ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

The Art of Plating... σε οκτώ εστιατόρια στην Κύπρο

WIZ TEAM

Υψηλή γαστρονομία στα κορυφαία εστιατόρια του είδους στο νησί.

Εξαιρετικές τεχνικές από μεγάλες ομάδες στην κουζίνα, σεφ που έχουν βγει από φημισμένες σχολές ή έστω έχουν κάνει πέρασμα από σπουδαία εστιατόρια σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις και δίπλα σε βραβευμένους σεφ, top ποιότητα στην πρώτη ύλη, γεύσεις από άλλο πλανήτη, άψογο σέρβις, wine pairing και μια «art of plating» προσέγγιση στην παρουσίαση του πιάτου που απογειώνει ακόμα περισσότερο την όλη εμπειρία.

8 κυπριακά εστιατόρια που έχουν αναγάγει το φαγητό σε τέχνη, ανεβάζοντας τη γαστρονομία στο πιο ψηλό επίπεδο.

Κεντρική φωτογραφία: The Polo (φώτο: Στέλιος Στεφάνου)

L’ Atelier Robuchon

Στην εντυπωσιακή νέα Μαρίνα στην Αγία Νάπα, το Atelier de Joel Robuchon μεταφέρει μια πολύ καλή εκδοχή του πρωτότυπου εστιατορίου στο Παρίσι. Και αισθητικά (ντεκόρ και art de la table) αλλά και γευστικά. Τα περισσότερα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν τη βαθιά νοστιμιά που η ομάδα του αείμνηστου σεφ Joel Robuchon ξέρει να μεταφέρει στη γαστρονομική κουζίνα τους. Αν είναι ακριβό; Ναι, όπως και όλες οι κουζίνες και εστιατόρια τέτοιων προδιαγραφών που έχουν πολύ ψηλό κόστος πρώτων υλών, σέρβις κ.λπ. Από τις κορυφαίες γαστρονομικές επιλογές στην Κύπρο.

Τηλ. 23300570
Λεωφ. Αγίας Θέκλας 52, Μαρίνα Αγίας Νάπας
ΤΕΤ-ΚΥΡ 18:30-23:30
 

ῥοῦς

Kομψό, fine dining εστιατόριο σε νεοκλασικό στυλ με ατμόσφαιρα που μπορεί να υποστηρίξει. Πρωταγωνιστής ένα degustation μενού με πολύ καλά υλικά, κυρίως εισαγόμενα. Μια ενδιαφέρουσα κουζίνα, νόστιμη, με υψηλή τεχνική στις εκτελέσεις και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Κορυφαίο ceviche, αριστοτεχνικά καρυκευμένο Tartare de boeuf, φανταστικά επιδόρπια σε «αποδομημένο» στυλ. Εξαιρετική, πολυσυλλεκτική κάβα από όλο τον κόσμο, ικανοποιητική εκπροσώπηση των κυπριακών κρασιών, αρκετές επιλογές στο ποτήρι και άψογη καθοδήγηση από σομελιέ για pairing. Από τα εστιατόρια που κοσμούν την πόλη.

Τηλ. 22760720
Κυριάκου Μάτση 16, Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία
Δ-Σ 19.00-00.00
 

Bistrot 55

Μπιστρό με αστική κομψότητα και αισθητική, στα πέριξ του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού. Δημιουργικές γαστρονομικές ιδέες στο μενού, προσεγμένα πιάτα με φρέσκα υλικά, αρκετά τοπικής παραγωγής, άρτια τεχνική και ποιότητα που δικαιολογεί τις τιμές. Φιλόξενη εξυπηρέτηση με επαγγελματική ευγένεια, μεγάλη κάβα με ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον διεθνή και κυπριακό αμπελώνα. Μενού για pescatarian και για vegan.

Τηλ. 25212100
Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός
ΤΡ-ΤΕΤ 18.30-22.00, ΠΕΜ-Σ 18.30-23.00

The Polo

Κομψό εστιατόριο στο Alasia Boutique Hotel, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και χαλαρή ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο. Διαλεγμένες πρώτες ύλες, ποικιλία από grill πιάτα και ένα ιταλικό φλερτ με μοντέρνες γεύσεις και προχωρημένη παρουσίαση από τον ταλαντούχο σεφ Κρις Θεοφάνους, ποτέ όμως σε βάρος της γεύσης. Θελκτική, ενημερωμένη κάβα με ετικέτες από όλο τον κόσμο, ξύλινο χειροποίητο μπαρ για δροσερά κοκτέιλ, επαγγελματική εξυπηρέτηση.

Τηλ. 25332000
Χαϊδαρίου 6, Alasia Boutique Hotel, Λεμεσός
Δ-Κ 12.00-15.00, 19.00-23.00

Το Πατρικό

Το 2012 σέρβιραν μεζέδες στην αυλή του σπιτιού τους, συστήνοντας την ιδέα της γαστροταβέρνας, ακολούθως πειραματίστηκαν με τοπικές γεύσεις και προϊόντα, ενώ μετά ήρθε το Μαειρκό στη Λευκωσία, δίνοντάς μας «μαμαδίστικες» συνταγές και γεύσεις. Και το 2023, 11 χρόνια μετά, προσφέρουν ξανά κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα, μια γηγενή, εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία, στην Τερσεφάνου. Ένα fine dining tasting menu, το «Metamorphosis», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι κυπριακές πρώτες ύλες, με wine pairing από κρασιά Κύπριων οινοπαραγωγών αλλά και cocktails από τοπικές, premium πρώτες ύλες.

Τηλ. 99870998
Αρχ. Μακαρίου Γ΄4, Τερσεφάνου, Λάρνακα
ΠΕΜ-Σ 19.30-21.30

Sera by Ettore Botrini

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, προτείνει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, το οποίο υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι, με κυρίαρχα στοιχεία την καθαρότητα των γεύσεων, την εποχικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών. Το Sera by Ettore Botrini κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ -ο χώρος που φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη.

Τηλ. 25858000
Four Seasons Hotel, Αμαθούντος 67-69, Λεμεσός
Δ-Κ 19.00-22.30 (κλειστό τις Τρίτες)
 

Pralina Experience

Φινετσάτο all day εστιατόριο, με χαρούμενα ακούσματα και μοναδικές γεύσεις. Αγνές πρώτες ύλες, άψογη εξυπηρέτηση και υψηλή αισθητική, αποτελούν μόνο λίγα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Pralina. Ένα παιχνίδι γεύσεων και αισθήσεων, με διαφορετικές υφές και αυθεντικές γεύσεις, από βραβευμένους επαγγελματίες σεφ, ζαχαροπλάστες και σομελιέ. Πιάτα άριστα εκτελεσμένα, εντυπωσιακή κάρτα κρασιών με 500 ετικέτες από όλο τον κόσμο και εξαιρετικό σέρβις που κρατά το επίπεδο ψηλά. Ένας κόσμος επιλογών για όσους εκτιμούν την ποιότητα και αποζητούν την απόλαυση.

Τηλ. 22665588
Στασικράτους 31, Λευκωσία
Δ-Κ 09.00-00.00

Le Bordeaux Bistro & Wine Bar

Σε ένα όμορφο αρχοντικό, στην Αγίου Ανδρέου, μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετική γαλλική κουζίνα, μέσω ενός μενού που αντλεί έμπνευση από τη διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή του Μπορντό. Τόσο ο head chef του εστιατορίου, Σταύρος Σωτηρίου, όσο και ο sommelier και μάνατζερ, Φώτης Ζορμπά, με την εμπειρία και την ευρηματικότητα που τους διακρίνει, θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Στο Le Bordeaux Bistro & Wine Bar μπορείτε να πάτε για dinner, για after work drinks, αλλά και wine & tapas κατάσταση, επιλέγοντας κρασιά από μια τεράστια συλλογή.

Τηλ. 99184451
Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός
ΤΡ-ΣΑΒ 17.00-24.00