πιάτα, με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, σπιτικό ιταλικό ψωμί, καταπληκτικό ελαιόλαδο, εποχιακές σπεσιαλιτέ, όλα με εξαιρετική παρουσίαση. Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα από έναν σωστό σομελιέ. Ακριβό αλλά αξίζει, είναι από τα μέρη που θες να ξαναπάς.
 

10. BISTROT 55  

Fine Dining
Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός
25212100
Σεφ: Jack Yiannakou 

Μπιστρό με αστική κομψότητα και αισθητική, στα πέριξ του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού. Δημιουργικές γαστρονομικές ιδέες στο μενού, προσεγμένα πιάτα με φρέσκα υλικά, αρκετά τοπικής παραγωγής, άρτια τεχνική και ποιότητα που δικαιολογεί τις τιμές. Φιλόξενη εξυπηρέτηση με επαγγελματική ευγένεια, μεγάλη κάβα με ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον διεθνή και κυπριακό αμπελώνα. Το Σάββατο ανοικτό από το πρωί για brunch. 


17.
 POLO (THE)

Διεθνής
Alasia Boutique Hotel, Χαϊδαρίου 6, Λεμεσός
25332000
Σεφ: Κρις Θεοφάνους

Κομψό εστιατόριο στο Alasia Boutique Hotel, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και χαλαρή ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο. Διαλεγμένες πρώτες ύλες, ποικιλία από grill πιάτα και ένα ιταλικό φλερτ με μοντέρνες γεύσεις και προχωρημένη παρουσίαση από τον ταλαντούχο σεφ Κρις Θεοφάνους, ποτέ όμως σε βάρος της γεύσης. Θελκτική, ενημερωμένη κάβα με ετικέτες από όλο τον κόσμο, ξύλινο χειροποίητο μπαρ για δροσερά κοκτέιλ, επαγγελματική εξυπηρέτηση. 


21.
 MAISON ANEMI 

Διεθνής 
Αμαθούντος 28, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25813000
Σεφ: Χρίστος Ησαΐας 

Το all day bristot εντός του Anemi Concept Store, σε ένα χώρο με ωραίο concept  στην παραλιακή της Λεμεσού. Η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε γαλλικά bristot και το μικρό αλλά περιεκτικό μενού περιλαμβάνει εποχιακά υλικά και βιολογικά λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς, υποστηρίζοντας με θέρμη το σημαντικό μέρος της γαστρονομίας με καλοφτιαγμένες και νόστιμες γεύσεις, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνει τους vegans. Σπέσιαλ πιάτα το Dover sole meuniere, το Mac and cheese που δύσκολα συναντάς και το steak με τις χειροποίητες πατάτες. Εγχώριες διασημότητες, μοδάτος κόσμος και ωραία κοκτέιλ στην μπάρα.  


27. ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Κυπριακή
Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός
25222444
Σεφ: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Περιποιημένη new age ταβέρνα που διαχειρίζονται δύο αδέρφια. Στη κουζίνα οι παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς μετουσιώνονται σε καλομαγειρεμένους σπιτικούς μεζέδες για όλους, µε δημιουργικότητα και αγάπη. Με αφετηρία τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και σταθερές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Μεγάλη αυλή το καλοκαίρι, δίπλα στο προαύλιο της εκκλησίας.  


31. GRILL ROOM (THE)

Διεθνής
Amathus Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 75, Λεμεσός
25832000
Head σεφ: Σάββας Σάββα 

Κομψό και κοσμοπολίτικο στο Amathus Hotel, με άνετη ατμοσφαιρική βεράντα που βλέπει στη θάλασσα. Έμφαση στο κρέας, το μενού περιλαμβάνει όλη τη διεθνή αφρόκρεμα των ποικιλιών, θα θέλαμε όμως καλύτερη πληροφόρηση από τους διακομιστές στις διαφορές μεταξύ των τρόπων ψησίματος ώστε να αποφεύγονται οι εκπλήξεις. Εξαιρετική κάρτα κρασιών από τον διεθνή αμπελώνα, καλοδιαλεγμένες ετικέτες κυπριακών ποικιλιών και χρήσιμο food matching από τη βραβευμένη σομελιέ Alissa Tosoudi. 


32.
 WOLFGANG’S STEAKHOUSE

Διεθνής
Λεωφ. Αμαθούντος 2, Μουτταγιάκα, Λεμεσός
70004515
Σεφ: Θεόδωρος Νιάκας

Το πρώτο εστιατόριο του αμερικανικού steakhouse στην Ευρώπη, έχει  νεοϋορκέζικη κομψότητα και απευθύνεται στους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Πολύ καλή επιλογή από ορεκτικά, στο μενού πρωταγωνιστεί το steak με ιδιαίτερες κοπές. Το βοδινό σιτεύεται με ξηρή ωρίμανση σε ειδικούς χώρους, είναι νόστιμο και σωστά μαγειρεμένο: Porterhouse, New York Sirloin, Pecan Pie, Rib Eye και Filet Mignon, με σήμα κατατεθέν το USDA Prime Black Angus. Το μενού συμπληρώνεται με ψάρια και θαλασσινά. Εκτενής λίστα κρασιών με καλό σομελιέ, signature κοκτέιλ και εξυπηρέτηση επιπέδου. 


33.
 COLUMBIA STEAK HOUSE 

Διεθνής
Αγίου Αντρέου 223, Λεμεσός
25321800
Σεφ: Φώτης Σιδηρόγλου

Εντυπωσιακός χώρος στην καρδιά της πόλης με στυλ και φινέτσα. Ευρύχωρη σάλα, αναπαυτικά καθίσματα, οpen kitchen προσέγγιση. Εμμονή στα κρέατα, υψηλής ποιότητας εισαγόμενα (USDA, Black Angus, Wagyu) από ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέο Κόσμο, πολύ καλές κοπές και τεχνική στο ψήσιμο. Κορυφαίο το αρνί Νέας Ζηλανδίας και το Rib Εye, τα συνοδευτικά δεν είναι εφάμιλλα σε επίπεδο με τα κρέατα. Καλή ροή πιάτων και εξυπηρέτηση,  ενημερωμένη κάβα με ετικέτες από τον διεθνή και τον κυπριακό αμπελώνα. 


37.
 MAISON FLEURIE (LA)

Διεθνής
Χριστάκη Κράνου 18, Ποτ. Γερμασόγειας, Λεμεσός               
25320680
Head σεφ: Ελένη Ιωάννου

Το ιστορικό γαλλικό εστιατόριο της πόλης από το 1986, κρατάει την αστική κομψότητα στο ντεκόρ με μια συγκρατημένη πολυτέλεια. Ο Γιάννης Ιωάννου νοιάζεται και το δείχνει, με προσεγμένο art de la table, διαλεγμένες πρώτες ύλες, αρκετές εισαγόμενες, και νόστιμα πιάτα της γαλλικής κουζίνας επιμελημένα από τη μητέρα του Ελένη Ιωάννου που ηγείται της κουζίνας. Σπεσιαλιτέ τα φρέσκα στρείδια, πολύ σωστά ψημένο το Chateaubriand. Καλός κόσμος, μόνιμοι πελάτες, ενημερωμένη λίστα κρασιών.


39. ALLEY

Μεσογειακή
Τοσίτσα 2, παλιά Λεμεσός
99402221
Σεφ: Chris Tofarides

Φινετσάτο, μινιμάλ και comfort στην καρδιά της Λεμεσού, με πανέμορφη αυλή. Αξιοσημείωτη μεσογειακή κουζίνα που βασίζεται σε εποχιακές πρώτες ύλες, ποντάρει στην ποιότητα και στην ευρηματικότητα αναδεικνύοντας τα καλύτερα συστατικά. Όλα είναι 100% τοπικά, από τα λάιμ μέχρι τα ψάρια, το κρέας και τα λαχανικά. Ένα μη επιτηδευμένο dining εστιατόριο, με επιμελημένα και πολύ νόστιμα πιάτα σε ένα λιτό μενού που αλλάζει συχνά, περιλαμβάνοντας και vegan επιλογές. Από τα εστιατόρια που δικαιολογούν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


41.
 LIMANAKI  

Ψάρι - Θαλασσινά
Amathus Beach Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 75, Λεμεσός
25832000
Γενικός σεφ: Σάββας Σάββα

Η open air κοσμοπολίτικη ταβέρνα του πολυτελούς Amathus Beach Hotel. Φρέσκο ψάρι πρώτης κατηγορίας, οστρακοειδή και θαλασσινά με πιάτα πιο σύνθετα, μαεστρία στο ψήσιμο, σχολαστικά διαλεγμένες πρώτες ύλες και  σταθερές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Ανάλαφρος χώρος δίπλα στη θάλασσα, σέρβις επιπέδου με σύμβουλο που καθοδηγεί, ενημερωμένη λίστα κρασιών ισάξια της εμπειρίας που προσφέρει.  


42.
 ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ (Η)

Κυπριακή
Πεντάκωμο, Λεμεσός
99820641

Δύο αδέλφια διαμόρφωσαν τον παλιό καφενέ του πρόσφυγα παππού τους σε μεζεδοπωλείο στο Πεντάκωμο, σαν και αυτά που θα έβρισκες παλιά. Αυθεντικός κυπριακός μεζές, πεντανόστιμα πιάτα με μανιτάρια γεμιστά, αιγοπρόβειο ΠΟΠ χαλλούμι και λούτζα, κολοκυθοκεφτέδες, καλοψημένα σουβλάκια και οφτό που λιώνει στο στόμα. Έμφαση στις φρέσκιες πρώτες ύλες με ντόπιο κρέας, αγάπη, φροντίδα, γρήγορη ροή και εξυπηρέτηση. Ένα ταβερνάκι που θυμίζει καλή Κύπρο. 


48. MATSUHISA

Έθνικ
Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός         
25442222
Executive σεφ: Nobu Matsuhisa
Chef de cuisine of Matsuhisa Limassol: Petros Pfeiffer Kefalas 

Το international brand του Nobu στο πεντάστερο Amara Hotel, κρατάει τα βασικά χαρακτηριστικά του brandname. Χαλαρό όμορφο περιβάλλον, ειδικά στον εξωτερικό χώρο. Το μενού παραμένει σταθερό, εδώ εντάσσονται και κάποια πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες. Δεν δοκιμάσαμε την καλύτερη εκδοχή του Black cod, ούτε αξιομνημόνευτα rolls. Το λαβράκι ήταν το ωραιότερο πιάτο της βραδιάς, όπως και τα καλοφτιαγμένα γλυκά. Στα ποτά δεν προτάθηκαν καν τα κοκτέιλ που συνήθως έχουν τα Matsuhisa bar. Ικανοποιητικό, αλλά κάπως διεκπεραιωτικό.